Allvarlighets skala:  
  (68/100)

Ta bort Delta-homes.com

12

Vad är Delta-homes.com?

Delta-homes.com är en webbläsarkapare som är kapabel att kapa operativsystemet Windows. Vi har redan mottagit hundratals rapporter om detta program från USA, Polen, Storbritannien, Frankrike och andra länder i världen. Det är viktigt att inse att Delta Homes inte är ett virus; det är bara en misstänkt sökmotor som används för att visa sponsrat innehåll. Det viktigaste att komma ihåg är att du knappast kan veta vilka webbsidor den vill marknadsföra. Den kan användas för att omdirigera folk till legitima webbsido såväl som att lura dem att besöka riktigt misstänkta platser som används för att sprida skadeprogram. När man infekteras så kommer denna sida dyka upp istället för din startsida och förvalda sökmotor i alla dina webbläsare, eftersom den är kompatibel med Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och andra. Om du vill undvika omdirigeringar från Delta-Homes.com till farliga webbsidor så bör du ta bort det från din dator. Notera att borttagningen av denna webbläsarkapare inte är lätt, eftersom den använder sig av applikationen Search Protect som skyddar ändrade webbläsarinställningar och förhindrar programmets borttagning. Det är därför de flesta säkerhetsexperter rekommenderar att använda automatisk borttagning.

Om du har drabbats av omdirigeringar till delta-homes.com så kan det vara så att du har missat något. Om du provar att läsa vad som står i dess Sekretesspolicy så kommer du se att det kan användas för att bevaka PC-användare och samla information om deras surfvanor. Utvecklarna av detta program hävdar att de är intresserade av folks personligt icke-identifierbara information, men du kan aldrig veta vilka parter som kommer kunna ta del av den. Om du inte vill låta okända parter veta vilka webbsidor du besöker mest, vilken data du skriver in på dem, vad din dators IP-adress är eller vad din e-postadress är, så bör du hålla dig borta från viruset Delta-homes.com. Som vi redan nämnt så anser vi att automatisk borttagning är det bästa sättet att bli av med denna webbläsarkapare på, eftersom den kan dyka upp igen på din dator direkt efter att ha uppdaterat den. I detta specifika fall så rekommenderar vi att du använder SpyHunter, eftersom det kommer hjälpa dig att bli av med detta program och andra misstänkta komponenter, såsom Search Protect. Om du inte vet hur man installerar detta program eller hur man använder det för att ta bort oönskade applikationer så kan du ta en titt på detta inlägg: SpyHunter Guide.

Delta-Homes.com

Hur kan Delta-homes.com kapa min dator?

Webbläsarkaparen Delta-homes.com är en av de potentiellt oönskade program som sprids via ‘bundling’. Denna distributionsteknik har diskuterats av diverse säkerhetsforskare, men den är fortfarande legitim och tillåten. Om du vill undvika den så bör du vara extremt försiktig när du installerar gratisprogram på din dator. Se till att dubbelkolla installationen av Softonic, Verktygsraden Babylon, uTorrent, Any.Do, BeeLine Reader, Foxit Reader och liknande gratisprogram. Det må finnas personer som ställer in denna sida som deras startsida och/eller förvalda sökmotor med flit, men i de flesta fall så luras de att installera detta program som en valbar komponent till gratisprogram. För att undvika detta och andra oplanerade nedladdningar (Conduitwww-searching.com, mystartsearch.com, v9.com, sweet-page.com, mystartwebsearch.fixsearch.info, genieo.com, etc.) så är det en sak som du måste komma ihåg: du MÅSTE välja Anpassad/Avancerad installation när du installerar gratisprogram från tvivelaktiga utvecklare. Vidare så ska du kolla vilka ytterligare komponenter som erbjuds och välja bort okända sökmotorer, add-ons, tillägg, verktygsrader, etc. Om du ser i förväg ibockade alternativ som säger ‘Gör Delta-homes.com till min startsida’ eller ‘Gör Delta-homes.com till min förvalda sökmotor’ så bör du avbocka det. Det är givetvis även rekommenderat att ha ett pålitligt antispionprogram som kan varna dig om misstänkta programs infiltration.

Hur tar man bort Delta-Homes.com?

Om du redan har drabbats av detta potentiellt oönskade program och vill bli av med Delta Homes så ska du använda de steg som ges i riktlinjerna för Automatisk och Manuell borttagning av delta-homes.com nedan.

