Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset CrySiS (Borttagningsguide) - Okt 2016 uppdatering

av Julie Splinters - - | Typ: Gisslanprogram

Vad är CrySiS-viruset och vilka skador kan det orsaka?

CrySiS-viruset är ytterligare ett ransomware som lanserades i början av 2016. Precis som alla andra ransomware, kan även detta kryptera dina filer och medföra att du förlorar alla dina foton, musikfiler, affärshandlingar och liknande data. För de som är redo att göra allt för att få tillbaka sina filer, erbjuder de nätkriminella ett verktyg som kallas CrySis ransomware decryptor. Naturligtvis kostar detta program pengar, men det ger ingen garanti för att det kan hjälpa dig med att dekryptera dina låsta filer. Dessutom kan du aldrig veta om det är fyllt med ytterligare sabotageprogram, så vi rekommenderar inte att du köper det. Istället för du återställa dina filer från säkerhetskopior, eller försöka med R-studio, Recuva eller Photorec. För att ta bort infekterade filer från din dator, rekommenderar vi att du använder ett professionellt program som Reimage.

Sedan Crysis kom ut för nästan ett halvår sedan, har det spridits snabbt bland datorer över hela världen. När det har tagit sig in i datorsystemet och låst datan på hårddisken, begär det att användaren ska betala en stor summa pengar i utbyte mot en personlig nyckel som kan låsa upp filerna. Dessvärre är det vanligt att användare betalar lösensumman, eftersom de är desperata med att få tillbaka sina filer. Som redan nämnt, bör du ta bort CrySiS ransomware istället för att ha kvar det på datorn. 

An image of CrySiS ransomware virus ransom note

Ransom-meddelandet som detta mycket farliga program ofta uppvisar ser ut ungefär på följande sätt:  

OBS! Din dator har angripits av en virus-kodare. 
Alla dina filer är krypterade med en stark kryptografisk kod; utan originalnyckeln kan filerna inte återställas! För att erhålla avkodaren och originalnyckeln, måste du skriva till oss på e-postadressen: dalailama2015@protonmail.ch med ämesraden “kryptering” som bekräftar ditt id.
Skriv i rutan, slösa inte din och vår tid med att skicka tomma mejl. 
Svar på brev beviljas bara de som inte är lämpliga för att ignorera. 
P.S. bara i det fall att du inte har fått ett svar från den första e-postadressen inom 48 timmar, vänligen skriv till vår alternativa adress  email goldman0@india.com.

Hur mycket offret måste betala för filerna är fortfarande oklart, vilket innebär att offret måste kontakta de nätkriminella personligen. Om du får ett sådant här meddelande, ska du inte vidta några förhastade åtgärder. Fundera på om du verkligen vill stödja hackarna med att utveckla ännu fler skadliga program som CrySiS? Om du har turen att lyckas fly undan viruset den här gången, betyder inte det att du är skyddad också mot framtida hot. Därför råder vi dig att ta bort CrySiS från din infekterade dator omedelbart.

Hur skyddar jag min dator mot detta ransomware?

CrySiS-viruset, liksom de flesta andra ransomware, har en bedärglig metod att infiltrera datorsystem. Det tar sig normalt sett in i dator via en e-postbilaga eller programuppdatering. När viruset har tagit sig in i systemet, börjar det genast att skanna det efter förutbestämda filer som sedan krypteras med RSA- och AES-128-chiffer. Efter krypteringen, blir filerna oåtkomliga. Tyvärr är det oftast först nu som offren märker att de har drabbats av viruset och då är det mycket man kan göra för att stoppa det. CrySiS planterar också dokumenten Help_Decrypt_FILES.BMP, Help_Decrypt_FILES.HTM och Help_Decrypt_FILES.TXT på datorn, i vilka det finns information om hur datan kan återställas. 

Det är alltid enklare att förhindra virusattacken än att hantera viruset konsekvenser när det väl har tagit sig in i ditt system. Säkerhetsexperter rekommenderar att man skaffar ett starkt datorskydd genom att använda flera olika antivirusverktyg. Först och främst, bör du naturligtvis skaffa ett tillförlitligt antivirusprogram som skyddar dig i alla lägen. Sedan kan en stark brandvägg vara användbar för att hindra att de nätkriminella bryter sig igenom ditt nätverk. Vidare ska du se till att du alltid har de senaste uppdateringarna av program och att dessa är installerade. Slutligen ska du själv vidta försiktighet när du är ute på nätet. Undvik att besöka obskyra och otillförlitliga webbsidor och avhåll dig från att ladda ner okänd programvara. Leta alltid efter programuppdateringar på officiella webbsidor istället för att ladda ner dem från slumpmässiga webbsidor.

Borttagning av Safe CrySiS ransomware 

Oavsett om du redan har erfarenheter av virusborttagning, ska du ta CrySiS-viruset på allvar. Ransomware är kända för att störa antivirusverktygs processer, så om du planerar en borttagning av CrySiS, bör du förbereda dig på eventuella funktionsstörningar. Vårt expert-team har utarbetat instruktioner som kan hjälpa dig med att bli av med viruset och starta igång en fullständig systemskanning. Men innan du kör igång skanningen, ska du se till att ditt antivirusprogram är uppdaterat till sin senaste version. Annars kanske det inte lyckas att upptäcka och ta bort CrySiS och därmed kan viruset fortsätta att utgöra ett hot mot dina framtida filer.  

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell CrySiS Borttagningsguide för virus:

Ta bort CrySiS med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort CrySiS

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av CrySiS

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort CrySiS med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av CrySiS. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av CrySiS lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från CrySiS och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-crysis-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk