Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort FileHunter

123

Hej, jag har mina tvivel om appen FileHunter. Jag installerade den för några veckor sedan, men den verkar inte ladda ner torrent-filerna ordentligt. Vanligtvis fryser filerna den laddar ner vid 99% och står kvar där. Vad är fel? Bör jag ta bort detta program? Jag gillar dess gränssnitt; det verkar användarvänligt och lämpligt, men frysningarna gör att jag tvivlar.

Fungerar FileHunter?

FileHunter är ett gratis program som ska ”Hjälpa dig söka och ladda ner alla typer av filer, från video till MP#, dokument och mjukvara. Mjukvaran är till för p2p-utbyte mellan användare och baseras på torrent-teknologin.” Den utvecklades av Corsair Logic i början av 2011, och därför har antalet FileHunter-nedladdningar nått flera miljoner. Vi rekommenderar dock INTE att behålla detta program på datorn, på grund av flera viktiga anledningar. Dessa är:

  • FileHunter fungerar INTE som filnedladdare;
  • Det tillhör kategorierna annonsprogram och PUP (potentiellt oönskade program);
  • Infiltrerar datorer paketerat med gratis mjukvara;
  • Visar tvivelaktiga annonser;
  • Orsakar potentiellt farliga omdirigeringar i webbläsare;
  • Använder kakor och sprider webbläsarrelaterad information om användare;
  • Försämrar webbläsares prestanda.

Dessa nackdelar har avslöjats av våra säkerhetsexperter, som har analyserat viruset FileHunter i nästan ett halvår. Om du inte är villig att drabbas av diverse webbläsarrelaterade problem som kan leda till allvarligt strul, bör du därför ta bort viruset FileHunter utan att dröja. För detta kan du använde SpyHunter eller den borttagningsguide som ges på Sida 2.

FileHunter PUP utgör en risk för PC:ns säkerhet. Hur?

FileHunter klassificeras som ett potentiellt oönskat program, vilket betyder att det inte utgör en risk för direkt skada. Det är inte programmerat  p åett sätt som påverkar ditt operativsystem direkt, men det används för att visa sponsrade annonser som kan leda dig till både okända och skadliga sidor. När det har installerats injicerar det sin add-on i alla webbläsare (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari). Som en konsekvens börjar webbläsarna generera sponsrade annonser, märkta “Ads by FileHunter” eller “FileHunter ads.” Problemets kärna här är inte hur irriterande popups och banners kan vara, utan innehållet folk kan utsättas för efter att ha klickat på dem. Enligt nyligen genomförda studier kan FileHunter-omdirigeringar få folk att besöka antingen okända shoppingsidor eller potentiellt farliga, officiella sidor, webbundersökningar och liknande saker. Annonsprogrammet FileHunter kan även använda sig av bevakningskakor. På så sätt får det chansen att samla in personligt icke-identifierbar information som relaterar till användarens surfvanor. Läckage av sådan information associeras med sekretessbrott eftersom mottagaren av datan inte är känd och inte specificeras någonstans.

FileHunter virus displaying pop-up advertisements

Hur landar detta annonsprogram i Chrome, Firefox & IE utan att märkas?

Trots att annonsprogrammet FileHunter är en legitim app som brukade ha en officiella webbsida, är denna inte tillgänglig längre. Det kan dock fortfarande laddas ner direkt från tredjepartssidor som download.com, cnet.com, soft32.com och många fler. Vissa av nedladdningarna från de misstänkta sidorna är inte aktiva längre.

Skadeprogrammet FileHunter kan dock komma in i din dator indirekt. Dess utvecklare använder även ‘bundling’, vilket betyder att de betalar pengar till utvecklare av gratisprogram som går med på att sprida detta program som en ytterligare komponent för deras gratisprogram/spridprogram. För att förebygga att detta händer är det vitalt att dedikera lite tid åt installationen av gratisprogram. Det är även viktigt att läsa Användaravtal, Sekretesspolicy och att välja Avancerad/Anpassad installation. NOTERA: Viruset FileHunter marknadsförs ofta ZinkWink Search, så direkt efter installation av denna nedladdningsassistent kan du upptäcka att din startsida och sökmotor har ändrats.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort FileHunter, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
gör det nu!
Ladda ner
borttagare för FileHunter Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
borttagare för FileHunter
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera FileHunter. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera FileHunter. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av FileHunter (2015-11-29)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av FileHunter (2015-11-29)

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook