Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort annonsprogrammet Chrome (Gratis Instruktioner) - Instruktioner för Virusborttagning

av Alice Woods - - | Typ: Adware

Annonsprogram infekterar Chrome i syfte att generera otillförlitligt sponsrat innehåll

Exempel på annonser som visas av Chrome-baserade annonsprogram

Chrome-baserade annonsprogram är bedrägliga program som är utformade för att generera poppupp-, banner- eller in-text-annonser åt Google Chrome-användare. De ändrar Windows registerinställningar, lägger till webbläsartillägg eller till och med angriper webbläsargenvägar i syfte att visa störande annonser dagligen. Både Windows- och Mac OS-datorer kan drabbas och det handlar om olika versioner av annonsprogram. 

Varje annonsbaserat Chrome-virus genererar huvudsakligen pay-per-click-intäkter till sina utvecklare genom att marknadsföra särskilda webbsidor, produkter eller tjänster. Dessa program är utformade för att spionera på användarens surfaktiviteter och de använder den insamlade datan för att skapa annonser som är anpassade enligt användarens intressen. 

Det stora antalet annonser irriterar ofta användare och så fort ett annonsprogram har installerats börjar det att söka efter rensningsverktyg som skulle kunna stoppa flödet av annonser. Att installera falska systemrensare kan förvärra situationen och till och med orsaka ännu större problem såsom systemtröghet, webbläsarkrascher eller integritetsintång.

Det finns flera olika typer av Chrome-baserade annonsprogram samt flera olika metoder för att identifiera dem; se listan över metoder nedan:

 • Leta efter en suspekt länk som blinkar i webbläsarens adressfält precis innan du omdirigeras till en tvivelaktig annonssida. Webbadressen kan komma att ändras ett par gånger, men om du lyckas att lista ut vilken länk det är som alltid omdirigerar dig till olika annonser kan du hitta en lösning på vår webbsida genom att söka igenom vår regelbundet uppdaterade databas över näthot.

  Några av de vanligaste webbadresserna som är kopplade till annonsbaserade program är Onclickmax.com, Trackingclick.com, Querylead.com och Adsbtrack.com. Dessa länkar innehåller sannolikt ett annons-id som kommer att försvinna när det laddar en viss webbsida och dess annonser. 

  Dessa omdirigeringar leder normalt till vuxensidor, sidor som uppmanar dig att gå med i nätverk för handel med binära optioner eller sidor som marknadsför suspekta systemverktyg och uppmanar dig att rensa din dator till ett särskilt pris. 

 • Du kan också känna igen Chrome-baserade annonsprogram på namnen på de poppupp- och bannerannonser som de genererar. Även om de flesta annonsbaserade virus inte längre ger ut namnen på sina annonser, kan du fortfarande se vissa suspekta rader som “powered by [namn på annonsprogram]” (”genererad av…) eller “[namn på annonsprogram] ads” (”…-annonser). 

  Det namn som står på annonserna avslöjar vilken infektion det är som orsakar att din webbläsare fungerar långsamtT och på så sätt kan du snabbt lokalisera den och ta bort den via ”Kontrollpanelen” eller webbläsarinställningarna. Några av de vanligaste annonsprogramvarianterna är QkSee, DNS Unlocker och Settings Manager.

 • Falska Chromium-webbläsare kan också bli ett problem som tvingar dig att leta efter antisabotageprogram. Som du kanske redan vet, är Chrome baserad på Chromium, som är skapad från öppen källkod och tillgänglig för alla som vill skapa en anpassad version av Chrome. 

  Tyvärr är det så att bedragare ofta utnyttjar koden för att skapa annonsprogram som ersätter den riktiga webbläsarens genvägar ochladdar tredjepartsannonser med korta intervall dagligen. Några av dessa oönskade webbläsare är Chromium-viruset, Chroomium, eFast, Tortuga och Olcinium.

 • Slutligen finns det ett Chrome-virus som visar falska varningsmeddelanden om virus; detta tillhör också kategorin annonsprogram, även om detta är ett mycket mer bedrägligt program. Dess huvudsyfte är att lura oerfarna användare till att tro att deras system är allvarligt infekterat.  

  Att inte lyckas identifiera ett falskt-support-bedrägeri (tech support scam) som visar varningsmeddelanden såsom “Apple Security Alert”“Internet Explorer Critical ERROR”“Internet Security Alert” eller liknande kan leda till allvarliga problem såsom dataförlust eller ekonomisk förlust, virusinfektioner och andra integritets- och säkerhetsrelaterade problem. 

  En viktig detalj som hjälper dig att känna igen en nätfiskeattack som försöker att få dig i kontakt med bedragare är så kallade ”avgiftsfria” (“toll-free”) nummer som syns på skärmen. Dessa bedrägliga meddelanden dyker ofta upp i webbläsaren och är svåra att stänga då de tenderar att föröka sig snabbt. 

