Allvarlighets skala:  
  (90/100)

Ta bort viruset Cryptolocker Portuguese (Borttagningsguide) - Gratis Instruktioner

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Gisslanprogram

Vad är CryptoLocker Portuguese-viruset och hur fungerar det? 

CryptoLocker Portuguese-viruset, precis som dess föregångare, tillhör kategorin ransomware. När det har tagit sig in i datorn, krypterar det i smyg samtliga av offrets filer och lägger till filändelsen .id-[offrets ID]_steaveiwalker@india.com_. file extensions to files on its way. Vi kallar viruset CryptoLocker version Portuguese, eftersom ransom-meddelandet är skrivet på portugisiska och offren är portugisisktalande. Meddelandet finns i filen COMO_ABRIR_ARQUIVOS.txt. och informerar om viruset och vad det har gjort med datorn och dess filer. 
Cryptolocker Portuguese ransomware
På bilden ser du hur ransom-meddelandet från Cryptolocker Portuguese ransomware ser ut.

Bedragarna som har skapat CryptoLocker Portuguese ransomware vill ha en lösensumma på 1 Bitcoin i utbyte mot en dekrypteringsnyckel som finns säkert lagrad på deras privata servrar. Enligt dem, är det omöjligt att återställa filerna utan detta särskilda dekrypteringsprogram, som endast går att erhålla från dem. De sägs använda Rijndael-kryptering, vilket helt enkelt är ett annat namn på AES-kryptering. De vill ha 1 Bitcoin överfört till sitt Bitcoin-konto och ber offret att skicka med ett foto eller en skärmdump på utförd betalning till steaveiwalker@india.com eller steveiwalker@163.com och vänta på dekrypteringsinstruktionerna. Dock ger bedragarna ingen garanti för att de kommer att skicka dekrypteringsnyckeln efter överförd betalning. De kan helt enkelt stjäla dina pengar. Det bästa sättet att återställa dina filer på är att använda en säkerhetskopia efter att du har tagit bort CryptoLocker Portuguese-viruset. Om du saknar ett program för att ta bort viruset, rekommenderar vi starkt att du använder Reimage Reimage Cleaner Intego eller SpyHunter 5Combo Cleaner.

Hur blev jag infekterad?

Ransomware såsom CryptoLocker Portuguese-viruset sprids via skräppost, skadlig annonsering (Eng: ”malvertising”), nätfiskesidor och piratkopierad programvara. Därför bör du undvika dessa källor. Håll dig borta från mejl från okända avsändare och tillåt aldrig installation av någon form av program som har skickats till dig via mejl och öppna så klart aldrig filer som har skickats från suspekta personer eller företag. Skydda din PC med hjälp av ett antisabotageprogram och uppdatera alla dina program regelbundet. Sedan är säkerhetskopior ett måste, så om du saknar sådana, se till att fixa det omedelbart! 

Hur tar jag bort CryptoLocker Portuguese-viruset?

Det är mycket viktigt att ta bort CryptoLocker Portuguese-viruset på rätt sätt för att du ska kunna använda din dator säkert igen, så skynda inte igenom borttagningsprocessen. Vi rekommenderar att du tar bort viruset med hjälp av ett professionellt antisabotageprogram. Instruktioner för detta följer nedan. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Cryptolocker Portuguese Borttagningsguide för virus:

Ta bort Cryptolocker Portuguese med Safe Mode with Networking

Starta om din PC med hjälp av dessa instruktioner. För att ta bort CryptoLocker Portuguese-viruset, installera ett ordentligt antisabotageprogram.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Cryptolocker Portuguese

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Cryptolocker Portuguese

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Cryptolocker Portuguese med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Cryptolocker Portuguese. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av Cryptolocker Portuguese lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Cryptolocker Portuguese från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Cryptolocker Portuguese, finns flera sätt att återställa dem

Data Recovery Pro

Om du saknar en skerhetskopia, kan Data Recovery Pro hjälpa dig med att återställa åtminstone en del av dina filer. Nedan följer instruktioner för hur du använder det: 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Cryptolocker Portuguese-ransomware;
 • Återställ dem

ShadowExplorer

ShadowExplorer hjälper dig att hitta volymskuggkopior (om viruset inte har raderat dem) och använder dem för att återställa din data. 

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Cryptolocker Portuguese och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-cryptolocker-portuguese-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om Cryptolocker Portuguese ransomware virus