Vad är close.js? Ska jag bort det?

av Lucia Danes - -

Hur farlig är close.js-filen?

Close.js är en farlig JavaScript-fil som är nära kopplad till e which is closely related to Spora ransomware. Denna fil utlöser ransomware på PC-datorer och utgör alltså en viktig komponent i operationsprocessen. Vanligtvis luras användare till att installera denna fil när de övertalas till att ladda ner en skadlig bilaga som medföljer ett skräpmejl. Det missvisande mejlet låtsas komma från en seriös organisation, såsom en statlig myndighet, advokatbyrå etc. Men när bilagan öppnas, utlöses close.js-filen vilken aktiverar viruset som påblrjar krypteringsprocessen. Ibland tvingas användare att läsa ett varningsmeddelande som hävdar att en word-fil är korrupt, medan viruset startar igång krypteringen. 

Som du förstår, är close.js en farlig fil som kan orsaka stor skada genom att kryptera dina viktiga dokument, bilder, ljud- och videofiler, databaser etc. Det finns alltså ingen anledning att ha kvar denna fil på datorn. Om du har mäkrt av att Spora redan har infekterat din dator, bör du skanna datorn med ett ansett antivirus- eller antisabotageprogram. Vi rekommenderar starkt att du tar bort close.js-filen och Spora ransomware med ReimageIntego. Du kan dock behöva att starta om din dator i ”Felsäkert läge” innan du installerar eller startar antisabotageprogrammet, eftersom denna typ av virus tenderar att blockera legitima säkerhetsprogram. Om du behöver mer hjälp med borttagningen, vänligen följ vår steg-för-steg-guide här.

Hur tar sig filen in i min dator?

Close.js-filen dyker upp på datorn i samband med en Spora-infektion. Viruset sprids huvudsakligen via skadliga skräppostbilagor som framställs som fakturor eller liknande word- eller pdf-filer. Filen ser ut en vanlig och säker fil, men i själva verket har den två olika filändelser som informerar om gömda egenskaper hos filen. När en användare klickar på filen, utlöses den skadliga close.js-filen i registret %TEMP%. På så sätt aktiveras Sporas krypteringsprocess, vilken förblir oupptäckt tills det att du försöker att öppna någon av de angripna filerna.Om du vill undvika ransomware-attacker, ska du vara försiktig med att öppna mejl och särskilt bilagor. Se först till att avsändaren är tillförlitlig! 

Hur tar man bort close.js från datorn?

Vi måste nämna att en borttagning av close.js inte löser huvudproblemet. Denna fil visar bara att din dator är infekterad av Spora ransomware, så att radera den kommer inte att avbryta krypteringsprocessen och andra skadliga aktiviteter. Vi rekommenderar inte att du försöker att ta bort sådana här farliga virus på egen hand, för de har en integrerad teknik för att förhindra borttagning. Istället bör du skanna din dator med ett professionellt antisabotageprogram, såsom ReimageIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner för att ta bort Spora och dess filer samt close.js-filen. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/file-close-js.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om close.js

Filer
Mjukvara