Allvarlighets skala:  
  (97/100)

Filändelseviruset .onion. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Linas Kiguolis - - | Typ: Gisslanprogram

Vad känner vi till om  filändelseviruset .onion?

.onion file extension virus

Filändelseviruset .onion misstänks vara en ny variant av Dharma ransomware. Denna ransomware-familj upptäcktes i november 2016 och har uppdaterats flera gånger sedan dess. Viruset är fortfarande under granskning, men du bör känna till att risken finns att du snart stöter på ytterligare en parasit. Denna ransomware-familj är känd för att kryptera olika typer av filer, men alla krypteringar har inte lyckats.

Vissa versioner av Dharma kan dekrypteras och användare kan låsa upp sina filer utan att betala lösensumman. Denna nya parasit är känd för att lägga till filändelsen .onion på de korrupta filerna. Det är fortfarande okänt om offren kan återställa kodad data eller inte.

Nya versioner av detta ransomware har ofta förbättrats. Därmed har utvecklarna kanske fixat vissa brister och utvecklat ett starkare virus. Men om du har stött på detta virus, ska du inte fokusera på dataåterställning till att börja med . Det viktigaste är att ta bort .onion för att skydda din enet och din personliga data. Vi rekommenderar att du gör detta med Reimage.

Syftet med alla filkrypteringsvirus är detsamma – att bedra användar på pengar. Därför används .onion-viruset också som ett utpressningsverktyg för att fortsätta föregångarnas illegala arbete. Bedragarna är villiga att ge dig ett dekrypteringsprogram och återställa dina filer i utbyte mot dina pengar.

Oavsett hur mycket Bitcoins du är redo att betala, kommer denna affär inte att sluta som du förväntade dig. De kan ta dina pengar utan att ge dig den utlovade dekrypteraren, eftersom de kanske inte har en sådan eller så har de inga intentioner att hålla sitt löfte. Så efter en attack rekommenderar vi att du tar bort .onion och letar efter alternativ för att återställa din data. Tänk på att tidigare versioner av Dharma kan dekrypteras, så chansen att få tillbaka dina filer är stor.  .

Hur infekteras jag med detta ransomware?

Den nya varianten av Dharma antas spridas på samma sätt som sina föregångare – via skadliga e-postbilagor. Bedragarna kan låtsas vara representanter för olika institutioner, organisationer eller företag och hitta otaliga metoder för att lura användare att öppna det bifogade dokumentet.

Det kan vara svårt att känna igen ett bedrägeri vid första anblick eftersom bedragarna kan förfalska källor eller signaturer. Men om du plötsligt får ett mejl som ber dig att omedelbart kontrollera uppgifterna i mejlet eller i en bilaga, finns det anledning att vara misstänksam. Leta efter grammatiska fel, kontrollera avsändarens mejladress, och var kritisk – förväntar du dig ett mejl av det här slaget? Om inte, radera mejlet från din inkorg omedelbart.

Att klicka på det bifogade dokumentet kan leda till att du infekteras av .onion-viruset eller annat sabotageprogram. Denna metod är vanlig för att sprida ransomware. Så om du vill skydda din data, ska du inte vara för snabb med att öppna mejl och se till att säkerhetskopiera dina filer regelbundet.  

Borttagning av filändelseviruset .onion

Om man har infekteras av ett ransomware gäller det att agera snabbt. Överväg inte ens att betala lösensumman i utbyte mot ett dekrypteringsprogram, då detta inte kommer att sluta bra. Genom att betala, stödjer du bara bedragarnas fortsatta verksamhet. Du ska istället ta bort .onion-viruset med hjälp av ett ansett säkerhetsprogram.

Filkrypteringsvirus är farliga och komplexa, så därför måste du förlita dig på professionella säkerhetsprogram. Vi föreslår att du använder  Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Dessa program är kapabla till att upptäcka skadliga element och radera dem från systemet.

Men att ta bort .onion är inte alltid så lätt. Denna typ av virus är ofta utformade för att blockera antivirus- eller antisabotageprogram. Du kan dock avaktivera viruset genom att starta om din PC i ”Felsäkert läge med nätverk” och sedan öppna ditt säkerhetsprogram. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell .onion Borttagningsguide för virus:

Ta bort .onion med Safe Mode with Networking

Om du inte kan installera eller komma åt ditt antivirusprogram, måste du avaktivera viruset. Följ stegen nedan och kör sedan igång ditt önskade säkerhetsprogram för att ta bort viruset.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort .onion

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av .onion

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort .onion med System Restore

Om föregående metod inte hjälpte för att få tillgång till ditt säkerhetsprogram, testa denna:

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av .onion. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av .onion lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort .onion från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom .onion, finns flera sätt att återställa dem

Data Recovery Pro kan återställa filer krypterade av .onion-viruset

Detta professionella verktyg hjälper till att återställa korrupta, raderade och krypterade filer. Det har redan hjälpt otaliga ransomware-offer, så du bör ge det en chans du också.

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom .onion-ransomware;
 • Återställ dem

Använd Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner” för att kopiera enskilda filer

Om funktionen ”Systemåterställning” var aktiverad före ransomware-attacken, följ stegen nedan och kopiera  tidigare sparade versioner av de krypterade filerna. 

[GIS=method-3]

Om viruset inte har raderat skuggvolymkopior av de angripna filerna, kan du testa denna återställningsmetod. Följ instruktionerna nedan:

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

.onion-dekrypterare

Vi beklagar, men det officiella dekrypteringsprogrammet har inte lanserats ännu.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från .onion och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-onion-file-extension-virus.html

Borttagning guider på andra språk