Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort omdirigeringar från ByteFence (Gratis Instruktioner) - feb 2021 uppdatering

av Jake Doevan - -   Search.bytefence.com | Typ: Webbläsarkapare

Antisabotageprogrammet ByteFence är säkert men har många brister

ByteFence

ByteFence är ett legitimt antisabotageprogram utvecklat av Byte Technologies och inte ett virus. Programmets programfil heter bytefence.exe och körs säkert i mappen ”C:\Program Files”. När det kommer till programmets operativa princip, är det mycket likt antivirusprogrammet AVG.

Även om ByteFence själv är harmlöst, har användare klagat på hur det sprids; enligt dem kan det installera sig själv på din dator utan förvarning. Programmet kan medfölja som en ”gratis” komponent till ett annat program.

På grund av denna spridningsmetod, har vissa säkerhetsprogram (Malwarebytes, Jiangmin etc.) inkluderat det i kategorin ”potentiellt oönskade program (PUP)”. Hela rapporten om säkerhetsprogram som fortfarande identifierar detta antisabotageprogram som ett virus hittar du här.

ByteFence omdirigerar till Yahoo.com. Är detta allvarligt?

Det är inget stort problem att ByteFence har omdirigerat dig till Search.yahoo.com, men du ska tänka på att detta kan komma att bli ett störande moment. Du kan förhindra omdirigeringarna genom att avmarkera alternativet om att tillåta att programmet ändrar startsidan och standardsökmotorn till Yahoo.

Tidigare omdirigerade programmet till Search.ByteFence.com, vilket var en webbläsarkapare som sedan mindre än ett år tillbaka inte längre existerar. Om du råkar stöta på denna sökmotor, se till att du tar bort den för det är bara det officiella ByteFence som anses legitimt.

För att undvika att oönskade program installeras i framtiden, måste du vara mycket uppmärksam när du installerar ByteFence. Annars kan du råka tillåta systemändringar och installera tilläggskomponenter, såsom cookie.

Bildexempel på ByteFenceÄven om ByteFence inte är något virus, kan dess sökmotor Search.Bytefence.com vara mycket ihärdig och envis trots alla dina försök att ta bort den. Ovan ser du en skärmdump av denna webbsida.

Programmets spridningsmetoder

Du kan ladda ner ByteFence från dess officiella webbsida. Du behöver bara gå in på startsidan och klicka på knappen ”Gratis nedladdning” som du hittar i mitten på sidan. För närvarande är programmet endast kompatibelt med Windows OS och inte med Mac OS X.

Tidigare använde utvecklarna ”bundling”-metoden (att packa in program i programpaket) för att öka spridningen av ByteFence. För mindre än ett år sedan, rapporterade användare fortfarande om att de fann detta program på datorn efter att ha uppdaterat eller laddat ner program som konverteraren Format Factory, olika spel och andra program.

För att förhindra installation av tilläggsprogram, ska du alltid välja installationsläget ””Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”) när du installerar gratisprogram (nedladdningshanterare, PDF-läsare, videostreamingsprogram och liknande) och avmarkera ”valfria installationer”. Som tur är, används inte längre ”bundling”-metoden.

Sammanfattning: de mest störande sakerna med Bytefence

Vi menar att det finns en mängd antispionprogram, såsom ReimageIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner, som är mer tillförlitliga än ByteFence. Dock vill vi poängtera att detta program inte är skadligt. Det kan i själva verket hjälpa dig med att bli av med sabotage-, spion- och skräpprogram (iallafall vad som sägs på dess officiella webbsida).

Hursomhelst, tänk på följande egenskaper hos ByteFence innan du laddar ner det:

 • Förmåga att ta sig in i systemet utan att be om RIKTIGT tillstånd. Tidigare var ByteFence känt för att spridas som en valfri komponent till andra gratisprogram. Men denna ”bundling”-metod används inte längre.
 • Förmåga att ändra systeminställningar: När ByteFence laddas ner, kan det erbjuda dig att ändra startsidan, standardsökmotorn och sidan för ny flik etc. Du ska inte tillåta dessa inställningar, eftersom de kan orsaka omdirigeringar, tröghet och annonser i dina sökresultat.
 • Förmåga att sakta ner datorn och störa användaren med annonser. NOm du laddar ner detta program, ska du tänka på att det kan sakta ner din dator. Det kan också generera oönskade varningsmeddelanden och annonser om att köpa den fullständiga versionen.

Ta bort ByteFence

Du kan alltid ta bort ByteFence manuellt på tradionellt sätt eftersom det är ett legitimt antisabotageprogram. Men du kan komma att misslyckas med att ta bort den relaterade sökmotorn, eftersom du kanske inte lyckas att hitta alla dess filer.

Även om det kanske inte verkar så, är det viktigt att du tar bort alla komponenter som tillhör Search.ByteFence.com, eftersom de kan göra så att denna webbläsarkapare kommer tillbaka. Det enklaste är att använda den automatiska borttagningsmetoden.

För att reparera din dator, ta hjälp av säkerhetsexperternas förslag på antispionprogram.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
ByteFence-omdirigeringar ögonblicksbild
ByteFence-omdirigeringar ögonblicksbildByteFence-omdirigeringar ögonblicksbildByteFence-omdirigeringar ögonblicksbildByteFence-omdirigeringar ögonblicksbild
ByteFence-omdirigeringar ögonblicksbild

Manuell ByteFence Borttagningsguide för omdirigeringar:

Ta bort ByteFence från system med Windows

Om du vill ta bort ByteFence, kan du använde guiden nedan. Se till att du avinstallerar samtliga komponenter för att förhindra att programmet kommer tillbaka.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera ByteFence och relaterade program
  Leta här efter ByteFence eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort ByteFence från Internet Explorer (IE)

Du bör återställa IE för att ta bort Search.ByteFence.com från denna webbläsare för gott. Se följande guide:

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter ByteFence och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av ByteFence. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort ByteFence-omdirigering från Microsoft Edge

Ta bort ByteFence Search från Microsoft Edge genom att följa dessa instruktioner:

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör ByteFence vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort ByteFence från Mozilla Firefox (FF)

Låt inte webbläsarkaparen styra över Mozilla. Ta bort den nu enligt guiden nedan:

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här ByteFence och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av ByteFence. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort ByteFence från Google Chrome

För att få tillbaka din standardstartsida i Google Chrome, ta bort Search.ByteFence.com och dess relaterade komponenter; se guiden nedan:

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här ByteFence och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av ByteFence. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort ByteFence från Safari

Rensa Safari med hjälp av följande instruktioner:

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter ByteFence och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för ByteFence. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med ByteFence registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk