Allvarlighets skala:  
  (57/100)

Ta bort viruset Facebook video (Borttagningsguide) - Sep 2019 uppdatering

av Linas Kiguolis - - | Typ: Sabotageprogram

Facebook video-viruset: ett nytt sabotageprogram som kan påverka ditt sociala nätverk

Facebook video virus

Vi har den senaste tiden fått mångra frågor om Facebook video-viruset. Användare klagar över att de inte kan få stopp på detta Facebook-virus, som bevakar deras Facebook-profiler och ständigt delar automatiska statusuppdateringar som innehåller suspekta länkar. Inläggen har rubrikerna “My private video”, “My first video” eller “Private video.”

Viruset taggar runt 20 vänner i inläggen för att försöka locka till sig andra Facebook-användares uppmärksamhet. Dessutom skickar viruset skadliga länkar direkt till offrets vänner via privata meddelanden. Viruset verkar vara omöjligt att stoppa. utanvirus.se-teamet har bestämt sig för att titta närmare på det; vi har undersökt en dator som har infekterats och har fått reda på hur viruset fungerar. 

Facebook video-viruset är relaterat till ett sabotageprogram som bevakar offrets webbläsare. Även om vissa forskare hävdar att det enda man behöver göra är att ta bort suspekta tilläggsprogram i sin webbläsare, är inte detta hela sanningen. Vi har upptäckt att viruset i själva verket stänger ner de öppna webbläsarflikarna och öppnar ett nytt fönster när offret försöker att öppna inställningarna för tilläggsprogram. Det är uppenbart att viruset försöker att hindra användaren från att ta bort det skadliga tilläggsprogrammet.

Vi har funnit att det tilläggsprogram som är relaterat till detta virus är Ace Stream Web Extension. Innan du kan ta bort detta tilläggsprogram, måste du dock hitta och radera alla komponenter som är kopplade till detta tilläggsprogram. Vårt förslag är att du öppnar Aktivitetshanteraren i Windows (Control+Alt+Delete) och ser över alla suspekta aktiviteter på din dator. 

Facebook video virus

Datorn som utanvirus.se-teamet testade, hade en körande process som hette ace_engine.exe och denna visade sig vara ansvarig för de fel som uppstod när användaren försökte komma in på inställningarna för tilläggsprogram. Men det slutar inte här; vi har också upptäckt att Ace Stream Media 3.1.0 fanns installerat, som likväl var relaterat till Facebook video-viruset.  Efter att du har avinstallerat detta program och avslutat ace_engine.exe-processen, kan du äntligen nå dina webbläsarinställningar och ta bort Ace Stream Web Extension i menyn för tilläggsprogram.

Vi måste nämna att detta virus kan vara kopplat till ytterligare program och tilläggsprogram, eftersom den officiella versionen av Ace Stream INTE är något skadligt program. Nätkriminella tenderar ofta att korrumpera legitima program genom att lägga in skadliga komponenter i dem och sedan sprida dessa på nätet. Vi rekommenderar också att du ser över och tar bort alla suspekta Facebook-applikationer som du nyligen har gett tillstånd att få åtkomst till ditt Facebook-konto.

Vi förstår att dessa instruktioner kan verka förvirrande. Då Facebook video-viruset kan vara kopplat till andra farliga program, rekommenderar vi att du använder ett starkt antisabotageprogram, såsom Reimage, för att ta bort viruset. 

Facebook video virus

 

Hur sprids Facebook video-viruset?

“My private video”-viruset kan snabbt spridas på grund av att de flesta Facebook-användare inte misstänker att dessa inlägg och meddelanden skulle vara bedrägliga och skadliga. Du ska ALDRIG klicka på inlägg eller länkar som dina Facebook-vänner skickar till dig om du har den minsta misstanke om att din vän normalt sett inte skulle dela sådant material på Facebook.

Dessvärre är det många användare som klickar på sådant innehåll JUST på grund av att de är förbluffade över att deras vän har delat ett sådant inlägg. Genom att klicka på dessa skadliga videolänkar, laddar man automatiskt ner det sabotageprogram som tar kontroll över ens Facebook-konto.

  • För att undvika att Facebook video-viruset infiltrerar datorn, ska du inte klicka på suspekta inlägg eller länkar som dina vänner har skickat. Om du anar oråd kring ett inlägg, ska du fråga din vän om denna själv har delat det. 
  • Du ska också veta om att videos som delas på Facebook (oavsett om de laddas upp direkt på sidan eller delas via Youtube), spelas upp efter att du har klickat på dem. Om du efter att ha klickat på en video omdirigeras till någon suspekt webbsida som frågar efter tillstånd att få åtkomst till din tidslinje på Facebook eller uppmanar dig att ladda ner ett program, innehöll detta Facebook-inlägg högst troligen en skadlig länk. 
  • Du kan också råka installera Facebook video-viruset ihop med andra gratisprogram. Vi rekommenderar starkt att du undviker att ladda ner program från tveksamma fildelarsidor, då du riskerar att ladda ner en ”bundlad” programvara, eller med andra ord ett programpaket som består av ett huvudprogram och flera valfria tilläggsprogram. Dessa tilläggsprogram är vanligtvis skadliga, så du bör avmarkera dessa. Detta kan du gör via de ”Avancerade”/”Anpassade” installationsinställningarna. 

 Facebook video virus

Borttagning av Facebook video-viruset

På första sidan finns en kort förklaring till hur du gör en manuell borttagning av Facebook video-viruset. Men du måste veta om att detta sabotageprogram sprids med hjälp av andra farliga program och datorvirus och att det därför inte räcker med att bara ta bort alla suspekta program och tilläggsprogram för att bli av med Facebook-viruset.

utanvirus.se-experterna rekommenderar att du skannar din dator med ett starkt antispionprogram för att identifiera och radera alla farliga filer och program som är kopplade till Facebook video-viruset. Om problem kvarstår, vänligen kontakta vår support för att få hjälp. Lycka till!

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Facebook video-viruset ögonblicksbild
Facebook video-viruset ögonblicksbildFacebook video-viruset ögonblicksbildFacebook video-viruset ögonblicksbild

Om utvecklaren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-video-virus.html

Borttagning guider på andra språk