Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Binkiland Search

12

Vad är Binkiland Search?

Binkiland Search eller binkiland.com är en add-on för webbläsare som kan ersätta din startsida och sökmotor utan tillåtelse. På grund av sådan aktivitet så har säkerhetsexperter kategoriserat det som en webbläsarkapare. Det har dessutom stämplats som ett potentiellt oönskat program (PUP) eftersom dess utvecklare sprider det via gratis mjukvara. Det är anpassat för att passa Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och andra mindre använda webbläsare. Likt andra webbläsarkapare så kan omdirigeringsviruset Binkiland Search modifiera startsida, sökmotor och ny flik. Det kan dessutom lägga in sig i Windows Uppstart, göra flera registerändringar och installera cookies i alla ovan nämnda webbläsare. Om det lyckas göra det så får det kontroll över användares sökningar och kan omdirigera denne till förbestämda webbsidor. Som efterforskningar har visat så är denna kapare en skräddarsydd Yahoo!-söksida, men den är påverkad av tredje parter och används för att leverera betalda sökresultat med sponsrade länkar. Att klicka på länkarna som levereras av denna sökmotor kan dessvärre orsaka omdirigeringar från Binkiland Search till misstänkta eller till och med osäkra webbsidor. Utöver det så bör du inte lita på denna söksida eftersom den kan störa din sekretess och samla icke-identifierbar personlig information som relaterar till dina surfvanor. Notera att tredjepartsannonsörer, efter att denna information samlats in, kan förbereda skräddarsydda annonser och leverera dem till dig via Binkiland Search. Avslutningsvis så har man även skapat en Binkiland-webbläsare. Externt så kan den påminna om Google, men den rekommenderas inte att användas. Om du upplever problem som relaterar till Binkilands verktyg så rekommenderar vi dig att använda ett välrenommerat antispionprogram, så som SpyHunter, och fixa dessa problem utan att dröja.

Hur kan Binkiland Search kapa min dator?

Kaparen Binkiland Search kan komma in i ditt system patererad med gratisprogram och spridprogram. Paketerad mjukvara kan laddas ner från diverse nedladdningssidor, så som soft32, softpedia.com, brothersoft.com och många andra. Distributionsmetoden ‘bundling’ tillåter utvecklare av gratisprogram att tjäna pengar, och därför är det inte förvånande att denna oschysst distributionsmetod utbrett använd. Efterforskningar visar att viruset Binkiland Search vanligtvis distribueras via installatörer från InstallCore. Det kan dock läggas till i andra tredjepartsinstallatörer, så som InstallRex, CNET, Softonic och så vidare. Vi har mottagit flera rapporter om att detta insticksprogram har installeras malavida.com tillsammans med en uppdatering för TeamViewer. Ha detta i åtanke och undvik att besöka misstänkta webbsidor och att installera okända program. Det har dessutom noterats att gratisprogram som paketeras med omdirigeringsviruset Binkiland Search även kan innehålla program så som Websearch.greatresults.info, AdwCleaner, SuperbApp, Boost och så vidare. För att förhindra att sådana och liknande appar installeras så är det väldigt viktigt att välja Avancerad eller Anpassad installation. På så sätt kommer alla komponenter, inklusive ytterligare add-ons för webbläsare, insticksprogram eller verktygsrader, att informeras om och du kommer kunna avbocka dem. Var väldigt uppmärksam eftersom de kan omnämnas på ett missvisande sätt.

Hur tar jag bort viruset Binkiland Search?

Ta bort Binkiland Search DIREKT, trots att det inte anses vara skadligt. Det kan orsaka diverse datorrelaterade problem, och därför ska du ta behövliga åtgärder för att bli av med det utan att dröja:

Du kan ta bort Binkiland Search automatiskt med hjälp av ett av dessa program: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Vi rekommenderar dessa applikationer eftersom de enkelt kan radera potentiellt oönskade program och virus med alla deras filer samt relaterade registerändringar.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Binkiland Search, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Binkiland Search. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Binkiland Search. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Binkiland Search (2015-02-28)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Binkiland Search (2015-02-28)
Binkiland Search ögonblicksbild
Binkiland Search ögonblicksbild
Snabbmeny: Manuell Binkiland Search Borttagningsguide
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Binkiland Search från system med Windows 7 / Vista / XP

 • Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs).

Ta bort Binkiland Search från system med Windows 10 / Windows 8

 • Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program.
Avinstallera Binkiland Search och relaterade program
 • Leta här efter Binkiland Search eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 • Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar.
Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall' Ta bort Binkiland Search från Windows genvägar
 • Högerklicka på genvägen för Mozilla Firefox och välj Properties.
Högerklicka på webbläsarens ikon och välj 'Properties'
 • Gå till fliken för Shortcut och titta i fältet Target. Radera skadliga URL-adresser som är relaterade till ditt virus.
Välj fliken 'Shortcut' och radera 'http://isearch.babylon.com...' eller andra misstänksamma URL-adresser

Upprepa stegen som ges ovan med alla dina webbläsares genvägar, inklusive Internet Explorer och Google Chrome.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Binkiland Search från system med Mac OS X

Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications.

Klicka på 'Go' och välj 'Applications'

Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Binkiland Search eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash.

Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Binkiland Search från Internet Explorer (IE)

Ta bort farliga add-ons
 • Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons.
Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 • Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Binkiland Search och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable:
Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable' Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 • Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar.
Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar Återställ Internet Explorer
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 • Välj här Reset.
 • I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Binkiland Search.
Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Binkiland Search från Mozilla Firefox (FF)

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions.
Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 • Välj här Binkiland Search och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa.
Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på menyn (övre högra hörnet), välj Options General.
 • Radera här skadliga URL-adresser och skriv in en föredragen webbsida, eller klicka Restore to default.
 • Klicka OK för att spara dessa ändringar.
När du är i fliken 'General' så ska du radera skadliga URL-adresser från sektionen 'Home Page' eller klicka på knappen 'Restore to Default'. Klicka på 'OK' för att spara ändringarna Återställ Mozilla Firefox
 • Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information.
Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 • Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Binkiland Search.
Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Binkiland Search från Google Chrome

Radera skadliga insticksprogram
 • Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions.
Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 • Välj här Binkiland Search och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa.
Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen Ändra din startsida och föredragna sökmotor om de ändrats av ditt virus
 • Klicka på menyikonen och välj Settings.
 • Leta här efter Open a specific page or set of pages under alternativet On startup och klicka på Set pages.
Efter att ha klickat på menyn och 'Settings', välj $s
 • Du bör nu se ett annat fönster. Radera här skadliga söksidor och skriv in en som du vill använda som din startsida.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 • Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search.
När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 • När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser Återställ Google Chrome
 • Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 • Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings.
När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 • Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Binkiland Search.
Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Binkiland Search från Safari

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences.
Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 • Välj här Extensions och leta efter Binkiland Search och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem.
Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen. Välj här Preferences som den visades tidigare och välj General.
 • Titta här på fältet Homepage. Om det ändrats av Binkiland Search tar du bort den oönskade länken och skriver in en som du vill använda för dina sökningar. Kom ihåg att inkludera "http://" innan du skriver in adressen för sidan.
När du är i 'General' raderar du skadliga URL-adresser och skriver in ditt önskade domännamn Återställ Safari
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari....
Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 • Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Binkiland Search.
Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Komplett borttagning av Binkiland Search

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Binkiland Search registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook