CryptoMix ransomware virus. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Jake Doevan - - | Typ: Program som stjäl
12

Hur farligt är CryptoMix Ransomware?

CryptoMix virus ibland också kallat CryptMix är ett Ransomware program, som kombinerar egenskaperna hos andra virus av samma kategori, såsom CryptoWall 3.0, CryptoWall 4.0 eller CryptXXX. Identiskt med de nämnda programmen så smyger sig CryptoMix in i offrets dator, hittar de förutbestämda filer och krypterar dem med en sofistikerad RSA-2048-algoritm. Eftersom denna kod är okrossbar för en vanlig användare och även experter, kämpar man med att hitta sätt att knäcka det, det enda sättet att låsa upp de krypterade filerna är genom att erhålla särskild krypteringsnyckel. Denna nyckel är vanligtvis lagrad på någon avlägsen mapp, så att få tillgång till den, så måste offret betala Ransomware skaparna en avsevärd summa pengar. För att uttrycka är enkelt, offret måste betala lösen i utbyte mot de låsta filerna. Men till skillnad från de tidigare nämnda programmen, hävdar CryptoMix att använda det insamlade resultatet för en god sak. De Ransomware utvecklare, som kallar sig Charity Team lovar att ge bort några av de insamlade pengarna till barnens välgörenhetsorganisation. Ironiskt nog är att offret också erbjuds en ”fri teknisk support” om den besstämts sig för att att betala. Om vi sätter alla dessa konstiga löften åt sidan, bör du komma ihåg att du har att göra med verkliga cyberbrottslingar, så det finns ingen garanti för något de kan göra anspråk på. Även om du väljer att köpa ut dina filer, kan du inte få tillgång till dekrypteringsnyckeln eller själva nyckeln kan vara skadad. Det är bättre att ta bort CryptoMix från datorn innan det orsakar mer skada. Du bör ta bort det med enbart professionella antivirus verktyg, såsom Reimage.

An illustration of the CryptoMix ransomware virus

Viruset sägs att kryptera en häpnadsväckande 862 typer av filer på den infekterade datorn, och när det gör det, kan de infekterade filerna ses med en förlängning .code på dem. Omedelbart så läggs det .html och .txt anteckningar på alla mappar som innehåller infekterade filer. I anteckningarna, ges två e-postadresser xoomx [@] dr.com och xoomx [@] usa.com för offret att kontakta för att hämta filerna. Efter de e-postat hackarna, så skickas det en länk till offret och ett lösenord till en One Time underrättelsetjänst hemsida, där offret och brottslingen kan utbyta anonyma meddelanden. Till en början kan hackare försöka övertyga offret att betala för välgörenhet. Naturligtvis, så vill någon knappast överföra 5 Bitcoin i lösen vilket motsvarar runt $ 2200 USD till något misstänkt konto. Så på denna tvekan, börar de kriminella hota att fördubbla summan om lösen inte betalas inom 24 timmar. I vilket fall som helst, rekommenderar vi inte gå så långt. Du bör ta hand om CryptoMix bort så fort du märker att du inte kan komma åt dina filer. Du bör dock komma ihåg att om du tar bort viruset, så kommer du inte att få tillbaka dina filer, så det bästa sättet att verkligen se till att dina data är säkra är att vidta försiktighetsåtgärder innan Ransomware träffar din dator.

De sätt som ransomware kan infiltrera din dator

Det finns ingen särskild teknik som CryptMix viruet använder för att komma in i datorn. Du kan bli smittad genom att klicka på misstänkta meddelanden, ladda ner knappar, få det via P2P (peer-to-peer) datadelningsnätverk, men oftast kan du aningslöst ladda ner det som en bifogad fil från din e-post. Därför är det viktigt att inte bara ha ett kraftfullt antivirussystem och hoppas på det bästa, men att lägga lite möda själv, genom att analysera de mottagna e-postmeddelanden, köra några extra skannar av den nyligen nedladdade programvaran och kontrollera tillförlitligheten hos de webbplatser du besöker eller ladda ned programvara från. Ta tid att installera nya nedladdade programvaran är också en viktig faktor, som kan hjälpa dig att undvika infiltration av trojanska hästar som kan bära detta virus.

Är det möjligt att ta bort CryptoMix?

Det är inte bara möjligt utan helt enkelt ett måste att ta bort CryptoMix från den infekterade enheten. Annars så kan dina framtida filer mycket väl kan vara i fara. Vi måste varna dig dock att avinstallera Ransomware virus ibland kan vara ganska problematiskt. Dessa skadliga program kan försöka blockera antivirus från scanning av systemet. I ett sådant fall, kan du behöva hantera viruset manuellt för att virusbekämpande verktyg ska kunna starta. Du hittar de manuella CryptoMix borttagningsinstruktionerna, som utarbetats av vårt team av experter i slutet av den här artikeln. Också, tveka inte att skicka ett meddelande till oss om du stöter på problem i samband med avskaffandet av detta virus.

gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Vad ska man göra om det misslyckas?
Om du misslyckades med att ta bort infektionen med Reimage, skicka en fråga, till vår support och beskriv problemet så detaljerat som möjligt.
Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort CryptoMix ransomware virus, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
Reimage rekommenderas för att avinstallera CryptoMix ransomware virus. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av Reimage.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av Reimage.
Omnämningar i pressen om Reimage
Omnämningar i pressen om Reimage
Alternativ Mjukvara
Plumbytes Anti-Malware
Vi har testat Plumbytes Anti-Malware's effektivitet vid brottagning av CryptoMix ransomware virus (2016-06-27)
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av CryptoMix ransomware virus (2016-06-27)
Hitman Pro
Vi har testat Hitman Pro's effektivitet vid brottagning av CryptoMix ransomware virus (2016-06-27)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Vi har testat Webroot SecureAnywhere AntiVirus's effektivitet vid brottagning av CryptoMix ransomware virus (2016-06-27)

Manuell CryptoMix Borttagningsguide för virus:

Ta bort CryptoMix med Safe Mode with Networking

Reimage är ett verktyg för att hitta skadeprogram.
Du kommer behöva köpa en Full version för att ta bort infektioner.
Mer information om Reimage.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort CryptoMix

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av CryptoMix

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort CryptoMix med System Restore

Reimage är ett verktyg för att hitta skadeprogram.
Du kommer behöva köpa en Full version för att ta bort infektioner.
Mer information om Reimage.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av CryptoMix. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av CryptoMix lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från CryptoMix och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus eller Malwarebytes Anti Malware

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Källa: http://www.2-spyware.com/remove-cryptomix-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk