Allvarlighets skala:  
  (97/100)

Ta bort viruset .ccc File Extension

123

Vad betyder Filtypen .ccc i slutet av filnamn?

I slutet av oktober började säkerhetsaktörer varna folk om en ny version av gisslanprogrammet TeslaCrypt. Detta nyligen släppta hot skiljer sig från sin föregångare eftersom det lägger till ‘Filtypen .ccc’ till personliga filer som finns på din PC. Om du ser att filer, inklusive .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3 och många andra typer slutar med .ccc, betyder det därför att du har infekterats med ett gisslanprogram.

Hur kan Filtypen .ccc gisslanprogram infektera min PC?

Precis som med tidagare versioner sprids Filtypen .ccc virus med hjälp av en trojan. Den kan hömmas i spam-email, falska uppdateringsvarningar, illegala webbplatser och liknande. Därför är det vitalt att ha säkra surfvanor. Vi rekommenderar att du:

  • Installerar ett pålitligt antispionprogram och håller det uppdaterat;
  • INTE öppnar e-postmeddelanden du inte väntar på. Oavsett om titeln informerar om redan betala inköp, betalningar som fattas, skatt eller liknande viktiga saker, ska du först och främst ta en titt på stavning och grammatik. Om du lägger märke till misstag ska du rapportera meddelandet som spam omedelbart, eftersom officiella e-postmeddelanden INTE kan skickas med misstag!
  • Om du tror att det fattas mjukvaruuppdateringar på din PC (Java, Flash Player, Media Player, etc.) ska du besöka de officiella webbsidorna och ladda ner uppdateringarna därifrån. Klicka aldrig på uppdateringsuppmaningar som slumpvis dyker upp på din skärm, eftersom de ofta missbrukas av cyberbrottslingar.

.ccc File Extension ransomware

Vilka tecken avslöjar att gisslanprogrammet redan finns i systemet?

Filtypen .ccc virus tillhör den högsta hotnivån eftersom det kan skada din viktigaste data, såsom foton, videor, dokument och liknande, som förvaras i systemet. Därför blir det lätt till en mardröm om du inte har backat upp dina filer. När denna uppdaterade version av gisslanprogrammet TeslaCrypt 2.0 startas kommer all data i form av ovan nämnda filtyper ges ändelsen .ccc. Det genererar dessutom gisslanbrev som vanligtvis döps till howto_recover_file_.txt och howto_recover_file_.html. Offret krävs på två bitcoins eller runt $500 för att få en privat avkrypteringsnyckel. Dessa brev kommer finnas i alla mappar som innehåller krypterade filer. Säkerhetsexperter varnar att det är praktiskt taget omedelbart att få tillbaka skadade filer eftersom filtypen .ccc TeslaCrypt använder den luriga krypteringskoden AES-256-CBC och ”förvarar endast en allmän nyckel för SHA256 av genererad privat nyckel för bitcoinadress.” Därför verkar det som att det enda sättet att kryptera datan på är att betala pengarna som krävs. Lång erfarenhet av att hantera cyberhot som Filtypen .ccc virus har dock visat att betalning av lösensummor inte resulterar i något annat än förlust av pengar. Betalning av lösensumman kan givetvis resultera i att du får en privat nyckel till din e-post och att du framgångsrikt återställer din data, men det kan du aldrig vara säker på. Genom att uppge dina kreditkortsdetaljer riskerar du även att drabbas av stöld från din bankkonto. Därför rekommenderar vi starkt att du tar bort Filtypen .ccc vrus med hjälp av SpyHunter och sedan försöker återfå din data med hjälp av filräddningsverktyg. Om du vill veta mer om borttagningen av Filtypen .ccc bör du gå till nästa sida.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Filtypen .ccc virus, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Filtypen .ccc virus. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Filtypen .ccc virus. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Filtypen .ccc virus (2015-12-16)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Filtypen .ccc virus (2015-12-16)

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook