Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Content Protector-annonser (Förbättrade Instruktioner) - jan 2021 uppdatering

av Gabriel E. Hall - - | Typ: Adware

Vad kan man förvänta sig av Content Protector-viruset?

För vissa användare, är Content Protector känt som Content Defender. Detta är ett irriterande annonsprogram skapat av Artex Management S. A. Utvecklarna presenterar programmet som ett verktyg som skyddar ditt nätverk, men du bör leta efter andra program som faktiskt kan garantera ett säkert nätsurfande. Detta program sägs skydda mot skadliga webbsidor, men är i själva verket ett bedrägligt annonsprogram som genererar en massa annonser och avsiktligen omdirigerar dig till webbsidor som faktiskt är farligare än de som du kan råka stöta på när du surfar vanligt. Användare kan installera programmet från dess officiella webbsida, men detta är inte den vanligaste spridningsmetoden. Programmet sprids ofta ihop med andra program och tar sig in i datorn utan användarens vetskap. Väl inne i datorn, börjar det att generera en massa annonser. Men detta är inte konstigt, för i programmets integritetspolicy framhålls att detta är ett annonsprogram som tillhandahåller material från tredjeparter. Vi måste varna dig om att programmet är utvecklat för att generera kommersiellt innehåll och utvecklarna bryr sig inte om tillförlitlighet, säkerhet eller antalet annonser. Det stora antalet aggressiva annonser försämrar datorns prestanda och surfupplevelsen. Därför ska du ta bort Content Protector från din PC omedelbart. När det kommer till borttagning av annonsprogram, rekommenderar vi starkt att du använder ReimageIntego eller annat ansett antisabotageprogram. Annonsprogramsrelaterade filer och andra suspekta program kan vara svåra att upptäcka och ta bort. 

The example of Content Protector virus website

Content Protector har en unik egenskap som skiljer det från andra annonsprogram. När det har tagit sig in i systemet, installerar det ett certifikat som är giltigt till 2056. Vi rekommenderar dock inte att du har kvar detta potentiellt oönskade program (PUP) under så här lång tid. Alla annonsprogram är utvecklade i ett och samma syfte – att marknadsföra partnersidor och generera pay-per-click-inkomst. Detta är huvudorsaken till varför Content Protectors annonser är så påträngande. Säkerhetsexperter har också upptäckt att dessa annonser kan omdirigera användare till olika suspekta sidor, fyllda med olika sabotageprogram och virus. Så om du ser annonser som är märkta “Ads by Content Protector” (”Annonser från Content Protector”), “Powered by Content Protector” (”Genererad av Content Protector”) eller liknande, ska du hålla dig borta från att klicka på dem. Sådana annonser är ett tydligt bevis på att du har infekterats med ett annonsprogram. Tänk på att Content Protectors omdirigeringar utgör ett allvarligt säkerhetshot, eftersom de kan leda till att ytterligare PUPs infiltrerar din dator. Därför ska du, så fort du ser dessa suspekta annonser i din webbläsare, skanna din dator efter infektioner och ta bort detta virus omedelbart. Som vi redan nämnt, kan du göra en automatisk borttagning av Content Protector, men du kan också ta bort viruset manuellt. I slutet av denna artikel finns en detaljerad guide över hur du kan bli av med detta virus.  

Hur kan man skydda datorn från det här viruset?

Content Protector kan ta sig in i din dator via ett infekterat programvarupaket. Denna bedrägliga spridningsmetod kallas ”bundling” och går ut på att sprida skadliga program ihop med populära gratis- och spridprogram, ofta PDF-läsare, video-/ljudspelare etc. Då det inte medföljer någon information om ytterligare installationer, råkar de flesta användare installera det infekterade programpaketet i tron om att de installerar ett enskilt legitimt program. Därför kommer det som en överraskning för dem när de hittar PUPs på sina datorer. Det finns tre huvudsakliga metoder för att förhindra oönskade installationer: 

 • Välj en tillförlitlig sida att ladda ner program på. Undvik okända, suspekta sidor och gå istället till de mer erkända och populära sidorna.   
 • Välj installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: Custom”) när du installerar nya program. På så sätt kan du se vilka valfria tilläggsprogram som ingår i ett programpaket och välja bort de som verkar suspekta. 
 • Skaffa ett ansett antivirusprogram. När du laddat ner ett program, ska du inte heller skynda igenom installationsprocessen. Låt ditt antivirusprogram bedöma programmets tillförlitlighet.  

Hur tar man bort Content Protector?

Annonsprogram såsom Content Protector är egentligen inga virus, så därför är det inte särskilt svårt att ta bort dem. Du kan dock komma att stöta på vissa problem, särskilt om du väljer att ta bort programmet manuellt. Då PUPs tenderar att hjälpa andra möjligen oönskade program att ta sig in i datorn, räcker det kanske inte med att bara ta bort detta hot för att göra datorn virusfri. För en djupskanning av datorsystemet, rekommenderas istället den automatiska metoden med ett tillförlitligt antivirusprogram. Detta tar bort Content Protector och andra möjliga hot åt dig. Men om du föredrar den manuella metoden, finns instruktioner att tillgå nedan. 

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Content Protector Borttagningsguide för annonser:

Ta bort Content Protector från system med Windows

Att ta bort Content Protector manuellt kan vara en tuff uppgift, eftersom det installerar två tjänster och en drivrutin. Vi rekommenderar starkt att du istället avinstallerar programmet med hjälp av ReimageIntego eller annat ansett antisabotageprogram. Om du ändå insisterar på att göra en manuell borttagning, vänligen följ våra instruktioner noggrant. Det är av yttersta vikt att du raderar både annonsprogrammet och alla dess komponenter. Glöm sedan inte att kontrollera alla dina webbläsare, för annonsprogrammet kan ha installerat suspekta tilläggsprogram och webbläsartillägg. 

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Content Protector och relaterade program
  Leta här efter Content Protector eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Content Protector från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Content Protector eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Content Protector från Internet Explorer (IE)

Se över listan över tilläggsprogram och webbläsartillägg och leta efter suspekta verktyg, program eller tillägg som kan vara relaterade till Content Protector. Om du hittar några sådana, ska du avinstallera dem.

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Content Protector och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Content Protector. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Content Protector-annonser från Microsoft Edge

Annonsprogrammet kan ha installerat suspekta webbläsartillägg även i Microsoft Edge as well. Följ instruktionerna och avinstallera dem.

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Content Protector vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Content Protector från Mozilla Firefox (FF)

Se över listan över nyligen installerade webbläsartillägg i Mozilla Firefox. Du kan komma att finna suspekta verktygsfält eller tilläggsprogram som möjligen är relaterade till Content Protector. Ta bort dessa för att helt bli av med annonsprogrammet.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Content Protector och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Content Protector. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Content Protector från Google Chrome

Se till att Content Protector inte har installerat några suspekta komponenter i din webbläsare. Se över listan över webbläsartillägg, tilläggsprogram och verktygsfält och ta bort alla som verkar suspekta.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Content Protector och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Content Protector. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Content Protector från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Content Protector och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Content Protector. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-content-protector-ads.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Content Protector ads