Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Defray (Borttagningsguide) - Gratis Guide

av Lucia Danes - - | Typ: Gisslanprogram

Defray ransomware angriper sjukhus och företag 

Exempel på Defray

Defray ransomware är ett nytt filkrypteringsvirus som krypterar användares filer med AES-256-algoritmen. Själva nyckeln krypteras med RSA-2048. Sabotageprogrammet sprids för närvarande främst i Storbritannien och USA:

 • krypterar data med en kombination av algoritmerna AES-256 och RSA-2048 
 • begär 5000 $ i lösensumma 
 • angriper främst utvalda företag, utbildningsinstitutioner och sjukhus  
 • sprids via nätfiskesidor och .doc-filer
 • avaktiverar uppstartsåterställning och övervakar kommandon i Aktivitetshanteraren 
 • raderar skuggvolymkopior

Det har upptäckts att viruset också sprids via nätfiskemetoder Nätbedragarna anger tre e-postadresser: glushkov@protonmail.ch, glushkov@tutanota.de och igor.glushkov.83@mail.ru.

Namnen på mejladresser tyder på att gärningsmannen kan vara rysktalande, men detta kan också vara en skenmanöver, då ransom-meddelandet är skrivet på korrekt engelska. Trots meddelandets varningar, uppmanar vi dig att ta bort Defray ransomware; detta kan du göra med Reimage Reimage Cleaner Intego eller Malwarebytes.

Då viruset inte angriper alla företage världen över, utan endast ett utvalt antal av dem, är det troligt att gärningsmannen eller gärningsmännen snarare försöker att driva in pengar än att orsaka globalt kaos såsom WannaCry and Petya.A. Skärmdump av Defrays ransom-meddelandeFör närvarande angriper Defray ransomware sjukvårdsinrättningar och företag i USA och Storbritannien.

Många obesvarade frågor

Efter att en angripen användare klickar på den infekterade .doc-filen, kommer denna att se ett falskt meddelande som påstås innehålla ett videomeddelande. För att aktivera viruset, måste offret öppna videon. Då viruset riktar in sig på sjukhus, har filen namnet “Patientrapport”

Viruset upptäcktes redan den 15 augusti. Då innehöll den infekterade .doc-filen en videopresentation. Viruset fick namnet från dess kommando ”defrayable-listings.000webhostapp[.]com”. Vidare, är det känt att viruset angriper flera olika filformat. Det verkar inte lägga till några unika filändelser. 

Defray ransomware lämnar också två filer efter sig – FILES.txt och HELP.txt – med identiskt innehåll. iMeddelandet innehåll inga överdriva varningar. Här är ett kort utdrag av det: 

Ta det lugnt, läs detta och kontakta någon från IT-avdelningen.
Din dator har infekterats med ett virus som kallas för ransomware. Alla dina filer, inklusive person- och företagsdokument, säkerhetskopior och projekt har krypterats. 
Krypteringen är mycket avancerad och du kan inte få tillbaka dina filer utan att betala en lösensumma.  
Du kan uppmanas att inte betala, men du ska ändå kontakta oss. 
Lösensumman för dina filer är 5000 $ och ska betalas i den digitala valutan bitcoins.
Om du har några frågor, skriv till oss. 
Om du har några tvivel, skriv till oss. 
Om du vill förhandla, skriv till oss.

Virusets spridning är fortfarande låg 

Även om spridningen fortfarande är ganska låg, då viruset endast angriper utvalda företag, utbildningsinstitutioner och sjukvårdsinrättningar i USA och Storbritannien, använder det förhållandevis skilda spridningsmetoder. 

IDet sprids huvudsakligen via skräpmejl. Tänk på att den fil som bär på viruset kan ha ett namn som ska få dig att tro att den kommer från en officiell institution. Filen kan också ha ett namn som ”Faktura”. Sådana här mejl saknar också ordentliga referenser och nnehåller stavfel.

Tänk på att också nätfiskesidor kan orsaka Defary-kapningar. För att undvika dess trojan, ska du uppdatera dina säkerhetsprogram. Det är också bra om du har flera olika typer av sådana program.

Ta bort Defray ransomware

Alla ransomware-utvecklare varnar om att inte använda några tredjepartsprogram för dataåterställning. Men det finns andra alternativ. På grund av virusets komplexitet, finns det ännu ingen Defray-dekrypterare tillgänglig. 

Du bör ta bort Defray-viruset så fort som möjligt. Om du förhindras att öppna ditt antisabotageprogram, kan du följa nedanstående instruktioner. Även om viruset raderar skuggvolymkopior, kan du återställa din data från säkerhetskopiors. I slutet av denna artikel, hittar du rekommenderade verktyg som du kan använda. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Defray Borttagningsguide för virus:

Ta bort Defray med Safe Mode with Networking

Om viruset hindrar dig från att öppna ditt antisabotageprogram, starta om Windows i ”Felsäkert läge”. Därefter kan du ta bort Defray./GI]

[GI=method-2]

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Defray

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Defray

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Defray från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Defray, finns flera sätt att återställa dem

Vad är Data Recovery Pro?

Detta verktyg är utformat för att hjälpa användare att återställa skadade och förlorade filer. Det kan eventuellt också hjälpa dig att återställa filer krypterade av Defray-viruset.

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Defray-ransomware;
 • Återställ dem

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Defray och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Datoranvändare kan drabbas av olika typer av förluster på grund av cyberinfektioner eller egna misstag. Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption. Det är viktigt att förlita sig på sådan och göra säkerhetskopieringar dagligen eller åtminstone varje vecka.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-defray-ransomware-virus.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Defray ransomware virus