Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort viruset Clicksgear.com (Borttagningsguide) - jan 2021 uppdatering

av Gabriel E. Hall - - | Typ: Adware

Möjliga problem som Clicksgear.com kan orsaka på din dator

Clicksgear.com-viruset

Clicksgear.com-viruset är baserat på ett annonsprogram som använder sig av omdirigeringar, poppupp-annonser, banners och andra typer av nätannonsering för att sälja eller marknadsföra sponsrade produkter. Enligt statistik, har webbsidan 3 828 795 unika besökare per dag från länder som USA, Indien, Japan och Italien. Vidare visar en första beräkning att sidan genererar en vinst på tusentals dollar från sina annonseringskällor. 

Siffrorna ovan kan verka imponerande, men det är svårt att säga detsamma om själva sidan. Om du går in på sidan www.clicksgear.com, kommer du att hamna på en sida med endast följande två rader: 

If you want to sell traffic please send mail to publishers@admeasures.com
If you want to buy traffic please send mail to advertisers@admeasures.com

Dessa rader betyder ”Om du vill sälja/köpa trafik, vänligen kontakta…”. Detta visar tydligt att Clicksgear handlar med annonser och, som du har sett, är de rätt bra på det. Så varför fortsätter utvecklarna av sidan att vara anonyma? Det finns flera anledningar till detta: i

 • Till att börja med handla det om spridningen av programmet. Det infiltrerar datorer i smyg utan användarnas vetskap, via programpaket eller på annat sätt, och kan också slinka igenom ditt säkerhetsprogram.
 • Sedan kommer vi till programmets aktiviteter. Det kan ändra webbläsarens inställningar och ställa in sig själv som standardstartsida, till vilken webbläsaren omdirigerar varje gång en ny flik eller ett nytt fönster öppnas. Programmet saktar också ner datorn och kan orsaka andra problem. 
 • Slutligen förstör viruset din surfupplevelse genom att visa annonser och omdirigera dig oavsett om du vill eller inte. Alla dina sökningar kommer att omdirigeras via  http://www.clicksgear.com/watch?shu= till du hamnar på någon suspekt webbsida som du inte hade tänkt att besöka. 

Om du vill undvika dessa obehöriga aktiviteter på din dator, ska du ta bort Clicksgear.com från din PC med hjälp av ReimageIntego eller annat tillförlitligt säkerhetsprogram. 

Bildexempel på annonsprogrammet Clicksgear.comClicksgear.com är ett omdirigeringsvirus som marknadsför sponsrat innehåll i syfte att generera annonspengar. Det omdirigerar sökningar via sina servrar enligt bilden ovan.

Användare stöter ofta på annonsprogram när de installerar nya program 

Program inom kategorin webbläsarkapare, såsom Clicksgear.com, har olika spridningsmetoder. I de flesta fall handlar åtminstone en av dessa metoder om systeminfiltration via programpaket. Inpackade (”bundlade”) program marknadsförs på delningssidor som download.com, soft32.com etc och kan också spridas via peer-to-peer-nätverk .

Därför ska du kontrollera vad som ingår i det programpaket som du laddar ner. Detta gör du genom att väla installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”). 

Ta bort Clicksgear.com och bli av med skadliga komponenter

För att säkerställa en definitiv borttagning av Clicksgear.com, måste du lokalisera och ta bort alla virusrelaterade komponenter. Detta kan du göra på två olika sätt. Antingen kan du ta bort viruset med hjälp av ett antivirusprogram eller så kan du göra det manuellt.  

Med ett säkerhetsprogram kan du ta bort Clicksgear.com-viruset förhållandevis enkelt, men om du saknar förutsättningar för att använda ett sådant på grund av din dators prestanda eller av annan orsak, rekommenderar vi att du tar en titt på de insturktioner som finns under denna artikel.  

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Clicksgear.com-viruset ögonblicksbild
Clicksgear.com-viruset ögonblicksbildClicksgear.com-viruset ögonblicksbild
Clicksgear.com-viruset ögonblicksbild

Manuell Clicksgear.com Borttagningsguide för virus:

Ta bort Clicksgear.com från system med Windows

Att ta bort Clicksgear.com-viruset är inte svårt om du får rätt hjälp. Nedan hittar du en steg-för-steg-guide för borttagning av denna webbläsarkapare.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Clicksgear.com och relaterade program
  Leta här efter Clicksgear.com eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Clicksgear.com från system med Mac OS X

Om annonsprogrammet har slagit till mot din Mac OS X-enhet, ska du ta bort det omedelbart. Följ instruktionerna nedan.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Clicksgear.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Clicksgear.com från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Clicksgear.com och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Clicksgear.com. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Clicksgear.com-virus från Microsoft Edge

Borttagning av annonsprogrammet från Microsoft Edge kan endast göras genom att återställa webbläsaren till dess ursprungsinställningar. Detta kan göras ganska enkelt. Följ bara guiden nedan:

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Clicksgear.com vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Clicksgear.com från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Clicksgear.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Clicksgear.com. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Clicksgear.com från Google Chrome

Om du vill gå tillbaka till de vanliga ställningarna i Google Chrome, ska du återställa webbläsaren till dess standardinställningar. Se guiden nedan:

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Clicksgear.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Clicksgear.com. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Clicksgear.com från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Clicksgear.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Clicksgear.com. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-clicksgear-com-virus.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Clicksgear.com virus