Allvarlighets skala:  
  (97/100)

Ta bort AutoLocky (Förbättrad Guide)

av Lucia Danes - - | Typ: Program som stjäl

Vad är viruset AutoLocky och hur bör du hantera det?

Det verkar som att tillväxten av nya varianter av gisslanprogram inte kommer upphöra på ett tag. Ett nytt virus har släppts, och det kallas gisslanprogrammet AutoLocky. Det verkar som att detta datorhot försöker använda namnet på det ökända viruset Locky för att verka läskigt; som tur är har efterforskningar visat att det bara är ett mindre sofistikerat virus. Till skillnad från allvarliga datorvirus är detta programmerat i språket Autolt. Inte helt överraskande tog det inte lång tid för experter att knäcka det och skapa ett avkrypteringsverktyg för AutoLocky.

Detta virus är designat att fungera liknande viruset Locky. När det lyckats slinka in i offrets dator krypterar det dennes personliga filer med krypteringsalgoritmen AES-128. Precis som Locky lägger AutoLocky till .locky i slutet av filnamnen. Detta skadliga viruskan påverka en rad olika filtyper, inklusive .doc, .txt, .xls, .docx, .rar, .jpeg och många andra. Om du inte redan visste det, så blir de krypterade filerna ej åtkomliga, vilket betyder att du inte kan öppna dem. Cyberbrottslingarna bakom AutoLocky tillhandahåller därför en lösning – du kan köpa tillbaka dina filer för ett visst pris, eller med andra ord betala en lösensumma om du vill få tillbaka dem. Viruset kräver 0,7 bitcoin, vilket är runt $325. Oavsett hur viktiga filerna är för dig bör du dock inte rusa att betala summan.

AutoLocky ransomware demands money

När alla filer är krypterade skapar viruset AutoLocky två filer: Info.txt och Info.html, som tillhandahåller instruktioner om hur man överför pengar till cyberbrottslingarna. Samtidigt tar detta virus bort krypteringsnycklarna från dator och sickar dem till sina kontrollservrar. Det finns något du bör veta om detta virus, och det är att AutoLocky till skillnad från Locky KAN avkrypteras. Det gömmer sig bara bakom namnet Locky så att datoranvändare ska bli rädda efter att ha sökt på namnet på internet. Du kan hitta en länk till nedladdningen av avkrypteringsverktyget för AutoLocky på sida 2. Du måste dock ta bort viruset AutoLocky innan du försöker avkryptera filerna med avkrypteringsverktyget. Oavsett hur farligt ditt gisslanprogram är, är de alltid komplicerade, varför vi inte rekommenderar att man försöker ta bort dem manuellt. För att radera detta virus från ditt system bör du använda en kraftfull antiskadeprogramsmjukvara, till exempel Reimage Reimage Cleaner .

Hur sprids viruset AutoLocky?

Trots att det inte finns någon exakt information om hur detta virus sprids, är det ett faktum att det når offrets dator maskerat som en PDF-fil, vilket får oss att tro att det sprids på samma sätt som majoriteten av alla gisslanprogram gör. Vi antar att det sprids genom spam, och allt du behöver göra för att förebygga AutoLockys attack är att undvika att öppna misstänkt e-post som skickats från okända individer eller företag. Undvik framförallt att öppna filer som bifogas med sådan e-post och öppna inte e-post som skickats till spam- eller skräpmappen.

För att få reda på hur du avkrypterar dina filer och finner detaljerade borttagningsinstruktioner för AutoLocky, vänligen gå till sida 2.

Ta bort gisslanprogrammet AutoLocky och avkryptera dina filer

Lyckligtvis har datorexperter lyckats hitta en akilleshäl hos viruset AutoLocky, vilket har hjälpt dem att skapa ett avkrypteringsverktyg. Offer som har fått sina filer låsta av AutoLocky kan därför säkert avkryptera sin data. Du kan ladda ner avkrypteringsverktyget för AutoLocky här. Snälla kom ihåg att du MÅSTE ta bort skadeprogrammet AutoLocky och alla dess komponenter helt och hållet innan du försöker ladda ner detta verktyg och rädda dina filer, för att se till att dess rester inte utgör ett hot mot din PC i framtiden. Om du är en avancerad användare kan du försöka avinstallera detta virus genom att följa borttagningsinstruktionerna för AutoLocky nedan. Vi rekommenderar dock starkt att du väljer det bättre och säkrare, automatiska alternativet. För detta rekommenderar vi att du installerar antispionprogrammet Reimage Reimage Cleaner , kör en full systemskanning med det och sedan tar bort skadliga filer från ditt system med bara några klick. Du kan sedan säkert få tillbaka dina filer med avkrypteringsverktyget. Lycka till!

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage Cleaner Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Reimage Cleaner, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Reimage Cleaner har en gratis begränsad skanner. Reimage Reimage Cleaner erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage Cleaner, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell AutoLocky Borttagningsguide:

Ta bort AutoLocky med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort AutoLocky

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av AutoLocky

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort AutoLocky med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av AutoLocky. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner och se till att borttagningen av AutoLocky lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från AutoLocky och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-autolocky.html

Borttagning guider på andra språk