Allvarlighets skala:  
  (12/100)

Ta bort Driver Navigator (Borttagningsguide) - jan 2021 uppdatering

av Jake Doevan - -   Driver Navigator virus | Typ: Systemverktyg

Är det säkert att använda Driver Navigator?

Driver Navigator

Driver Navigator, utvecklat av Easeware, är inget virus. Det är ett av de systemverktyg som erbjuds för att hjälpa människor att uppdatera sina enheter. Du ska dock ändå vara försiktig med detta program, eftersom det kan lura dig till att spendera pengar på ingenting. Om du har laddat ner programmet från dess officiella webbsida, kan du vara lugn.

Men det finns hundratals människor som rapporterar om att Driver Navigator har dykt upp på deras datorer helt oförutsett. Det som har inträffat då är att drivernavigator.exe och liknande filer har infiltrerat din enhet ihop med ett gratisprogram. Det är den huvudsakliga spridningsmetoden för detta tvivelaktiga PC-optimeringsverktyg.

Som tur är, kan du undvika att behöva ta bort Driver Navigator med hjälp av ReimageIntego eller annat säkerhetsprogram. Var bara uppmärksam under installationen av gratisprogram. Mer information om denna process finns i andra avsnitt. 

Det första tecknet på att detta optimeringsverktyg kan ha installerats på din PC är en allvarlig systemtröghet och regelbundna omdirigeringar till drivernavigator(dot)com när du surfar. Vidare, lägger detta tvivelaktiga program till en Windows Task Scheduler, utlöser systemskanningar och förmodligen letar efter systemfel och utdaterade enheter.

Naturligtvis informerar rapporterar skanningresultaten om hundratals problem. Dessvärre är det så att dessa resultat oftast är fyllda med slumpmässiga filer från din dator och en borttagning eller uppdatering av dessa skulle knappast förbättra din PC-prestanda.

Dessa används för att få dig att tro att Driver Navigator är ett tillförlitligt verktyg och att du måste köpa dess fullständiga version (för 39.95 USD) för att kunna reparera enheter och andra fel. Köp INTE denna, för den är helt värdelös.

Tänk också på att för att köpa den uppmanas du att ange ditt fullständiga namn, kreditkortsuppgifter och annan liknande information. Om du vill undvika förlust av personlig information, identitetsstöld, systemtröghet och liknande, ska du ta bort Driver Navigator från din dator. 

Driver Navigator

Hur tar sig detta program in i min dator?

Som vi nämnde i förra avsnittet, kan Driver Navigator och dess falska varningsmeddelanden och skanningar dyka upp från ingenstans. Tänk på att Easeware (utvecklaren av detta program) aktivt har använt ”bundling” som huvudsaklig metod för att sprida testversionen av detta program.

Driver Navigators mål är förstås att lura användare till att köpa den licensierade versionen av programmet. Om du vill undvika att bli infiltrerad av suspekta program, ska du börja vara mer uppmärksam när du installerar gratisprogram. Oavsett om du ska installera ett välkänt eller ett obekant program, ska du välja installationsläget ”Avancerat” (eng: ”Advanced”) eller ”Anpassat” (eng: ”Custom”) och noggrant följa med i installationsprocessen.

Det allra viktigaste är att avmarkera alla ”valfria nedladdningar” (eng: ”optional downloads”, såsom olika webbläsartillägg, tilläggsprogram, verktygsfält och insticksprogram. Om du gör allting rätt, är risken att du råkar installera Driver Navigator eller andra liknande program välrdigt låg.

Forskning har visat att detta tvivelaktiga optimeringsverktyg främst cirkulerar i USA, Kanada och Ungern. Detta betyder dock inte att datorer som finns i andra länder inte kan drabbas likväl. Därför rekommenderar vi starkt att du är försiktig och uppmärksam när du surfar. 

Hur blir jag av med Driver Navigator-viruset?

Om DriverNavigator redan har påbörjat sina falska skanningar, bör du vidta åtgärder för att stoppa dem. Vänligen, ignorera programmets varningsmeddelanden för de har ingenting med optimering av din dator att göra. För att ta bort Driver Navigator, följ dessa steg: 

 1. Klicka på Start och välj Kontrollpanel.
 2. Klicka på Avinstallera ett program under Program.
 3. Välj Driver Navigator och välj alternativet Avinstallera/Ändra.
 4. Klicka på Ja och OK för att spara ändringarna.

Vi rekommenderar också att du kör en fullständig systemskanning med ett uppdaterat säkerhetsprogram för att säkerställa att din PC är virusfri. Dessutom får du en chans att säkerställa att du lyckades göra en fullständig borttagning av Driver Navigator. Använd något av följande program: ReimageIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Driver Navigator Borttagningsguide:

Ta bort Driver Navigator från system med Windows

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Driver Navigator och relaterade program
  Leta här efter Driver Navigator eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Driver Navigator från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Driver Navigator eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Driver Navigator från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Driver Navigator och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Driver Navigator. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Driver Navigator från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Driver Navigator vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Driver Navigator från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Driver Navigator och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Driver Navigator. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Driver Navigator från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Driver Navigator och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Driver Navigator. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Driver Navigator från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Driver Navigator och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Driver Navigator. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-driver-navigator.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Driver Navigator