Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Counterflix-annonser (Guide för Virusborttagning) - jan 2021 uppdatering

av Julie Splinters - - | Typ: Adware

Hur tillförlitlig är Counterflix-appen?

Counterflix ads

Counterflix attraherar de användare som vill kunna få åtkomst till webbsidor som vanligtvis är blockerade i deras områden. Detta kan verka bra, men vi rekommenderar inte att man använder detta suspekta VPN-program . Först och främst kategoriseras det som annonsprogram . Detta betyder att det kan ladda din webbläsare med en enorm mängd annonser.

Dessutom mixtrar det med DNS-inställningarna, vilket senare kan leda till en rad irriterande saker. Så låt dig inte luras, utan ta istället bort Counterflix om du redan har installerat det. Att använda detta program under en längre period resulterar också i omdirigeringar till okända domäner. Dessutom kan du få stöta på andra okända program i ditt system. Sammanfattningsvis är detta ett program som du inte bör ha på din PC. 

Vid första anblick kan detta program verka som en pärla, då det erbjuder en möjlighet att få åtkomst till sin favoritkanal eller -domän som vanligtvis är blockerade för användare som bor i en viss region. Med andra ord är Counterflix en DNS-tjänst som låter dig kringgå geografiska restriktioner.

Det fungerar som en telefonbok som överför den vanliga namnadressen, till exempel www.netfix.com, till en IP-adress. Dessutom erbjuder programmet sina egna DNS-servrar, vilka möjliggör för dig att få åtkomst till den önskade webbsidan. Dessa tjänster har dock sina nackdelar. Då detta program definieras som ett annonsprogram, kan din webbläsare komma att fyllas med Counterflix-annonser och andra kommersiella erbjudanden. Dessa är oftast pay-per-click-annonser som försöker att attrahera så många användare som möjligt. Beroende på antalet visningar, tjänar ägarna pengar, medan användarna bara blir irriterade. 

Utvecklarna marknadsför en annonsfri premiumversion för att locka till sig ännu fler användare. En fullständig version innebär dock inte en garanti för att du kommer att slippa olika poppupp-annonser. Dessutom har detta annonsprogram tillgång till dina DNS-inställningar. Därmed kan du komma att omdirigeras till okända webbsidor, vilket ökar risken för att du drabbas av sabotageprogram.

Som om inte detta vore nog, spårar detta program också dina aktiviteter på nätet med hjälp av cookies, pixlar, beacons, etc. Enligt integritetspolicyn, kan pogrammet sprida den insamlade ”anonyma” informationen till Counterflix återförsäljare och partners. Denna data kan inkludera din e-postadress, så var förberedd på en massa skräppost i din inkorg. Vi vill varna dig för att inte öppna dessa mejl helt oförsiktigt, då de kan bära på infekterade bilagor.

Tänk på att mycket allvarliga ransomware angriper användare via bifogade skräpfiler. Omdirigeringswebbsidorna är sällan infekterade av några aggressiva virus, men de saktnar ner din webbläsare och PC. Så ta bort Counterflix så fort som möjligt; ReimageIntego snabbar på denna process. 

Bildexempel på Counterflix-annonserCounterflix-annonser börjar att dyka upp efter att programmet har installerats i webbläsaren. Annonserna innehåller ofta slogans som "Ad by Counterflix" ("Annons från Counterflix") eller "Powered by Counterflix" ("Genererad av Counterflix"). Exempel på sådana annonser finns ovan.

Hur tog sig viruset in i min enhet? 

Programmet kan laddas ner direkt på dess officiella webbsida. Alternativt, kan du råka installera det själv, vilket kan förvåna dig. Vanligtvis sker kapningen när du håller på att installera nya program. Gratisprogram används ofta för att dölja annonsprogram, webbläsarkapare och andra oönskade digitala verktyg.

Om du väljer installationsläget ”Grundläggande” (Eng: ”Basic”) och klickar på knappen ”Installera”, missar du informationen om att installation av tilläggsprogram (t.ex. Counterflix) är inkluderat och på så sätt kan detta program ta sig in i datorn. Som tur är finns ett sätt att undvika fler kapningar i framtiden, nämligen att välja installationsläget ”Anpassat” (Eng: ”Custom”). Påbörja installationen först när du är säker på att inga onödiga tilläggsprogram kommer att installeras. 

Borttagning av Counterflix 

Som tur är, är det inte svårt att ta bort detta potentiellt oönskade program (PUP) . Installera ett säkerhetsprogram, mer specifikt ett antispionprogram. Ett sådant är utvecklat för att upptäcka och ta bort Counterflix inom bara några minuter. Det utgör också ett nödvändigt skydd av hela operativsystemet. Det kan undanröja inte bara mindre hot utan också mer aggressiva virus, såsom datormaskar, trojaner och ransomware.

Du kan avinstallera programmet manuellt genom att lokalisera det i listan över systemprogram. För mer detaljerade instruktioner, se guiden nedan. Nästa gång du är i färd med att installera ett nytt program, bör du också läsa användarrecensioner och programmets integritetspolicy. 

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Counterflix-annonser ögonblicksbild
Counterflix-annonser ögonblicksbildCounterflix-annonser ögonblicksbild
Counterflix-annonser ögonblicksbild

Manuell Counterflix Borttagningsguide för annonser:

Ta bort Counterflix från system med Windows

Om ditt Windows-system har infekterats av Counterflix-viruset och du inte kan ta bort det på automatisk väg, kan du följa instruktionerna för manuell borttagning nedan:

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Counterflix och relaterade program
  Leta här efter Counterflix eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Counterflix från system med Mac OS X

Counterflix angriper typiskt sett Windows-system, men även Mac OS X kan drabbas. Se över instruktionerna för virusborttagning nedan.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Counterflix eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Counterflix från Internet Explorer (IE)

Du kan ta bort Counterflix från din webbläsare genom att följa stegen nu:

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Counterflix och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Counterflix. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Counterflix-annonser från Microsoft Edge

Microsoft Edge is one of the browsers that may suffer from Counterflix infiltration. If your web engine has been affected too, clean it up using security expert recommendations:

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Counterflix vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Counterflix från Mozilla Firefox (FF)

Counterflix är ett sabotageprogram som enkelt infiltrerar webbläsare, inklusive Mozilla. Du kan förhindra en Counterflix-kapning genom att följa instruktionerna under denna artikel.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Counterflix och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Counterflix. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Counterflix från Google Chrome

Efter att du har tagit bort Counterflix, ska du återställa webbläsaren för en fullständig borttagning av samtliga relaterade komponenter.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Counterflix och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Counterflix. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Counterflix från Safari

Även om Counterflix sällan drabbar webbläsaren Safari, bör du ändå vara på den säkra sidan. Läs hur du kan ta bort Counterflix från Safari nedan:

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Counterflix och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Counterflix. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-counterflix-ads.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Counterflix ads