Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset .abc File Extension (Borttagningsguide)

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Program som stjäl

Vad är den viktigaste faktan jag behöver veta om filtypen .abc virus?

Vi anser att det viktigaste du behöver veta om Filtypen .abc virus är att det kommer från en ökänd familj av gisslanprogram som kallas Teslacrypt. Om detta hot lyckas infiltrera systemet och aktivera sig, börjar det leta efter de mest använda filerna på offrets dator. Efter att ha hittat alla dessa filer så krypterar det dem. Vanligtvis ”låser” detta gisslanprogram filerna med hjälp av krypteringsalgoritmen RSA-2048, så det finns ingen chans att gissa koden som behövs för att avkryptera de drabbade filerna. Det visar även en stor varning som uppmanar offret att betala en lösensumma i utbyte mot filerna. Skulle du överväga att betala 0,7 BTC (över 2,500 kronor) för att få denna privata nyckel till din dator. Om ditt svar är ”Nej”, är du lika säker om vi säger att gisslanprogrammet Filtypen .abc virus kan kryptera affärsdokument, foton, videor, musikfilre och liknande data utan att be om tillåtelse? Skulle du överleva förlusten av sådana filer?

För att ge dig själv förmågan att få tillbaka dina drabbade filer måste du säkerhetskopiera din data så ofta du kan. Du kan regelbundet göra kopior av dina filer och förvara dem på en portabel disk eller på Dropbox. Du bör även komma ihåg att hålla din dator skyddad för att förebygga infiltration av detta skadeprogram. För detta ska du installera ett pålitligt antispionprogram och hålla det uppdaterat. För information om förebyggning och borttagning av Filtypen .abc virus ska du fortsätta läsa denna text. Snälla var försiktig med detta gisslanprogram eftersom det kan leda till allvarliga problem. Om du tror att du redan är infekterad är det första du ska göra att koppla ned din dator från internet. Sedan är det dags att skanna den med ett pålitligt antispionprogram. Vi rekommenderar starkt att du använder ReimageIntego för borttagning av Filtypen .abc virus.

The example of .abc File Extension virus note

Hur sprids detta virus?

Enligt PC-säkerhetsexperter kan du förebygga detta och andra gisslanprogram genom att installera ett pålitligt antispionprogram på din dator. Vi vill dock poängtera det faktum att virus ibland kan infiltrera datorer obemärkt. För att förebygga detta måste du vara försiktig när du surfar på internet, eftersom det finns hundratals infekterade program som sprids. Vilka är de populäraste metoderna för att sprida Filtypen .abc virus? Den mest diskuterade förlitar sig på spam. Notera att du kan luras att ladda ner en infekterade bifogning i ett e-postmeddelande, som används för att sprida detta hot. Som regel luras folk att tro att de har att göra med en statlig myndighet som vill informera dem om en specialleverans, kontosaldo, godkänt rabatt och liknande saker. Vi bör även varna dig för missvisande annonser som också deltar i distributionen av gisslanprogrammet Filtypen .abc virus. De flesta av dem rapporterar om nödvändiga uppdateringar för Java, Flash Player FLV Player och liknande program. Snälla installera dem INTE, eftersom de är FALSKA! Det pålitligaste sättet att uppdatera program på är att besöka deras officiella webbsida och se vad som erbjuds.

Borttagningsprocedur för Filtypen .abc virus:

Vi rekommenderar starkt att du inte ödsla tid med virus som detta, eftersom de endast är ute efter en sak – att pressa sina offer att betala en lösensumma. Vem kan dock garantera att denna betalning kommer ge dig den verkliga nyckel som behövs för att avkryptera de krypterade filerna? För att undvika förlust av pengar och få tillbaka de drabbade filerna, bör du ta en titt på guiden nedan. Vi rekommenderar INTE att du letar efter skadliga filer som tillhör gisslanprogrammet Filtypen .abc manuell, eftersom det kan leda till ytterligare problem på din dator. Du bör istället använda ett pålitligt antispionprogram för detta uppdrag. För att avkryptera dina filer kan du prova dessa verktyg: R-Studio, Photorec eller Kaspersky virus-fighting utilities.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell .abc File Extension Borttagningsguide för virus:

Ta bort .abc File Extension med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort .abc File Extension

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner ReimageIntego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av .abc File Extension

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort .abc File Extension med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av .abc File Extension. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med ReimageIntego och se till att borttagningen av .abc File Extension lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från .abc File Extension och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk