Besökt porrsidor? Du är infekterad! (De farligaste sidorna)

av Olivia Morelli - -

Om du söker efter visuell stimulans kan besök på vuxensidor verka som en bra idé för att underhålla sig själv. Risken finns dock alltid att du kommer få ett allvarligt virus när du… du vet vad vi menar.

Säkerhetsexperter och virusforskare har redan meddelat att samtliga av de superpopulära porrsidorna är infekterade med skadeprogram. Risken är faktiskt väldigt stor att du kommer infekteras när du ser på videor eller bläddrar bland foton av nakna kvinnor och män på porrdomäner. Virus som gömmer sig i dessa domäner är kapabla att stjäla folks personliga information, kryptera filer och tvinga offret att dela sina pengar med hackare. Med andra ord kan ett litet hot leda till gigantiska problem.

Tror du fortfarande att du är för smart för att bli infekterad på vuxensidor? Nedan är en lista över de populäraste sidorna som nyligen har använts för att sprida skadeprogram. Vi kan bara gissa att du troligen kommer känna igen några av domänerna.

  • Hamster. Är detta din favoritsida? Notera att denna vuxensida blev påkommen med att sprida gisslanprogram via Sex Messenger-annonser för bara några veckor sedan. De som lurades att klicka på dessa annonser lurades att ladda ner ett allvarligt cyberhot till sina datorer. Innan det infekterar systemet försöker gisslanprogrammet se till att det potentiella offret är en människa. Efter att ha fått detta bekräftat blockerar ett virus PC-systemet och får ett varningsmeddelande med påhittade anklagelser om illegala aktiviteter (distribution av skadeprogram, bruk av illegalt innehåll, etc.) att visas. Drabbade användare kommer även se ett krav på att betala en bot, vilket sägs vara det enda sättet att avblockera datorn.

  • PornHub och YouPorn. Gillar du att besöka PornHub och YouPorn? Se då till att hålla dig borta från deras banners när du besöker deras webbsidor. Enligt de senaste rapporterna har deras utvecklare precis tagit bort skadlig kod vid namn cookiecheck.js från båda sidorna. Det är känt att koden ifråga användes för att distribuera skadeprogram såsom trojaner och gisslanprogram. Vissa delar av PornHubs klientell hävdar att deras datorer drabbas av en trojan, medan andra säger att de låsts av ett gisslanprogram. Det finns i ärlighetens namn ingen större skillnad mellan de två, eftersom de båra är allvarligt skadliga och kan göra att du förlorar pengar eller personlig information (vilket också kan leda till förlust av pengar) när du har dem på din dator.
  • Redtube. Har du valt Redtube istället för skumma kvarter? Notera att denna webbsida nyligen infekterades av hackare, så ett besök kan leda dig till skadliga webbsidor som används för att sprida trojaner, spionprogram, tangentloggare och andra virus. Notera att dessa hot kan gömma sig i din dator så länge de lyckas samla in information. Vidare kan de skicka denna information (dina inloggningsuppgifter, lösenord, bankinfo och så vidare) till sina ägare eller till och med ge dem fjärråtkomst till din dator. I skrivande stund verkar RedTube säker.
  • xvideos. Är sexiga videor ditt favoritsätt att underhålla dig? Var försiktig med domänen xvideos, eftersom den infekterat besökare med gisslanprogram. Enligt dem lurades de till att ladda ner detta hot till sina datorer efter att ha klickat på en missvisande annons som marknadsförde en sexig chat vid namn Sex Messenger. Detta är faktiskt samma ”messenger” upptäckts hos Hamster.

Som tur är har alla dessa sidor fixats, och du kan besöka dem om du vill.

I slutänden vill vi ge dig ett slutgiltigt råd. Om din dator har infekterats direkt efter att ha besökt en porrsida ska du försöka skanna din maskin med ett pålitligt antispionprogram istället för att först vända dig till datortekniker. Reimage har godkänts som ett av de pålitligaste verktygen för detta. Tro oss när vi säger att alla är tillräckligt smarta för att förstå vilka aktiviteter du ägnade dig åt när du blev infekterad med ditt virus.

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Virusanalytiker... Mer

Källa: http://www.2-spyware.com/visited-porn-sites-you-are-infected-top-most-dangerous-sites

Läs på andra språk


Filer
Mjukvara
Gilla oss på Facebook