Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset PadCrypt (Borttagningsguide)

av Alice Woods - - | Typ: Program som stjäl

Gisslanprogrammet PadCrypt är ett nytt datorvirus du bör vara medveten om

Om du mottar ett nytt e-postmeddelande i din inkorg ska du inte rusa att öppna det eller ladda ner bifogningar, oavsett hur viktig informationen verkar vara. Viruset PadCrypt och andra liknande gisslanprogram sprids via spam och infekterade filer som bifogas med den. Skadeprogrammet PadCrypt sprids i form av en fil som ser ut som en PDF, men som faktiskt är en zip-fil innehållande en farlig, körbar fil. När denna extraheras infiltreras systemet varpå användarens filer krypteras, inklusive foton, videor, Word-dokument och andra. Gisslanprogrammet PadCrypt använder krypteringsalgoritmen AES-256 för att låsa filerna.

Efter att krypteringen är klar skapas en ny .txt-fil som informerar användaren om att datorns filer nu är låsta och att denne måste köpa en krypteringsnyckel för att få tillbaka dem; annars kommer filerna vara förlorade för alltid. Kort sagt är detta ett lösenbrev. Lösensumman är 0,8 bitcoins, vilket är uppskattningsvis $340, och måste betalas via Bitcoins, Ukash eller Paysafecard. Vanligtvis ökas kravet med tiden, och offret får en deadline på 96 timmar för att betala lösensumman och få sin privata nyckel för att avkryptera filerna. Om offret inte skickar pengarna inom den utsatta tiden kommer avkrypteringsnyckeln förstöras och filerna vara förlorade för alltid. Detta eftersom det i skrivande stund inte finns något annat sätt att avkryptera dem.

PadCrypt virus files

Ett intressant faktum med detta gisslanprogram är att den krypterade datan kan fås tillbaka helt gratis om användaren väntar i sex månader och sedan kontaktar PadCrypt. Vidare är PadCrypt det första gisslanprogramsviruset som tillhandahåller en chattsupport som ska låta dig kontakta cyberbrottslingarna. Enligt rapporter svarar de inte, så chatten har knappast någon användning.

Utvecklarna bakom viruset PadCrypt låter infekterade datoranvändare ta bort PadCrypt från sina datorer genom att tillhandahålla ett avinstallationsprogram för PadCrypt, men efter denna borttagning förblir filerna krypterade. PadCrypt raderar dessutom skuggvolymkopior, så du kan inte få tillbaka de förlorade filerna via denna säkerhetskopiering av systemet. Det enda sättet att skydda din data från såna här farliga virus är att ha säkerhetskopior av dina filer på externa diskar. PadCrypt fungerar liknande gisslanprogram såsom CryptoWall, TeslaCrypt och DMA-Locker (klicka på länkarna för att läsa mer om dessa virus). Alla infektioner av typen gisslanprogram är faktiskt i grunden identiska – de lovar att avkryptera dina filer om du betalar summan pengar. De skiljer sig endas i sina krypteringsalgoritmer och lösensumman. Vi råder dig att inte betala lösensumman eftersom det är väldigt troligt att du kommer lämnas utan både pengar och filer. Du bör komma ihåg att borttagning av PadCrypt inte kommer ge dig din data tillbaka, utan endast radera viruset och dess innehåll från din dator. Vi råder dig att använda ett kraftfullt antiskadeprogram, till exempel Reimage Reimage Cleaner Intego, för att ta bort PadCrypt från ditt system för gott.

Hur distribueras PadCrypt?

PadCrypt, CryptoWall och andra skadeprogram distribueras vanligtvis via peer-to-peer (P2P)-nätverk, såsom torrents, skadliga bifogningar i spam eller bluffuppdateringar för mjukvara, och de kan komma in i ditt system som trojaner.
På grund av anledningarna vi nämnt i denna artikel bör du vara försiktig när du laddar ner filer från opålitliga internetkällor eller när du öppnar bifogningar i e-postmeddelanden från misstänkta avsändare.

Som vi redan nämnt är det viktigt att ta bort detta skadeprogram från din PC omedelbart. Om du inte vill använda ett automatiskt borttagningsverktyg ber vi dig att ta en titt på borttagningsguiden för PadCrypt som vi tillhandahåller på nästa sida.

Hur tar man bort PadCrypt från sin dator?

Dessvärre är det omöjligt att ta bort PadCrypt och samtidigt låsa upp de filer som redan krypterats. Du kan dock radera viruset och dess beståndsdelar från din dator. Trots att vi starkt råder användare att använda ett automatiskt verktyg för att radera detta virus, kan du även göra det manuellt. Vi råder dig dock fortfarande att skanna ditt system med ett välrenommerat antispionprogram/antiskadeprogram för att hitta ytterligare hot som kan gömma sig i din dator utan din vetskap. Det bästa sätteta att skydda sig från såna här skadliga virus är dock att ha en säkerhetskopia av dina viktiga filer på ett USB-minne, en extern hårddisk eller CD/DVD-skivor.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell PadCrypt Borttagningsguide för virus:

Ta bort PadCrypt med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort PadCrypt

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av PadCrypt

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort PadCrypt med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av PadCrypt. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av PadCrypt lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från PadCrypt och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-padcrypt-ransomware.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om PadCrypt ransomware