Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset CTB-Faker (Gratis Guide)

av Julie Splinters - - | Typ: Program som stjäl

Vilka faror ligger bakom CTB-Faker viruset?

Medan vissa hackare försöker skapa oövervinnerliga fil-kryptering virus så försöker andra, till exempel, skaparna av CTB-Faker virus, att imitera riktiga Ransomware. Det verkar som skaparna är ett gäng amatör hackare då summan de kräver är ganska liten – endast $50. Dessutom så är det inte svårt att dekryptera filerna. Om din dator är ett offer för viruset så borde du ta reda på hur man utför en ordentlig borttagning av CTB-Faker En av metoderna för att göra det är att installera Reimage Reimage Cleaner Intego.

Efter att ha analyserat viuser så verkar det som att skaparna har riktat in sig på det stora ransomwaret – CTB Locker. Medan det sistnämnda är skapad av erfarna hackare så är CTB-Faker långt ifrån detsamma. Det verkar faktiskt som att viruset fungerar som en Winrar SFX fil. Efter det har startats så krypterar den olika VBS filer och körbara program i C:\ProgramData mappen. En av kännepunkterna för det här viruset är att det visar flertalet falska systemmeddelanden. Intressant nog så innehåller viruset en WinRar mapp som indikerar många olika filändelser. CTB Faker letar sedan upp filer med de filändelserna, exempelvis .doc, .png, .jpg, och sedan flyttar in dem i en mapp som är låst med ett visst lösenord.

The picture showing CTB Faker virus

När denna operation är klar kommer den starta om operativsystemet. Vanligtvis är offren förvånade när de ser dess hotbrev. Det meddelar att betalningen ska överföras inom sju dagar. Efter den angivna perioden löper ut, fördubblas summan. Förutom det så ger skurkarna ut en Bitcoin adress – 1NgrUc748vG5HerFoK3Tkkb1bHjS7T2w5J. När pengarna är överförda så uppmanas offren kontakta hackarna på miley@openmailbox.org för att få dekryptionsnyckeln. Efter det så kommer den infekterade användare få lov att ange ett lösenord i CTB-Fakers dekryptionsfönster. Om lösenordet är korrekt kommer zip-filen extraheras tillbaka till din hårddisk. Även om 50 USD inte är särskilt mycket pengar så bör du inte göra transaktionen.

Hur infekterar viruset datorer?

Förutom att tänka på hur man kan återställa filerna kan det vara intressant att veta hur detta virus sprids från en dator till en annan dator. Medan de stora Ransomware virus tenderar att använda övertygande skräppost och bedrägerier för att infektera användare så föredrar CTB-Faker distribution via pornografiska hemsidor och andra domäner som innehåller sexuellt innehåll. Eftersom dessa webbplatser är populära bland ett brett utbud av Internet-användare är det inte förvånande att de flesta som infekteras råkar vara manliga användare.

Specifikt så sprids viruset via falska profiler som har ett lösenord som sägs leda till en lösenordsskyddad striptease video. Utan att veta vad de håller på med så klickar användaren på länken och laddar ner en .zip-fil. Efteråt är det endast en tidsfråga innan CTB-Faker aktiveras och utför sin funktion. I vilket fall som helst är det bästa råd vi har för att undvika dessa hot att undvika att besöka liknande domäner. Alternativt är det obligatoriskt att ha ett pålitligt anti-spyware program som upptäcker liknande skadliga filer innan de infekterar systemet. Slutligen, låt oss diskutera hur man tar bort CTB-Faker.

Kan jag effektivt ta bort CTB-Faker?

Det tidigare nämnda verktyget för att ta bort skadlig programvara kan inte bara komma till hands när det gäller att blockera skadlig kod, men det garanterar också att Ransomwaret avlägsnas helt. För att det ska eliminera hotet måste du ha den senaste versionen av programvaran. Om du stöter på problem när du försöker ta bort CTB-Faker eftersom ditt antivirus har stängts av eller liknande så kan du använda återställnings instruktioner finns på denna sida. Efter Ransomwaret tas bort kan du koncentrera dig på att få tillbaka alla dina låsta filer. Lyckligtvis har IT-specialister redan släppts dekrypteringsnyckeln. Slutligen, glöm inte att det bästa sättet att undvika liknande situationer i framtiden är att vara försiktig.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell CTB-Faker Borttagningsguide för virus:

Ta bort CTB-Faker med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort CTB-Faker

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av CTB-Faker

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort CTB-Faker med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av CTB-Faker. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av CTB-Faker lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från CTB-Faker och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Datoranvändare kan drabbas av olika typer av förluster på grund av cyberinfektioner eller egna misstag. Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption. Det är viktigt att förlita sig på sådan och göra säkerhetskopieringar dagligen eller åtminstone varje vecka.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-ctb-faker-ransomware-virus.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om CTB-Faker ransomware virus