Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset .locky (Förbättrade Instruktioner)

av Lucia Danes - - | Typ: Program som stjäl

Filtypen .locky virus – vilken typ av virus är det?

Filtypen .locky virus är ett gisslanprogram. Gisslanprogram är förmodligen det populäraste och mest inkomstbringande viruset, vilket är varför cyberbrottslingar skapar nya varianter av dem nonstopp. Vi hör om nya versionern av gisslanprogram varje dag. Nyligen har ett nytt gisslanprogram skapats (kallat Locky virus eller Locky ransomware), och idag vill vi tillhandahålla dig med information om hur detta virus fungerar.

Hur sprids filtypen .locky virus och hur agerar det?

Det finns många sätt som filtypen .locky virus kan komma in i ditt datorsystem på. Kom ihåg att cyberbrottslingar använder klickkapningstekniker för att lura naiva datoranvändare och tvinga dem att klicka på skadliga länkar som maskerats som till synes säkra. Med andra ord kan cyberbrottslingar gömma nedladdningslänken till filtypen .locky virus under en knapp eller länk som ser helt säkert ut på opålitliga nedladdningssidor. Var en säkerhetsmedveten datoranvändare och undvik att besöka webbplatser som verkar det minsta misstänkta.

Cyberbrottslingar distribuerar dock mestadels filtypen .locky virus via bluff-mail som inkluderar en skadlig bifogning (Word-dokument). Denna Word-fil inkluderar en kod som aktiveras omedelbart om användaren har slagit på Makrofunktionen i Word. Om Makron är avstängda kommer användare se den förvrängda texten nedan: Enable macro if the data encoding is incorrect.

.locky file extension virus activates itself using Macros function

Som vi nämnde ovan aktiverar Makron koden, som har ställts in på att ladda ner och köra en körbar fil för .locky virus från en fjärrserver. Detta katastrofala program skannar sedan datorsystemet, hittar offrets personliga filer och krypterar dem med krypteringsmetoderna RSA-2058 och AES-128. Det finns en anledning till varför Locky refereras till som filtypen .locky virus – när detta hot krypterar personliga fler lägger det även in ändelsen .locky i filnamnen. Krypterad data kan ej kommas åt, och på så sätt sätter detta viruset offret i en svår situation. Självklart har alla datoranvändare viktig data på sina datorer, och att bli av med dessa filer kan orsaka desperation och stress. filtypen .locky virus lämnar dock ett lösenbrev i alla mappar som innehåller krypterad data, och detta brev förklarar hur offret kan få tillbaka sina filer. filtypen .locky virus ber denne att betala en lösensumma (0,5 bitcoins, vilket är runt $207).

Vi råder dig att inte betala denna lösensumma. Oavsett hur mycket du betalar bryr sig cyberbrottslingarna bara om att göra vinster. Det finns absolut INGA garantier för att de kommer skicka avkrypteringsnyckeln som krävs för att du ska få tillbaka dina filer. Stöd inte cyberbrottslingar på detta sätt. Annars riskerar du att förlora dina filer OCH dina pengar. Cyberbrottslingar kommer dessutom veta att de kan skrämma dig och därför försöka skicka fler virus i framtiden.

Hur skyddar du din dator från gisslanprogram?

 1. Det viktigaste du bör göra är att regelbundet säkerhetskopiera din data. Vi rekommenderar att du förvarar kopior av viktig data på en extern disk eftersom vissa gisslanprogram kan komma åt förvaringslösningar du använder på internet via din uppkoppling.
 2. Installera ett välrenommerat antispionprogram (till exempel Reimage Reimage Cleaner Intego) på din dator för att hålla den säker från gisslanprogram och andra farliga virus.
 3. När du väljer att ladda ner filer eller program ska du välja ”Spara” istället för ”Kör/Öppna”. På så sätt kommer du få lite extra tid för att låta din dators säkerhetsmjukvara kolla huruvida filen är säker eller inte.
 4. Håll all din mjukvara uppdaterad och aktivera automatiska uppdateringar om möjligt. Cyberbrottslingar kan utnyttja sårbarheter i utdaterad mjukvara och komma in i ditt system utan din kunskap.
 5. Undvik att besöka högrisksidor och ladda endast ned mjukvara från verifierade och säkra nedladdningssidor.

Hur avkrypterar man filer som låsts av filtypen .locky virus?

Dessvärre är det nästan omöjligt att avkryptera filer som krypterats av detta skadliga datorhot. Det enda sättet att återfå dina filer på är att importera dem från en extern disk. Om du inte skapat några säkerhetskopior kan du prova ett av följande verktyg för att avrkyptera dina filer – Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities eller R-Studio.
Det är viktigt att eliminera skadeprogrammet filtypen .locky så fort du märker av dess närvaro. Om du uppmärksammar det tillräckligt tidigt kan du lyckas stoppa krypteringsprocessen och spara vissa av dina filer. Om du planerar att importera data från en extern disk ska du se till att helt ta bort filtypen .locky virus först, eftersom detta hot är kapabelt att få åtkomst till och kryptera data på alla enheter som kopplas in i datorn. Vi rekommenderar starkt at du använder ett automatiskt borttagningsverktyg för att terminera viruset Locky; om du dock vill göra det manuellt ska du följa borttagningsinstruktionerna för viruset Locky som tillhandahålls nedanför denna artikel.

filtypen .locky virus Frågor och Svar:

Fråga: Idag mottog jag ett misstänkt e-postmeddelande. Ämnet är ”ATTN:Invoice J98223100”. Detta meddelande kommer med en bifogad fil vid namn invoice_J-98223100.doc. Jag tror att detta mail är opålitligt och att jag inte bör öppna det…. men hur kan en Word-fil vara farlig? Kan ni förklara vad jag bör göra med detta mail? Bör jag öppna bifogningen eller bör jag skicka detta mail till Papperskorgen?

Svar: Öppna INTE bifogningen! Du har mottagit ett mail från cyberbrottslingar som är relaterade till gisslanprogrammet Locky. Detta bluffmail levererar en infekterad Word-fil som kan ladda ner ett virus till datorn.
Viruset Locky använder en ny teknik för att ladda ner och köra en körbar virusfil – den skickar skadlig kod i ett Word-dokument, som aktiveras om Word Makron är aktiverade. Du bör skicka detta mail till Papperskorgen omedelbart.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell .locky Borttagningsguide för virus:

Ta bort .locky med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort .locky

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av .locky

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort .locky med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av .locky. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av .locky lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från .locky och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-locky-file-extension-virus.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om .locky file extension virus