Allvarlighets skala:  
  (75/100)

Ta bort viruset Citadel (Instruktioner för Virusborttagning) - Gratis Guide

av Julie Splinters - -   Citadel trojan | Typ: Trojaner

Citadel viruset

Citadel virus

Citadel viruset  är en modifierad version av ZeuS trojanen som siktar in sig på online bank användare. I de flesta fallen så används viruset för att stjäla bankkorts information och annan känslig information som kan hittas på offrets dator. Förutom det så gör den datorn långsammare, omdirigerar din webläsare och kan ladda ner och installera fler virus tillexempel keyloggers. Som du kan se är Citadel viruset ett rätt farligt program vars förmåga att förändra sig och utveckla sig ökas ständigt. Du måste ta bort Citadel viruset utan att dröja!

Citadel virus

Vilka symptom pekar på citadel viruset?

Citadel viruset sprider sig väldigt snabbt då dens skapare har använt sig av en “open-source” modell. Det som är intressant är att personer som köper detta hot i syfte att använda den på andra får med en användarmanual, versionsinformation och ett användarvillkår och kan även rapportera buggar och andra problem igenom en speciell plattform. På samma sätt som FBI viruset så visar Citadel viruset en missledande varning som påstår sig ha hittat barnpornografi på din IP adress. Viruset ber dig sen att betala böter på runt 500 – 1000 kr igenom ditt kreditkort för att “låsa upp” datorn. Men om du gör detta så leder det bara till att din bankinformation stjäls då regeringen inte fungerar på det sättet.

Citadel virus

Hur tar man bort citadel viruset?

För att ta bort Citadel Viruset är det högst rekommenderat att använda välkända anti-spyware program som har de senaste uppdateringarna och virusdatabaserna. Vi rekommenderar att ni använder er av Reimage och SpyHunter 5Combo Cleaner.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Citadel Borttagningsguide för virus:

Ta bort Citadel med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Citadel

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Citadel

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Citadel med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Citadel. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Citadel lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Citadel och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-citadel-virus.html

Borttagning guider på andra språk