Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Council of Europe virus. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

| Typ: Program som stjäl

Council of Europe virus är ett extremt farligt gisslanprogram som började spridas runt starten av februari 2014. Det verkar som att detta virus sprids med hjälp av en ny trojan, som har benämnts av vissa säkerhetsförsäljare som Trojan-Ransom.Win32.Linkup. Så fort som denna troan attackerar en dator så modifierar den dess DNS och kopplar bort internetuppkopplingen. Vidare så börjar den visa webbläsarbaserade varningsmeddelanden som hävdar att Council of Europe måste bekräfta användarens identitet och ber om en betalning på 0.01 euro för detta. Men du bör vara väldigt försiktig med sådana notifikationer eftersom de kan användas till att stjäla din personliga information och pengar! I så fall bör du inte slösa tid utan ta bort Council of Europe virus från systemet. Notera att Trojan-Ransom.Win32.Linkup även har kopplingar till Bitcoin virus!

Hur kan Council of Europe virus infektera min dator?

Vi har redan nämnt att Council of Europe virus sprids med hjälp av en trojan. Denna cyberinfektion har aktivt distribueras med hjälp av falska email som vanligtvis varnar om icke-existerande köp, betalningar, skatter och liknande saker som kan få folk att klicka på länkar eller ladda ner illasinnade bifogade filer. Men du kan även ladda ner Trojan-Ransom.Win32.Linkup till din dator i ett paket med olicensierad mjukvara. Så fort som den kommer in i systemet så skapar denna trojan en kopia som döps till svchost.exe. Detta görs för att dölja dess infiltration eftersom svchost.exe, som du vet, är en legitim fil. När det är gjort så kopplar den ner datorn från internet och börjar visa sin webbläsarbaserade varning. Om du upptäcker detta meddelande som hävdar att det är Council of Europe och ber om 0.01 euro för att bekräfta din identitet så måste du ignorera den. Vidare så bör du följa dessa instruktioner.

Hur tar man bort Council of Europe virus?

Om Council of Europe virus blockerar din webbläsare så bör du stänga dess process och följa dessa steg:

  1. Öppna Windows Task Manager genom att trycka Ctrl+Alt+Del eller Ctrl+Shift+Esc.
  2. Öppna nu fliken processer och välj ´Visa processer från alla användare´.
  3. Hitta alla dina webbläsares processer och vänsterklicka dem. Om du använder Internet Explorer, stäng iexplore.exe, Mozilla Firefox – firefox.exe, Google Chrome- chrome.exe, Safari – safari.exe, Opera – opera.exe.
  4. Klicka nu ´Avsluta process´ och glöm inte att bekräfta att du verkligen vill göra det.

När du stängt påverkade webbläsare så bör du ladda ner, uppdatera och köra ett pålitligt antiskadeprogram. För detta rekommenderar vi att använda Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Notera: Behövs manuell assistans betyder att en eller flera program inte kunde ta bort parasiterna utan manuell hjälp, var god följ de manuella borttagnings instruktionerna presenterade här nedanför.
Council of Europe virus ögonblicksbild
Council of Europe virus ögonblicksbild

Council of Europe virus manuellt avlägsnande:

Döda processer:
[random].exe

Ta bort filer:
[random].exe

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-council-of-europe-virus.html

Borttagning guider på andra språk