Vad är close.js? Ska jag bort det?

av Lucia Danes - -

Hur farlig är close.js-filen?

Close.js är en farlig JavaScript-fil som är nära kopplad till e which is closely related to Spora ransomware. Denna fil utlöser ransomware på PC-datorer och utgör alltså en viktig komponent i operationsprocessen. Vanligtvis luras användare till att installera denna fil när de övertalas till att ladda ner en skadlig bilaga som medföljer ett skräpmejl. Det missvisande mejlet låtsas komma från en seriös organisation, såsom en statlig myndighet, advokatbyrå etc. Men när bilagan öppnas, utlöses close.js-filen vilken aktiverar viruset som påblrjar krypteringsprocessen. Ibland tvingas användare att läsa ett varningsmeddelande som hävdar att en word-fil är korrupt, medan viruset startar igång krypteringen. 

Som du förstår, är close.js en farlig fil som kan orsaka stor skada genom att kryptera dina viktiga dokument, bilder, ljud- och videofiler, databaser etc. Det finns alltså ingen anledning att ha kvar denna fil på datorn. Om du har mäkrt av att Spora redan har infekterat din dator, bör du skanna datorn med ett ansett antivirus- eller antisabotageprogram. Vi rekommenderar starkt att du tar bort close.js-filen och Spora ransomware med Reimage. Du kan dock behöva att starta om din dator i ”Felsäkert läge” innan du installerar eller startar antisabotageprogrammet, eftersom denna typ av virus tenderar att blockera legitima säkerhetsprogram. Om du behöver mer hjälp med borttagningen, vänligen följ vår steg-för-steg-guide här.

Hur tar sig filen in i min dator?

Close.js-filen dyker upp på datorn i samband med en Spora-infektion. Viruset sprids huvudsakligen via skadliga skräppostbilagor som framställs som fakturor eller liknande word- eller pdf-filer. Filen ser ut en vanlig och säker fil, men i själva verket har den två olika filändelser som informerar om gömda egenskaper hos filen. När en användare klickar på filen, utlöses den skadliga close.js-filen i registret %TEMP%. På så sätt aktiveras Sporas krypteringsprocess, vilken förblir oupptäckt tills det att du försöker att öppna någon av de angripna filerna.Om du vill undvika ransomware-attacker, ska du vara försiktig med att öppna mejl och särskilt bilagor. Se först till att avsändaren är tillförlitlig! 

Hur tar man bort close.js från datorn?

Vi måste nämna att en borttagning av close.js inte löser huvudproblemet. Denna fil visar bara att din dator är infekterad av Spora ransomware, så att radera den kommer inte att avbryta krypteringsprocessen och andra skadliga aktiviteter. Vi rekommenderar inte att du försöker att ta bort sådana här farliga virus på egen hand, för de har en integrerad teknik för att förhindra borttagning. Istället bör du skanna din dator med ett professionellt antisabotageprogram, såsom Reimage eller Malwarebytes Malwarebytes för att ta bort Spora och dess filer samt close.js-filen. 

dom - status filen:
farlig fil
Råd: Om din dator verkar långsam eller om du lider av oönskad reklam och omdirigeringar till okända hemsidor så rekommenderar vi att du söker igenom den med ett välkänt anti-spyware program. Gör detta med en GRATIS virus sökning och sök igenom systemet efter oönskade program som kan vara orsaken till dessa problem.
Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
gör det nu!
Ladda ner
Diagnostik program Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Diagnostik program Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Vad ska man göra om det misslyckas?
Om du misslyckades med att ta bort infektionen med Reimage, skicka en fråga, till vår support och beskriv problemet så detaljerat som möjligt.
Reimage är ett rekommenderat verktyg för att söka igenom ditt system efter möjliga hot och dålig programvara. Test versionen av denna produkt kommer hitta skadliga program på ditt system.
Mer information om detta program kan hittas i recensionen av Reimage.
Omnämningar i pressen om Reimage
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes
Malwarebytes

Om utvecklaren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/file-close-js.html

Borttagning guider på andra språk


Filer
Mjukvara