Allvarlighets skala:  
  (70/100)

Ta bort viruset BlackMoon (Guide för Virusborttagning)

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Trojaner

Hur beter sig banktrojanen BlackMoon på en infekterad dator?

Den ökända BlackMoon-trojanen, som också brukar kallas BlackMoon-viruset eller W32/Banbra, upptäcktes och studerades först 2014. Detta speciella sabotageprogram är utvecklat i syfte att stjäla offrets bankuppgifter genom att missleda offret till nätfiskesidor. Olyckligtvis sprids detta virus snabbt och har redan lyckats att infektera över 100 000 datorer. Dess huvudmål är datorer i Ostasien, främst Japan, Kina och Sydkorea. 

När viruset väl tar sig in i offrets datasystem, planterar det olika smittsamma filer. Trojanen presenterar sig själv som en  DLL-fil, som kan hämtas via programfilen can be  rundll32.exe. Denna banktrojan är utformad på så sätt att den ska omdirigera användaren till bedrägliga webbsidor varje gång denna försöker att få åtkomst till en sökmotor eller en Internetbanksida via en av de angripna webbläsarna. BlackMoon-viruset kan modifiera alla större webbläsare i Windows, såsom Mozilla Firefox, Google Chrome och även den nya Microsoft Edge. Innan trojanen omdirigerar användaren till en nätfiskesida, visar den upp ett meddelande (som kan vara på koreanska, japanska eller kinesiska) som förklarar att användaren måste genomgå ”behörighetsprövningen gällande säkerhet”, vilket kan göras genom att logga in på ett bankkonto. Naturligtivs handlar detta bara om bedrägeri, för sedan leds användaren in på en nätfiskesida och all information som denna uppger hamnar hos bedragarna. Denna trojan kan samla in information såsom offrets privata telefonnummer och jobbnummer, personnummer, kreditkortsuppgifter, tangenttryckningar, lösenord och liknande känslig data. Informa-tionen når bedragarens kontrollservrar och kan omedelbart användas i illegala syften. 

BlackMoon malware redirects to phishing websites

Om du misstänker att din dator har blivit angripen av detta virus, vänta inte med att ta bort banktrojanen BlackMoon från din PC omedelbart. Du kan undersöka om din dator är infekterad av någon typ av sabotageprogram och ta bort det med ett antisabotageprogram. Vi föreslår att du använder  Reimage Reimage Cleaner Intego eller något annat ansett antisabotageprogram för att upptäcka och rensa bort spion-/sabotagehot från datorn. Tyvärr tar det mycket lång tid att ta bort denna trojan manuellt, även om du är välerfaren PC-användare. 

Hur sprider sig denna trojan?

Enligt ryktet, sprids BlackMoon-trojanen via drive-by downloads, vilket betyder att den tar sig in i offrets datasystem genom att utnyttja sårbarheter i utdaterad mjukvara. Dessutom kan denna typ av sabotageprogram laddas ner i anslutning till uppdateringar av falsk mjukvara, ofta Java Player- eller Flash Player-uppdateringar. Även om dessa program är helt legitima, tenderar cyberkriminella att utnyttja användares tillit till dessa program genom att sampacka smittsamma filer med dem och marknadsföra dessa modifierade uppdateringar via osäkra webbsidor. Därför råder vi dig starkt att hålla dig undan okända webbsidor och undvika att ladda ner välkänd mjukvara från dessa sidor, eftersom sådana nedladdningar kan innehålla skadliga filer som förstör ditt datasystem. Sedan behöver det knappt nämnas att det är viktigt att du alltid har dina program uppdaterade och också skyddar din dator med ett starkt antisabotageprogram.  

Hur tar man bort BlackMoon-viruset från datasystemet?

BlackMoon-viruset är ett mycket farligt datahot och du ska INTE försöka att ta bort det manuellt, om du nu inte är en IT-expert. Det är en välprogrammerad mjukvara, som tenderar att gömma sina programfiler under filnamn som låter säkra. Borttagning av BlackMoon-viruset ska utföras automatiskt med hjälp av ett starkt antisabotageprogram. Vi rekommenderar att du skannar hela datasystemet några gånger för att försäkra dig om att detta hot är helt undanröjt. Sedan föreslår vi att du ändrar alla dina lösenord, inloggningsuppgifter, PIN-koder och annan central information för att förebygga att de cyberkriminella stjäler dina pengar från dina bankkonton. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Om utvecklaren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-blackmoon-virus.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om BlackMoon virus