Allvarlighets skala:  
  (20/100)

Ta bort viruset Four (Borttagningsguide) - uppdaterad sep 2020

av Julie Splinters - - | Typ: Adware

Viruset Four är en falsk varning som används för att skrämma användare till att ladda ner värdelös programvara

Four-virus bedrägeri

Viruset Four är en bluff som påstår att datorns system är mycket skadat. Det luriga meddelandet kan dyka upp på flera olika plattformer, inklusive datorer, smartphones och tablets. Likt Android-viruset och iPhone-viruset visas tveksamma notifikationer med hjälp av adware som blivit installerat utan användarens interaktion. Adware(reklamprogram), som också räknas som ett potentiellt oönskat program, kan kapa Safari, Chrome, Firefox eller andra webbläsare. Resultatet är att offret är omdirigerat till skadliga bedrägerisidor som skriker: Your system is heavily damaged by (4) virus. 

Genom att använda illvillig social ingenjörskonst så försöker skrivarna av bluffen och viruset Four få användare att installera opålitliga program på sina maskiner, betala för meningslösa tjänster eller ge ut sin personliga information. Som du ser är det en varning av hög fara som du inte borde greja med.

Sammanfattning
Namn Four-virus
Typ Adware(Reklamprogram)
Versioner
Huvudfaror Installation av falska program, stulna eller slösade pengar, injektion av andra PUP eller skadeprogram, avslöjande av personlig information
Symptom Aggressiva annonser som kommer från ingenstans, omdirigeringar som leder till tveksamma platser, förökning av bogus, etc.
Distribution Buntning av programvara
Förintelse Automatisk – med Reimage Reimage Cleaner Intego eller manuellt – se instruktioner nedan

Oavsett motivet ändrar bluffen frekvensen av sitt framträdande, webbläsaren den visar sig på samt liknande faktorer. Fraktionen av Four-viruset varningen som visas på en av versionerna säger följande:

Your system is heavily damaged by (4) virus!

We have detected that your Windows 7 is 28.1% DAMAGED because of (4) harmful viruses from recent
adult sites,
If you do not remove the virus now, it will cause permanent damage to your system, corrupt your photos,
data, applications, etc.
Here’s what you NEED to do (step by step):
Step 1: Tap the button and install PC SmartCIeanup for free now!
Step 2: Open the app to fix your system now!

REMOVE VIRUSES>>

Notera att du aldrig borde lita på den falska varningen eftersom den kanske lurar dig till att ladda ner mer potentiellt oönskade program eller till och med skadeprogram. Offer rapporterar att de blev erbjudna att få ett ”pålitligt” säkerhetsprogram för att bli av med de (4) virusen. Men det är så här kriminella främjar program som är allt annat än pålitliga. 

Dessutom finns en seriös risk att bli lurad till att utge din personliga information såsom:

 • hela namn
 • hemadress
 • personnummer
 • bankkonto detaljer

Slutligen kanske du blir omdirigerad till en ”Your system is heavily damaged by Four virus” varning av en misstänkt webbsida. Därför rekommenderar vi starkt att du inte besöker skumma sidor eftersom det är ett av sätten du kanske blir lurad av hackare att manuellt infektera ditt system. Vänligen ignorera sådana bedrägerier och ta bort viruset Four från ditt system så fort som möjligt.

Four-virus falska varningFour-virus fungerar som ett lurigt meddelande vilket erbjuder att installera ett opålitligt antivirus och påstår att den kan skydda dig från ett malware som egentligen inte finns

Om du har stött på Four-virus varningen på din iPhone eller dator, stäng fönstret omedelbart. Om du inte kan, stäng ner webbläsarens aktivitet och så bör du bli av med den här varningen. Men detta är bara en tillfällig lösning även om det kommer skydda dig från att få ytterligare oönskade program eller farliga cyberhot på ditt system.

Du måste senare ta bort Four viruset genom att avinstallera reklamprogrammet som skapar de falska varningarna. Tyvärr har annonsbaserade program ofta många extra komponenter gömda djupt inom systemet. Så det kanske är svårt att hitta och bli av med alla av dem.

Därför rekommenderar vi att du skaffar ett professionellt antivirus för att bli av med Four. Använd antingen Reimage Reimage Cleaner Intego eller något annat pålitligt säkerhetsprogram för att avinstallera reklamprogrammet för gott. Det finns dessutom riktlinjer i det här inlägget om hur du ställer om din webbläsare för att avsluta borttagningsproceduren. 

Varning! Flertal versioner av Four sprids omkring

Det finns tre olika varianter av viruset Four. Var version skiljs väldigt lite, inklusive namnet, ändringar i själva meddelandet och olika slags logotyper och ikoner som används (tjuvar använder branding av legitima företag, som Microsoft eller Google). Dock har alla samma mål – att få ekonomisk nytta på ett eller annat sätt.

Your Computer is heavily damaged by (4) virus

Det här lurendrejeriet dyker upp direkt i webbläsaren med flikens namn som ”VIRUS FOUND!” och Googles logo där. Självklart skriker URL:et falskt, men innehållet av meddelandet kanske förvirrar användare. Det varnar att offrets maskin är mycket skadad och behöver bli reparerad med PCKeeper eller liknande värdelösa program. Den förklarar också att användare bara har några få minuter på sig att göra detta – annars blir foton, kontakter och liknande data borttagen.

Det är inte så malware fungerar. Riktiga anti-virus program skulle omedelbart flagga upp hotet men skulle inte be dig ladda ner något. Dessutom skulle inte meddelandet dyka upp slumpmässigt på din webbläsare. Tyvärr finns ändå en mängd individer som inte vet hur det fungerar och kanske skulle tro på sådana bluffar. 