 • I vissa fall är det endast ett antisabotage- eller antispionprogram som kan identifiera och ta bort Chrome-baserade annonsprogram. Idag finns otalga antispionprogram, men vi rekommenderar dig att endast använda ReimageIntego eller Malwarebytes.

  Dessa program har visat sig vara utmärkta program för att ta bort annonsprogram eller andra annonsbaserade program. En fullständig systemskanning krävs för att identifiera det virus som genererar annonserna, så ha tålamod. 

Chrome-baserade annonsprogramChrome-baserade annonsprogram är extremt irriterande. De genererar olika typer av annonser genom att använda webbläsaren Google Chrome

För att ta bort Chrome-baserade annonsprogram och dess poppupp-annonser och falska virusmeddelanden, rekommenderar vi att du använder ett ordentligt säkerhetsprogram. Det finns en stor mängd virus som utför onödiga ändingar i Chrome-inställningarna och genererar annonser utan användarens tillåtelse och ofta är det mycket svårt att identifiera  vilket det är som orsakar dessa oönskade aktiviteter. 

Ta bort Chrome-baserade annonsprogram med hjälp av ett tillförlitligt antispionprogram (se lista under artikeln). Vi har också utarbetat en guide för manuell borttagning, men var mycket försiktig när du läser den så att du inte missar något steg.

Spridning av annonsprogram 

Chrome-viruset tillhör, i allmänna ordalag, inte kategorin sabotageprogram eftersom det använder legitima spridningsmetoder. Detsamma går inte att säga om alla annonsbaserade program som drabbar denna webbläsare. Dock använder de flesta spionprogram samma teknik för att infiltrera oskyddade datorsystem och denna kallas för ”bundling”.  

Program-bundling handlar om modifierade installerare som i smyg installerar ett par extra program samtidigt som det huvudsakliga programmet. Så istället för att installera endast det program som de ska installera, laddar de också ner potentiellt oönskade program som medföljer i samma paket som det ursprungliga programmet. 

Kort därefter kan användaren notera oönskade verktygsfält eller tilläggsprogram i webbläsaren, liksom en ny startsida och sökmotor som denne inte har ändrat själv. 

Det som orsakar att potentiellt oönskade program kan ta sig in i datorn är kopplat till att många användare skyndar igenom en programinstallation. Många tror att installationsläget ”Rekommenderat” garanterar en snabb och säker installation, men så ligger det inte till. Om man väljer detta installationsläge ger man nämligen sin tillåtelse att tilläggsprogram installeras. 

Då information om tilläggsprogram vanligtvis står skrivet i finstilt, missar användaren ofta denna. VirusActivity.com rekommenderar att du väljer installationsläget ”Anpassat” (Eng: ”Custom”) eller ”Avancerat” när du installerar nedladdade program, för då har du chansen att välja bort de program som du inte vill ha genom att helt enkelt avmarkera dem.

Enkel borttagning av Chrome-baserade annonsprogram i Mac eller Windows 

Nedanstående guide förklarar var du ska leta efter filer och inställningar som är kopplade till annonsprogrammet. För att ta bort viruset, ska du avinstallera alla komponenter som tillhör programmet. 

Om du vill spara tid, kan du göra en automatisk borttagning med hjälp av något av våra rekommenderade säkerhetsprogram. Dessa har visat sig vara mycket bra när det kommer till borttagning av annonsprogram, så vi har full tillit till dem. Om du bestämmer dig för att ladda ner något av dem, se då till att välja den senaste uppdateringen. Gör sedan en fullständig systemskanning. 

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Chrome Borttagningsguide för annonsprogram:

Ta bort Chrome från system med Windows

Kontrollera om du har råkat installera något suspekt program den senaste tiden. Eventuella Chrome-baserade annonsprogram kan du hitta i Kontrollpanelen > Lägga till eller ta bort program eller via Appar och funktioner. Vi rekommenderar starkt att du tar bort program såsom DNS Unlocker, Offers4U, Qksee, Settings Manager, Linkury SmartBar och liknande annonsbaserade program.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Chrome och relaterade program
  Leta här efter Chrome eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Chrome från system med Mac OS X

Om du har drabbats av ett Google Chrome-virus på din Mac, följ dessa instruktioner för att rensa OS X-systemet från hot.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Chrome eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Chrome från Google Chrome

För att att bort sabotageprogram från Chrome, gå till chrome://settings och se efter vilka tilläggsprogram som har lagts till i din webbläsare. Undersök var och ett av dessa och radera de som verkar suspekta. Återställ sedan Chrome för att säkerställa att du har blivit av med alla potentiellt oönskade program.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Chrome och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Chrome. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Chrome från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Chrome och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Chrome. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-chrome-adware.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Chrome adware