Vanliga frågor (FAQ)

Fråga: Jag behöver hjälp med att ta bort Delta-homes.com Search från min webbläsare (Jag använder Google Chrome). Kan ni hjälpa mig?

Svar: Du kan göra dig av med Delta Homes med hjälp av den automatiska borttagningsmetoden eller stegen för manuell borttagning. Båda ges nedan. Notera att det säkraste och mest effektiva sättet att göra detta på är att köra en full systemskanning med ett uppdaterat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att undvika att denna webbläsarkapare kommer tillbaka i framtiden.

Fråga: Hjälp mig! Jag tror jag har infekterats med viruset www.delta-homes.com. Det dök upp på min dator direkt efter att jag startat om den…

Svar: Nej, webbläsarkaparen delta-homes.com är bara ett potentiellt oönskat program som vill kapa alla webbläsare som finns installerade på din dator. Mest troligt är att du laddade ner detta PUP i ett paket med andra gratis applikationer från internet. Om du vill radera www.delta-homes.com från din dator helt och hållet så ska du använde stegen nedan.

Fråga: Jag är orolig eftersom alla mina sökningar avbryts av omdirigeringar från delta-homes.com. Denna sida har även dykt upp som min startsida och förvalda sökmotor. Jag trodde att jag hade fixat min dator eftersom jag försökte ta bort delta homes, delta search, conduit och andra tillägg från mina webbläsare. Dessvärre så dök de upp igen direkt efter att jag startat om min PC… Kan ni hjälpa mig? Jag vill inte att www.delta-homes.com ska dyka upp som min startsida längre…

Svar: Att ta bort söksidan Delta Homes kräver mycket kunskap eftersom den använder sig av Search Protect. Denna funktion skyddar kapade systeminställningar och förhindrar att delta-homes.com tas bort från datorn. Om du måste göra en full borttagning av denna kapare så bör du använda dig av den Automatiska borttagningsmetoden. Du kan självklart även använda dig av de Manuella borttagningsstegen som har tagits fram av Utanvirus säkerhetsexperter, men du bö vara väldigt försiktig när du genomför dessa steg. Se till att följa dem noggrant och att alltid göra dem i rätt ordning för att förhindra ytterligare problem med din dator.

Fråga: Jag har infekterats av sökviruset www.delta-homes.com och jag drabbas nu av konstanta omdirigeringar och annonser. De säger att jag bör fixa mina registerfel eller reparera windowsfel. Kan jag lita på dem? Kan ni även hjälpa mig att bli av med delta-homes.com? Det verkar väldigt komplicerat…

Svar: Först av allt så bör du hålla dig borta från annonserna från delta-homes.com eftersom de är missvisande. Efter att ha klickat på dem kan du enkelt infektera din PC med ytterligare hot, såsom annonsprogram, webbläsarkapare, misstänkta PC-optimerare och liknande applikationer. När du försöker ta bort kaparen www.delta-homes.com från ditt system så bör du även veta att det sprids i ett paked med yterligare komponenter som knappast kan hittas om du använder den manuella borttagningsmetoden. Det är därför du bör överväga att använde ett uppdaterat antispionprogram. Vänligent a en titt på guiden nedan för mer information om detta.

Fråga: Hur kan jag ta bort www.delta-homes.com helt och hållet? Det verkar som att det fortsätter att infektera min dator, gång på gång på gång.

Svar: Om du vill ha en guide för full borttagning av delta-homes.com så bör du skrolla ner och ta en titt på guiden nedan. Se till att vara väldigt försiktig när du genomför de manuella borttagningsstegen!

Du kan ta bort Delta-homes.com automatiskt med hjälp av ett av dessa program: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Vi rekommenderar dessa applikationer eftersom de enkelt kan radera potentiellt oönskade program och virus med alla deras filer samt relaterade registerändringar.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Delta-homes.com, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
gör det nu!
Ladda ner
borttagare för Delta-homes.com Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
borttagare för Delta-homes.com
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Notera: Behövs manuell assistans betyder att en eller flera program inte kunde ta bort parasiterna utan manuell hjälp, var god följ de manuella borttagnings instruktionerna presenterade här nedanför.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Delta-homes.com. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Delta-homes.com. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Delta-homes.com (2015-08-09)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Delta-homes.com (2015-08-09)
Delta-homes.com ögonblicksbild
Delta-homes.com ögonblicksbildDelta-homes.com ögonblicksbildDelta-homes.com ögonblicksbildDelta-homes.com ögonblicksbildDelta-homes.com ögonblicksbild
Snabbmeny: Manuell Delta-homes.com Borttagningsguide
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Delta-homes.com från system med Windows 7 / Vista / XP

 • Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs).

Ta bort Delta-homes.com från system med Windows 10 / Windows 8

 • Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program.
Avinstallera Delta-homes.com och relaterade program
 • Leta här efter Delta-homes.com eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 • Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar.
Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall' Ta bort Delta-homes.com från Windows genvägar
 • Högerklicka på genvägen för Mozilla Firefox och välj Properties.
Högerklicka på webbläsarens ikon och välj 'Properties'
 • Gå till fliken för Shortcut och titta i fältet Target. Radera skadliga URL-adresser som är relaterade till ditt virus.
Välj fliken 'Shortcut' och radera 'http://isearch.babylon.com...' eller andra misstänksamma URL-adresser

Upprepa stegen som ges ovan med alla dina webbläsares genvägar, inklusive Internet Explorer och Google Chrome.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Delta-homes.com från system med Mac OS X

Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications.

Klicka på 'Go' och välj 'Applications'

Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Delta-homes.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash.

Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Delta-homes.com från Internet Explorer (IE)

Ta bort farliga add-ons
 • Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons.
Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 • Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Delta-homes.com och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable:
Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable' Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 • Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar.
Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar Återställ Internet Explorer
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 • Välj här Reset.
 • I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Delta-homes.com.
Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Delta-homes.com från Mozilla Firefox (FF)

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions.
Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 • Välj här Delta-homes.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa.
Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på menyn (övre högra hörnet), välj Options General.
 • Radera här skadliga URL-adresser och skriv in en föredragen webbsida, eller klicka Restore to default.
 • Klicka OK för att spara dessa ändringar.
När du är i fliken 'General' så ska du radera skadliga URL-adresser från sektionen 'Home Page' eller klicka på knappen 'Restore to Default'. Klicka på 'OK' för att spara ändringarna Återställ Mozilla Firefox
 • Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information.
Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 • Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Delta-homes.com.
Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Delta-homes.com från Google Chrome

Radera skadliga insticksprogram
 • Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions.
Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 • Välj här Delta-homes.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa.
Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen Ändra din startsida och föredragna sökmotor om de ändrats av ditt virus
 • Klicka på menyikonen och välj Settings.
 • Leta här efter Open a specific page or set of pages under alternativet On startup och klicka på Set pages.
Efter att ha klickat på menyn och 'Settings', välj $s
 • Du bör nu se ett annat fönster. Radera här skadliga söksidor och skriv in en som du vill använda som din startsida.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 • Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search.
När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 • När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser Återställ Google Chrome
 • Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 • Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings.
När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 • Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Delta-homes.com.
Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Delta-homes.com från Safari

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences.
Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 • Välj här Extensions och leta efter Delta-homes.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem.
Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen. Välj här Preferences som den visades tidigare och välj General.
 • Titta här på fältet Homepage. Om det ändrats av Delta-homes.com tar du bort den oönskade länken och skriver in en som du vill använda för dina sökningar. Kom ihåg att inkludera "http://" innan du skriver in adressen för sidan.
När du är i 'General' raderar du skadliga URL-adresser och skriver in ditt önskade domännamn Återställ Safari
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari....
Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 • Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Delta-homes.com.
Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Komplett borttagning av Delta-homes.com

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Delta-homes.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Delta-homes.com manuellt avlägsnande:

Döda processer:
delta-homes.exe
DeltaTB.exe
SearchComponent_Offer_0.exe
MainProduct.exe
Setup.exe
MyBabylonTB.exe
BUSUninstall.exe
SetupAuto.exe
deltasrv.exe
ccp.exe
GUninstaller.exe
uninstall.exe
BrowserProtect.exe
SetupUpdater.exe
BabMaint.exe
temp_000.exe
newgdp_xb.exe

Ta bort registervärden:
HKLMSOFTWAREClassesd
HKLMSOFTWAREDelta
HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerBrowser Helper Objects{1185823F-F22F-4027-80E5-4F68ACD5DE5E}
HKLMSOFTWAREDataMngr
HKLMSOFTWAREBabylon
HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerBrowser Helper Objects{C1AF5FA5-852C-4C90-812E-A7F75E011D87}
HKLMSYSTEMCurrentControlSetServicesBrowserProtect
HKLMSYSTEMControlSet001ServicesBrowserProtect
HKUS-1-5-21-329068152-1390067357-682003330-500SoftwareDelta
HKUS-1-5-21-329068152-1390067357-682003330-500SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExtStats{D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000}iexploreAllowedDomainsdelta-search.com
HKLMSYSTEMControlSet001EnumRootLEGACY_BROWSERPROTECT
HKUS-1-5-21-329068152-1390067357-682003330-500SoftwareBabylonToolbar
HKLMSYSTEMCurrentControlSetEnumRootLEGACY_BROWSERPROTECT
HKUS-1-5-21-329068152-1390067357-682003330-500SoftwareDataMngr
HKUS-1-5-21-329068152-1390067357-682003330-500Soft