Four-virus på Android och iPhone

Your system is heavily damaged by (4) virus!

Det falska meddelandet Your system is heavily damaged by (4) virus! som användare kan stöta på när de blir omdirigerade från tveksamma webbsidor och även adware skulle kunna orsaka dessa omdirigeringar. Namnet på fliken visar ”Windows” och den visar ett falskt meddelande. Dessutom kanske användare ibland stöter på en pop-up som visar en exakt kopia av originalmeddelandet.

Användare bes sedan installera ett suspekt program på sina enheter (på sina telefoner bes de installera en app från Google Play). I vissa fall lyckas viruset få informationen om enheten (till exempel, Samsung Galaxy S6) för att göra viruset mer trovärdigt. Som vanligt borde användare stänga ner detta meddelandet och ta bort den falska ”Your system is heavily damaged by (4) virus!”-varningen från sina system.

Your Windows Computer Is Infected With (4) Viruses

Your Windows Computer Is Infected With (4) Viruses riktar in sig på individer som använder operativsystemet Windows. Den här gången använder skurkarna Windows och Microsofts logotyper för att övertyga användare om meddelandets legitimitet. URL:et som visas på fliken kallas ”Scanner.”

Den falska varningen informerar användare om att en ”pre-scan” hittade spår av malware och även phishing och spyware. Ironiskt nog, eftersom meddelandet själv är en phishing attack. Som vanligt försöker de skrämma användare till att ladda ner ett opålitligt program genom att lägga till en timer såväl som att använda legitima företag – Microsoft, Norton, McAfee, etc. Det är troligare att offren fortsätter när de läser att deras lösenord och annan information kanske blir stulen.

Men du borde aldrig tro på varningar som kommer från en webbläsare, om det inte är en legitim en. För att se till at det är en riktig får du kolla URL:et i fliken, det är för det mesta allt som behövs för att inse att meddelandet är bogus. Var medveten om att cyberkriminella kan skapa domännamn som liknar originalet, till exempel microsoft-[random ord].com.

Four-virus bedrägeri

Du kan låta PUP in i ditt system när du installerar gratisprogram

Som vi redan nämnt är ”Your system is heavily damaged by (4) virus!” annonser levererade av ett reklamprogram. Den här mjukvaran är en av de många som klassificeras som potentiellt oönskade program och blir distribuerade genom den populära tekniken som är känd som buntning. Med andra ord installeras den tyst på din dator när du installerar andra gratis applikationer.

Lägg märke till att sådana distributionsmetoder må vara orättvisa men är lagliga. Om du väljer Snabbt eller Rekommenderat läge när du installerar så blir information om reklamprogrammet gömt och du installerar omedvetet det på systemet. För den här anledningen rekommenderar vi att du ALLTID väljer Avancerat eller Anpassat läge.

När du fortsätter med installationen bör du uppmärksamt följa var steg och söka efter suspekta erbjudanden att installera okända program. Om du hittat några, avmarkera bockarna som ger ditt tillstånd att ladda ner dem och kolla igenom ditt system efter PUP med ett professionellt säkerhetsprogram.

Four-virus

Borttagning av Four virus från iPhone och Android

Enligt experter borde du börja med att avbryta din webbläsare fullkomligt när du ska ta bort detta viruset. Om varningen inte försvinner från din webbläsare kan du helt ställa om Android enheten genom att följa dessa riktlinjer:

 • Tryck på Inställningar ikonen på din enhet. Du kan hitta den bland andra appar;
 • Välj Integritet (eller Personlig) och Fabrikåterställning;
 • Vi rekommenderar att du väljer Säkerhetskopiera min data för att skydda den;
 • Tryck Återställ Enhet för att ta bort Four-viruset fullkomligt.

iPhone instruktioner för att bli av med det falska pop-up meddelandet visas nedan:

 • Gå till Inställningar;
 • Välj Allmänt;
 • Tryck på Radera Allt Innehåll alternativet.

Tro inte på det här bedrägeriet! Vi garanterar att du kommer antingen bli lurad till att ladda ner dyrt men ineffektivt antivirus eller få mer skadeprogram.

Borttagning av Four-viruset från Windows och Mac

För att se till att Four-viruset blir borttaget från Windows kan du installera professionell och expert-testad programvara. Du kan hitta våra toppval listade längre ner. Automatisk elimination kräver endast att du laddar ner antiviruset och låter det skanna dina datafiler ordentligt. Kort därefter kommer du inte längre få falska varningar under dina surfsessioner. 

Dessutom kan du bli av med Four-viruset genom att följa de manuella riktlinjerna som ges nedan. Men den här metoden kräver att du är en erfaren dataanvändare för att kunna utföra proceduren korrekt och undvika systemskador.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av Reimage Reimage Cleaner Intego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Four Borttagningsguide för virus:

Ta bort Four från system med Windows

Om ett adware program finns på ditt windows system så måste du ta bort det tillsammans med andra komponenter.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Four och relaterade program
  Leta här efter Four eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Four från system med Mac OS X

I fall du kommer i kontakt med Four-virus meddelandet på Mac, sök på och avinstallera reklamprogrammet.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Four eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Four från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Four och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Four. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Four-virus från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Four vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Four från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Four och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Four. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Four från Google Chrome

Du kan fixa Chrome genom att ta bort suspekta plug-ins och tillägg som stör din webbläsares aktiviteter.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Four och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Four. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Four från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Four och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Four. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Datoranvändare kan drabbas av olika typer av förluster på grund av cyberinfektioner eller egna misstag. Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption. Det är viktigt att förlita sig på sådan och göra säkerhetskopieringar dagligen eller åtminstone varje vecka.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-four-virus.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Four virus