Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Cryptolocker3 (Borttagningsinstruktioner)

av Linas Kiguolis - - | Typ: Gisslanprogram

Cryptolocker3 – ytterligare en CryptoLocker-version?

Cryptolocker3-viruset är ett bedrägligt krypto-ransomware som låtsas vara en version av det ökända CryptoLocker-viruset. Även om originalversionen av detta virus sedan lång tid är borta , hindrar inte det andra parasiter från att använda dess namn och fortsätta att infektera nya datorer. Cryptolocker3 är av dessa falska uppföjningsversioner som nyligen har lanserats på nätet. Först riktade det sig bara in på engelsktalande användare, men nu är det spritt över hela världen. Som tur är, är dess utbredning inte så stor , så det finns fortfarande tid att vidta skyddsåtgärder mot angrepp. För att skydda din enhet, bör du installera ett ansett antivirusprogram såsom Reimage Reimage Cleaner Intego. Detta kan du också använda för att ta bort Cryptolocker3 ifall du har infekterats. Glöm inte att säkerhetskopiera dina viktiga filer och spara dem på en extern lagringsenhet.  

Bildexempel på Cryptolocker3 ransomware
Cryptolocker3 ransomware imiterar det ökända CryptoLocker-viruset.
 

Cryptolocker3 börjar med att modifiera datorns register i syfte att upprätta en låsskärm , som kommer att dyka upp varje gång som enheten startas om. Låsskärmen har en liknande utformning som de hos de första CryptoLocker-versionerna och tjänar också samma syfte. Den hindrar offret från att starta om enheten på rätt sätt och fungerar som ett ransom-meddelande i vilket bedragarna förklarar vad som har hänt med datorn och ger instruktioner om hur man kan reparera den. Denna grupp av hackare, som kallar sig “staffttt”, begär 0.5 Bitcoin för en dekrypteringsnyckel som ska kunna dekryptera RSA-2048-chiffret som används för att låsa dina filer och göra dem oåtkomliga . Denna algoritm i militärklass lägger också till filändelsen .cryptolocker på de angripna filerna, vilket ger offren en större chans att uppskatta attackens storlek. Då detta  ransomware krypterar de flesta populära filtyperna, är det inte konstigt att de flesta användare godtar villkoren och betalar lösensumman. Detta är dock det sista som du ska göra. Istället ska du ta bort Cryptolocker3 så fort som möjligt och hindra de kriminella från att tjäna pengar på denna olagliga verksamhet. Rapporter visar att den dekrypteringsnyckel som ransomware-utvecklarna skickar ofta inte fungerar, så till slut har du blivit bestulen på både dina filer och dina pengar. 

Hur infekteras jag av detta ransomware?

Precis som dess föregångare, försöker Cryptolocker3 att infektera datorer på många olika sätt. Till exempel kan du ovetandes råka installera det som en förklädd programuppdatering eller som en inpackad del av ett programpaket. Mest troligt är dock att CryptoLocker3-utvecklarna kommer att använda skadliga skräppostkampanjer för att sprida viruset. Denna metod har redan visat sig vara en av de mest framgångsrika infiltreringsmetoderna för ransomware-jättar som Locky-viruset och CryptoWall. Den kräver inte heller någon större ansträngning. Utvecklarna behöver bara skapa ett övertygande mejl som innehåller ett ”viktigt” dokument och vänta på att någon öppnar det. Därför föreslår vi att du är särskilt uppmärksam när du navigerar runt i din inkorg och skräppostmapp. 

Hur tar man bäst bort CryptoLocker3?

Det finns inte särskilt många alternativ när det kommer till att ta bort Cryptolocker3. Viruset är fortfarande ganska outforskat och därför oberäkneligt. Att ta itu med det manuellt kan medföra större skada än nytta. Därför bör ransomware tas bort med hjälp av ett professionellt antivirusprogram. Men för att få bort Cryptolocker3-viruset helt och hållet, behöver du kanske i viss mån ingripa själv också. Nedanstående instruktioner förklarar hur du oskadliggör och tar bort viruset från ditt system. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Cryptolocker3 Borttagningsguide för virus:

Ta bort Cryptolocker3 med Safe Mode with Networking

Cryptolocker3-viruset kan komma att hindra ditt antivirusprogram från att göra en problemfri systemskanning. I så fall ska du följa nedanstående instruktioner.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Cryptolocker3

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Cryptolocker3

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Cryptolocker3 med System Restore

Om du inte kan öppna ditt antivirusprogram på grund av att Cryptolocker3 blockerar det, ska du följa instruktionerna nedan för att avaktivera de virusfunktioner som är ansvariga för denna blockering.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Cryptolocker3. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av Cryptolocker3 lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Cryptolocker3 från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Cryptolocker3, finns flera sätt att återställa dem

Kan man lita på Data Recovery Pro?

Om du är ute efter en automatisk lösning för dataåterställning, kan vi rekommendera Data Recovery Pro. Nedan hittar du mer detaljerade instruktioner för hur du använder detta program. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Cryptolocker3-ransomware;
 • Återställ dem

Hur använder man Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner”?

Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner” är en av Windows inbyggda funktioner och kan hjälpa dig med att återställa vissa av dina viktigaste filer utan att behöva köpa dekrypteringsnyckeln. Se instruktionerna nedan för hur du använder denna funktion. 

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Hur kan man använda ShadowExplorer för dataåterställning?

ShadowExplorer kan användas för att återställa din data från volymskuggkopior som finns lagrade i systemet, så länge viruset inte har raderat dessa. Om inte, se instruktionerna nedan. 

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Cryptolocker3 och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-cryptolocker3-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om Cryptolocker3 ransomware virus