Avregistrera DLL:
BrowserProtect.dll
BrowserProtect-19.0.dll
escortShld.dll
deltaEng.dll
deltaApp.dll
delta.dll
CrxInstaller.dll
ChromeToolbarSetup.dll
IEHelper.dll
BExternal.dll
BUSolution.dll

Ta bort filer:
newgdp_xb.exe
%WINDOWS%TasksBrowserProtect.job
%Program Files%Deltadelta1.8.10.0uninstall.exe
%Program Files%Deltadelta1.8.10.0GUninstaller.exe
%Program Files%Deltadelta1.8.10.0escortShld.dll
%Program Files%Deltadelta1.8.10.0deltaTlbr.dll
%Program Files%Deltadelta1.8.10.0deltasrv.exe
%Program Files%Deltadelta1.8.10.0deltaEng.dll
%Program Files%Deltadelta1.8.10.0deltaApp.dll
%Program Files%Deltadelta1.8.10.0bhdelta.dll
%Application Data%BrowserProtect2.6.1125.80{c16c1ccb-7046-4e5c-a2f3-533ad2fec8e8}uninstall.exe
%Application Data%BrowserProtect2.6.1125.80{c16c1ccb-7046-4e5c-a2f3-533ad2fec8e8}FirefoxExtensioncontentBrowserProtect.js
%Application Data%BrowserProtect2.6.1125.80{c16c1ccb-7046-4e5c-a2f3-533ad2fec8e8}FirefoxExtensioncomponentsBrowserProtect-3.6.xpt
%Application Data%BrowserProtect2.6.1125.80{c16c1ccb-7046-4e5c-a2f3-533ad2fec8e8}FirefoxExtensioncomponentsBrowserProtect-19.0.dll
%Application Data%BrowserProtect2.6.1125.80{c16c1ccb-7046-4e5c-a2f3-533ad2fec8e8}BrowserProtect.settings
%Application Data%BrowserProtect2.6.1125.80{c16c1ccb-7046-4e5c-a2f3-533ad2fec8e8}BrowserProtect.exe
%Application Data%BrowserProtect2.6.1125.80{c16c1ccb-7046-4e5c-a2f3-533ad2fec8e8}BrowserProtect.dll
%Application Data%BrowserProtect2.6.1125.80{c16c1ccb-7046-4e5c-a2f3-533ad2fec8e8}BrowserProtect.crx
Start MenuProgramsBrowserProtectUninstall BrowserProtect.lnk
Local SettingsTempSetupUpdater.exe
Local SettingsTempSetupAuto.exe
Local SettingsTempSearchComponent_Offer_0.exe
Local SettingsTempnsl47.tmpTime.dll
Local SettingsTempMainProduct.exe
Local SettingsTempDeltaTB.exe
Local SettingsTemp426FA64D-BAB0-7891-818B-9FE871D27EE4LatestSetup.exe
Local SettingsTemp426FA64D-BAB0-7891-818B-9FE871D27EE4LatestMyBabylonTB.exe
Local SettingsTemp426FA64D-BAB0-7891-818B-9FE871D27EE4Latestdelta.crx
Local SettingsTemp426FA64D-BAB0-7891-818B-9FE871D27EE4LatestCrxInstaller.dll
Local SettingsTemp426FA64D-BAB0-7891-818B-9FE871D27EE4LatestChromeToolbarSetup.dll
Local SettingsTemp426FA64D-BAB0-7891-818B-9FE871D27EE4Latestccp.exe
Local SettingsTemp426FA64D-BAB0-7891-818B-9FE871D27EE4IEHelper.dll
Local SettingsTemp426FA64D-BAB0-7891-818B-9FE871D27EE4BExternal.dll
%Application Data%BabSolutionSharedGUninstaller.exe
%Application Data%BabSolutionSharedBUSUninstall.exe
%Application Data%BabSolutionSharedBUSolution.dll
%Application Data%BabSolutionSharedBabMaint.exe
%Application Data%BabSolutionCRDelta.crx
temp_000.exe
delta-homes.exe

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook