Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset .dot (Jun 2017 uppdatering) - Gratis Instruktioner

av Lucia Danes - - | Typ: Gisslanprogram

.dot file-viruset är ute efter dina filer

Om du har märkt att alla dina viktiga filer innehåller filändelsen .dot, har du drabbats av .dot-viruset. Detta är dessvärre ett ransomware som är specifikt utvecklat för att kryptera användares perspnliga file. Det finns en mängd olika typer och former av ransomware. Allmänt sett, innehåller dot-filer konfigureringar för systemprogram. Denna egenskap förklarar varför användare faller offer för och infekteras av detta virus. Trots dess vilseledande utformning, finns det tips för hur du minskar risken att aktivera dolda ransomware. Om du har drabbats av detta virus, ska du fortsätta att läsa och ta del av vår borttagningsguide. 

Det är känt att viruset använder en avancerad AES-krypteringsnyckel för att låsa filer. Vidare genererar Dot ransomware en publik och en personlig nyckel. I filen help_decrypt.txt file finns instruktioner om hur man kommer åt webbläsaren Tor och hur man överför den angivna lösensumman till Bitcoin-adressen. Summan varierar beroende på typ av offer: företagsanställd eller privatperson. Detta är logiskt om man är redo att betala lösensumman för att få tillbaka sina viktiga dokument. Vi rekommenderar dock att du INTE betalar. Dessutom varnar vi för att köpa eller installera .dot-dekrypteraren som marknadsförs av bedragarna. Även om den i bästa fall kan hjälpa till med att dekryptera filer, kan den också släppa ifrån sig en skadlig fil som underlättar ransomware-attacker i framtiden. 

Filändelseviruset .dot
Det upptäcktes först i maj 2016. Efter ett år började det att angripa datoranvändare igen.

När tog sig viruset in i mitt system?

När det kommer till spridningsmetoder, kan en .dot-kapning ske på två sätt: via skräppost och exploit kits. Nätbrottslingarna har utvecklat olika övertalningsstrategier. Om du får ett mejl som ser ut att komma från en myndighet, ska du inte förhasta dig med att öppna dess bilagor. Dessa kan bära på illavarslande innehåll. När filen har öppnats, aktiveras viruset och börjar att kryptera personlig information. Vi rekommenderar starkt att du installerar ett antispionprogram, till exempel Reimage eller Malwarebytes, och skannar din dator efter trojaner eller anra sabotageprogram. Det är känt att .dot-viruset också sprids via exploit kits. På grund av deras förmåga att maskera sig som legitima program, är det inte säkert att alla antivirusprogram upptäcker dem. Därför behöver du ett ytterligare säkerhetsprogram. Låt oss nu över till avsnittet som handlar om hur du kan ta bort detta virus. 

Är det möjligt att helt bli av med .dot-viruset?

Sett till detta virus komplexitet, bör du installera ett antisabotageprogram som snabbt och effektivt kan ta bort viruset. Då detta är utvecklat för att identifiera potentiellt skadliga filer, kan det radera alla källfiler. Dessutom kan det förhindra mindre sabotageprogram. Ifall din skärm är låst och du inte kan fortsätta med borttagningen, ska du följa nedanstående anvisningar för att återfå åtkomsten till de centrala systemfunktionerna. Efter borttagningen, är det dags se över alternativen för filåterställning. När enheten är helt rensad, ska du ta till vana att regelbundet säkerhetskopiera dina filer.  

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell .dot Borttagningsguide för virus:

Ta bort .dot med Safe Mode with Networking

Gå in i ”Felsäkert läge” för att ta bort låsskärmen och fortsätta med borttagningen av .dot-viruset.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort .dot

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av .dot

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort .dot med System Restore

”Systemåterställning” är ett annat alternativ för dataåterställning.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av .dot. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av .dot lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort .dot från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom .dot, finns flera sätt att återställa dem

Data Recovery Pro

Detta är ett utav de program som är utvecklade för att återställa filer som har skadats eller raderats. Det kan också användas för att återställa raderade mejl.

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom .dot-ransomware;
 • Återställ dem

Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner”

Du kan testa denna funktionen för att återställa data som har krypterats av .dot ransomware.

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Dra nytta av ShadowExplorer

Detta programs största fördel är dess förmåga att använda skuggvolymkopior. Detta virus raderar inte dessa på förhand, men du bör ändå snabba på med virusborttagningen.

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från .dot och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-dot-virus.html

Borttagning guider på andra språk