Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset FessLeak

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Program som stjäl

What is FessLeak?

FessLeak är en farlig kampanj för att sprida Cryptolocker, Cryptowall, CTB Locker och andra cyberhot som tillhör kategorin gisslanprogran. Detta betyder bara en sak – om du vill undvika dessa hot så måste du hålla dig borta från skadliga webbsidor som registrerats på FessLeak@qip(dot)ru. Annars kan du drabbas av ett virus som försöker kryptera offers viktiga filer och sedan få dig att betala en summa för att avkryptera dem. I de flesta fall så ska denna betalning göras i bitcoins via webbläsaren Tor, och detta är det enda sättet att lösa situationen. Om ett gisslanprogram som tillhör den missvisande kampanjen FessLeak infiltrerar systemet så är det första som det gör en systemskanning. Efter att ha skannat systemet och hitta förbestämda filer så krypteras de med hjälp av RSA 2048-kryptering. Efter det så blir alla påverkade filer låsta. Efter att du försökt öppna någon av dessa filer så kommer du se ett stort varningsmeddelande som informerar offret om hela situationen. Snälla betala INTE denna lösensumma eftersom du aldrig kan vara säker på att du får krypteringsnyckeln. Om du har skapat backuper och nu har upptäckt att din dator är infekterad med skadeprogram från FessLeak så bör du försöka återställa filerna därifrån. Självklart bör du även se till att alla skadliga filer (inklusive de som tillhör detta gisslanprogram) elimineras innan dess. Det enklaste sättet att göra det är att köra en full systemskanning med uppdaterad antispionmjukvara. För det så rekommenderar vi starkt att använda Reimage. Om du inte vet vad backup betyder så bör du prova programmen som ges i slutet av denna artikel.

Hur kan FessLeak infektera min dator?

Det finns flera metoder som används för att sprida gisslanprogram, inklusive kampanjen FessLeak. Den använder sig av skadliga webbsidor som marknadsförs via falska varningar. Sådana varningar är vanligtvis fyllda med diverse logos, så de ser väldigt övertygande ut. Om du när du surfar på webben avbryts av varningar som hävdar att du måste uppdatera din Java eller Flash Player så måste du förstå att de är falska. Snälla ignorera sådana annonser och fall aldrig för dem eftersom du kan omdirigeras till skadliga webbsidor som enkelt kan ladda ner Cryptolocker eller andra gisslanprogram till din dator via spam. Enligt de senaste rapporterna så har spammare aktvit arbetat i Frankrike och andra europeiska länder, men det finns inga garantier för att det inte finns grupper med hackare som försöker öka distributionen av dessa gisslanprogram i USA och andra länder. Det viktigaste är att du förstår att det finns massvis med skadliga e-postmeddelanden som sprids. I de flesta fall så ser de ut som officiella notifikationer om diverse inköp, böter, priser och andra saker som fångar folks uppmärksamhet. Om du precis upptäckt att FessLeak-relaterade gisslanprogram har attackerat din dator och blockerat viktiga filer så ska du följa denna guide för att göra dig av med hotet.

Hur tar jag bort viruset FessLeak?

Om gisslanprogram som använder FessLeak-kampanjen har drabbat ditt system så behöver du en nyckel för att avkryptera de korrupta filerna. För det måste du betala en lösensumma. Oavsett detta så kan du även försöka med en backup eller använda filräddningsverktyg. Om du har skapat backuper så bör du kunna återställa filerna. Utöver det kan du prova med program så som R-Studio eller Photorec.

För borttagning av FessLeak så rekommenderar vi starkt att använda Reimage, SpyHunterCombo Cleaner eller Malwarebytes Malwarebytes.

Avslutningsvis så måste vi tillägga att vi starkt rekommenderar att du överväger förebyggning av infektioner så som FessLeak-relaterade gisslanprogram, Cryptowall, Cryptolocker, CTB Locker och liknande hot. För det kan du använda tidigare nämnda program. Vidare så ska du inte glömma bort dina filers immunitet och göra backuper så frekvent som möjligt. Utöver det kan du använda externa USB-hårddiskar, CD:s, DVD:s eller använda Google Drive, Dropbox, Flickr och andra lösningar.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
FessLeak ransomware ögonblicksbild
FessLeak ransomware ögonblicksbild

Om utvecklaren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-fessleak-ransomware.html

Borttagning guider på andra språk