Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Facebook Desktop. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

| Typ: Adware

Facebook Desktop (kan även hittas som FBDesktop) är en potentiellt oönskad applikation som kommer i ett paket med annan gratis mjukvara. Det är inte relaterat till Facebook på något sett, oavsett vad som står på dess officiella hemsida. Så fort som det kommer in i en PC så påverkar det Mozilla Firefox, Google Chrome och Opera genom att lämna sitt egen insticksprogram. Vi har inte påträffat att det installerar sig på Internet Explorer, men det betyder inte att det inte är kapabelt att göra även det. När det kommer in i systemet så ger Facebook Desktop användaren möjligheten att se vad som händer på sin Facebook-vägg utan att gå in på det sociala nätverket. Men detta program kommer att orsaka diverse popup-annonser och notifikationer. För att summera, vi hävdar inte att Facebook Desktop eller FBDesktop är illasinnat, men det sprids helt klart med osjyssta distributionsmetoder och gör sedan oönskade systemändringar. Om du vill bli av med Facebook Desktop, fortsätt läs.

HUR KAN FACEBOOK DESKTOP KOMMA IN I MIN DATOR?

I de flesta fall så laddas Facebook Desktop ner från dess officiella hemsida som tillhör Troy Technology Co., Ltd. Men precis som Search.fbdownloader.com eller andra annonsprogram så kan det även smyga in i ett paket med andra program som erbjuds på internet helt gratis. Vi måste tillägga att Facebook Desktops insticksprogram inte har några likheter med Facebook Messenger, så du kan avaktivera det efter att det kommit in. Om du är en av de PC-användare som inte kan göra det, följ den detaljerade guiden nedan för att ta bort Facebook Desktop från din dator.

HOW TO REMOVE FACEBOOK DESKTOP?

Om du vill ta bort FBDesktop (även känt som Facebook Desktop), skanna systemet med uppdaterad antispionmjukvara. Vi rekommenderar att använda Reimage eller Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner för detta. Du kan även ta bort det manuellt med hjälp av dessa steg:

Bli av med oönskade saker från Lägg Till/Ta Bort Program. För detta, följ dessa steg:

  1. Klicka Start -> Kontrollpanelen -> Program (eller Lägg Till/Ta Bort Program) -> Avinstallera Program.
  2. Leta här efter Facebook Desktop och liknande saker och välj ´Avinstallera/Ändra´.
  3. Klicka OK för att spara ändringarna.

Avslutningsvis, fixa alla dina webbläsare:

Mozilla Firefox:

  1. I Mozilla Firefoxs adressfält, skriv about:addons och klicka enter;
  2. Byt till tillägg och hitta Facebook Desktop eller FBDesktop;
  3. Klicka avaktivera.

Google Chrome:

  1. I Google Chromes adressfält, skriv chrome:\\plugins och klicka enter.
  2. Hitta Facebook Desktop och klicka avaktivera.

Opera:

  1. I Operas adressfält, skriv opera:plugins,
  2. Hitta tillägget Facebook Desktop och klicka avaktivera.
Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Källa: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-desktop.html

Borttagning guider på andra språk