Allvarlighets skala:  
  (97/100)

GlobeImposter 2.0 ransomware. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Linas Kiguolis - - | Typ: Gisslanprogram

GlobeImposter 2.0 kan ta över 30 filer som gisslan i utbyte mot lösensumma 

GlobeImposter 2.0 ransomwares ransom-meddelande

GlobeImposter 2.0 är en ny variant av Globe Imposter som kopierar Globe ransomware. Viruset är inriktat på engelsk- och tysktalande användare. Det krypterar filer med hjälp av AES-krypteringen och tillhandahåller instruktioner för filåterställning i filen HOW_OPEN_FILES.hta.

Den första kopian av Globe var dåligt utförd och kunde snabbt knäckas av Emisofts säkerhetsgrupp. Experterna hitttade en brist i virusets kod och använde denna för att skapa ett dekrypteringsprogram. Den andra versionen av viruset är en fortsättning på den tidigare versionen, men bedragarna har skapat flera uppdateringar för Globe Imposter.

GlobeImposter 2.0 riktar in sig på 34 filtyper, inklusive dokument, textfiler, bilder, multimedia etc. Med hjälp av AES-kryptografin låser den filer med någon av följande filändelser: 

 • .bad;
 • .BAG;
 • .FIX;
 • .FIXI;
 • .legally;
 • .keepcalm;
 • .pizdec;
 • .virginlock[byd@india.com]SON;
 • .[xalienx@india.com];
 • .725;
 • .ocean;
 • .rose;
 • .GOTHAM;
 • .HAPP;
 • .write_me_[btc2017@india.com];
 • .726;
 • .490;
 • .skunk.

I ransom-meddelandet begär bedragarna en lösensumma på mellan 1 till 10 Bitcoin och skickar en skärmdump till alex_pup@list.ru. Säkerhetsexperterna har dock noterat att bedragarna använder flera olika mejladresser för att kommunicera med offren. Några av dessa är: 

 • keepcalmpls@india.com;
 • happydaayz@aol.com;
 • strongman@india.com;
 • byd@india.com;
 • xalienx@india.com;
 • 511_made@cyber-wizard.com;
 • btc.me@india.com.

Om du har infekterats av GlobeImposter 2.0, ska du inte förhasta dig med att betala in den begärda Bitcoin-lösensumman. Vi förstår mycket väl att betala lösensumman kan uppfattas som den enda möjligheten att få tillbaka sina bilder, videor och andra viktiga dokument. Det finns dock många fall där virusutvecklarna bara har tagit pengarna utan att läsa upp några filer.  

För att inte bli av med pengar, ska du koncentrera dig på att ta bort GlobeImposter 2.0 istället för dataåterställning. Den tidigare versionen kunde snabbt dekrypteras, så därför är chansen stor att en dekrypterare även för den andra versionen kommer att utvecklas. Fram tills att denna finns ute, kan du använda alternativa metoder för dataåterställning. 

Den enda säkra metoden för att ta bort GlobeImposter 2.0 är att använda ett professionellt säkerhetsprogram. Vi rekommenderar starkt att du använder Reimage. Om du inte lyckas med att installera eller uppdatera säkerhetsprogrammet, måste du ta bort viruset först. I slutet av artikeln finns instruktioner för detta. 

Metoder för spridning av ransomware och tis på hur du kan förhindra att infekteras

De flesta filkrypteringsvirus använder samma spridningsmetoder; den vanligaste metoden är användning av skadliga skräpmejl. Många användare kan fortfarande inte se skillnad på säkra och infekterade mejl. Ibland lyckas dock nätkriminella att skapa perfekta kopior av officiella mejl.

Säkra mejl hamnar sällan i skräppostmappen. Vidare, saknar falska mejl ofta referenser, har massor av stavfel och grammatiska fel och är ofta skickae från suspekta avsändare. De skadliga mejlen har ofta ämnesrader eller bilagor med namn som “Betalningskvitto”, ”Faktura”, ”Röstmeddelande bifogat” eller ”Skannad bild”. Så dubbelkontrollera alltid informationen innan du öppnar dessa filer. 

Globe Imposter 2.0, liksom andra ransomware-virus, kan också spridas via infekterade webbsidor, virussmittade annonser eller exploit kits. Därför ska du inte besöka suspekta eller potentiellt farliga webbsidor, undvika att klicka på annonser som erbjuder stora rabatter och särskilt programuppdateringar eller nedladdningar. Slutligen ska du förstärka datorns integritet genom att installera ett tillförlitligt antivirusprogram.

Ta bort Globe Imposter 2.0-viruset med hjäp av ett professionellt säkerhetsprogram 

Precis som andra filkrypteringsvirus, måste GlobeImposter 2.0 tas bort med hjälp av ett tillförlitligt säkerhetsprogram; vi rekommenderar Reimage, SpyHunterCombo Cleaner eller Malwarebytes Malwarebytes. Dessa professionella verktyg har förmågan att effektivt identifiera och ta bort skadliga program .

Om du inte kan installera eller köra igång säkerhetsprogrammet, ska du starta om din dator i ”Felsäkert läge med nätverk”. På så sätt kan du avaktivera viruset och utföra automatisk borttagning. Vi vill varna för att försök att ta bort skadliga komponenter manuellt kan leda till oåterkalleliga skador på systemet. Så använd endast ett tillförlitligt program för att rensa din PC.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell GlobeImposter 2.0 Borttagningsguide för virus:

Ta bort GlobeImposter 2.0 med Safe Mode with Networking

Om viruset blockerar en automatisk borttagning, följ stegen  nedan:

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort GlobeImposter 2.0

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av GlobeImposter 2.0

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort GlobeImposter 2.0 med System Restore

Denna guide hjälper dig med att starta en automatisk borttagning.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av GlobeImposter 2.0. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av GlobeImposter 2.0 lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort GlobeImposter 2.0 från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom GlobeImposter 2.0, finns flera sätt att återställa dem

Data Recovery Pro kan hjälpa dig med att återställa filer krypterade av GlobeImposter 2.0 ransomware

Följ denna guide som förklarar hur du använder detta professionella verktyg för att återställa vissa av dina filer::

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom GlobeImposter 2.0-ransomware;
 • Återställ dem

Återställ individuella filer med hjälp av Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner”

Om funktionen ”Systemåterställning” var aktivera före ransomware-attacken, följ dessa steg för att återställa individuella filer:

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

ShadowExplorer kan hjälpa dig med att återställa filer krypterade av GlobeImposter 2.0-viruset

Om viruset misslyckaddes med att radera skuggvolymkopior av de angripna filerna, följ dessa steg och återställ filerna: 

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från GlobeImposter 2.0 och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunterCombo Cleaner eller Malwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-globeimposter-2-0-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk