Allvarlighets skala:  
  (99/100)

FBI PayPal virus. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Linas Kiguolis - - | Typ: Program som stjäl

FBI PayPal virus är ett lömskt cyberhot som tillhör kategorin ´gisslanprogram´. Precis som FBI virus så presenterar sig det här hotet som ett legitimt meddelande från “ Federal Bureau of Investigation”. FBI har dock inget med den här bluffen att göra; i verkligheten är det bedragare som ligger bakom den. För att verka mera pålitligt så visar det här viruset offrets IP-adress, dess plats, hackar datorns webbkamera och visar vad som händer i rummet. Den rapporterar dessutom om att användaren har brutit mot diverse lagar och att denne måst betala böter för att få bort låset och undvika allvarliga konsekvenser. Som du kan se så är det pengar som är huvudorsaken till varför det här hotet ens har blivit uppfunnet, som de ber om i form av ett böter. Tidigare versioner av FBI-viruset har bett användaren att betala boten via betalningssystemen Ukash, Paysafecard och Green Dot MoneyPak. Nu verkar det dock som att det är PayPal som används för deras pengatransaktioner. Vänligen betala INTE detta böter eftersom du inte har gjort något olagligt! För att låsa upp din dator bör du radera FBI PayPal viruset från ditt system.

Hur kan jag bli infekterad med FBI PayPal viruset?

Precis som vilket annat gisslanprogram så är FBI PayPal viruset distribuerat via hackade program, som till exempel gratisprogram och demoversioner. Det kan även spridas med hjälp av spam eller hackade hemsidor. Så snart som det tagit sig in i systemet så ändrar det i det och gör datorn helt oanvändbar. Istället för att komma ut på internet eller starta ditt favoritprogram så kommer du bara se ett stort meddelande över hela skrivbordet:

FBI
Federal Bureau of Investigation
ATTENTION!
Your PC is blocked due at least one of the reasons specified below.
You have been violating Copyright and Related Rights Law. (Video, Music, Software) and illegally using or distributing copyrighted content, thus infringing Article 1, Section 2, Clause 8, also known as the Copyright of the Criminal Code of United States of America.
Article 1, Section 2, Clause 8 of the Criminal Code provides for a fine of 200 to 500 minimal wages or a deprivation of liberty for 2 to 8 years.
You have been viewing or distributing prohibited Pornographic content (Child Porn/Zoophilia and etc). Thus violating Article 2, Section 1, Clause 2 of the Criminal Code of United States of America.
(…)

Vänligen ignorera detta bluffmeddelande eftersom det bara är ute efter att vilseleda dig till att betala boten. Om du betalar den så kommer det inte att hjälpa dig att låsa upp din dator och glömma den här infektionen i alla fall. Du bör vara medveten om att statliga myndigheter som denna använder sig av mycket mer sofistikerade metoder för att straffa sina brottslingar. För att fixa din dator så måste du radera FBI PayPal viruset utan dröjsmål.

Hur tar jag bort FBI PayPal viruset?

När du försöker radera FBI PayPal viruset så måste du låsa upp din dator först. För att kunna söka igenom din äventyrade dator med ett fungerande antiskadeprogram, följ dessa steg:

*Flash drive metoden:

1. Ta en annan maskin och använd den för att ladda ner Reimage eller annat välkänt antiskadeprogram.

2. Uppdatera programmet och sätt i USB-minnet eller en vanlig CD.

3. Under tiden, starta om den infekterade maskinen i Felsäkert läge med kommandotolk och stoppa in USB-minnet i den.

4. Starta om datorn som är infekterad med FBI PayPal viruset en gång till och kör en full systemskanning med antiskadeprogrammet.

* Användare infekterade med dessa “gisslanprogram” tillåts logga in igenom andra användare på deras Windows-system. Om ett sådant konto har administratörrättigheter så bör du kunna starta ett antiskadeprogram.

* Försök neka Adobe Flash för att gisslanprogrammet inte ska kunna fungera som tänkt. För att stänga av Adobe Flash, gå till Macromedia support och välj ‘Neka’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Efter du har gjort det, kör en full systemskanning med ett antiskadeprogram.

*Manuell FBI PayPal virusborttagning (avancerade färdigheter krävs!):

  1. Starta om din infekterade dator i ‘Felsäkert läge med kommandotolken’ för att ta dig förbi viruset (detta borde fungera med alla versioner av detta hot).

  2. Starta Regedit

  3. Sök efter WinLogon och skriv ner alla filer som inte är explorer.exe eller tomma, byt ut dem mot explorer.exe.

  4. Sök igenom registret efter filerna du har skrivit ner och ta bort alla registerreferenser till filerna.

  5. Starta om datorn och kör en full systemskanning med uppdaterat Reimage för att ta bort kvarvarande filer.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
FBI PayPal virus ögonblicksbild
FBI PayPal virus ögonblicksbild

Om utvecklaren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-fbi-paypal-virus.html

Borttagning guider på andra språk