Allvarlighets skala:  
  (5/100)

Omdirigering av Ask.com. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Jake Doevan - - | Typ: Sabotageprogram

Ask.com är en legitim webbsida som hävdar att dess uppdrag är att svara på användarnas frågor med den bästa informationen från webben och från riktiga människor, samt öka personlig kunskap genom att ge människor svar. Nyligen så har dock många människor börjat klaga på att de omdirigeras till webbsidan ask.com mot deras vilja. Enligt dem så spelar det ingen roll vilken webbläsare du använder, Google, Yahoo eller Bing, du kan fortfarande omdirigeras till Ask.com. Denna oschyssta aktivitet används för ett syfte – att få folk att besöka förbestämda webbsidor. Utöver detta så kan det även visa dig kommersiella annonser i sökresultaten. Avslutningsvis så kan detta program, precis som andra sökmotorer, samla in information som relaterar till dina surfvanor. Detta är inte olagligt eftersom denna information är personligt ICKE-IDENTIFIERBAR. Vi tycker dock att du bör hålla dina söktermer, information om dina vanor, etc. för dig själv. Om du tror att data som du skriver in på din favoritwebbsida bara bör vara för dig, så ska du undvika denna sökmotor. Du kan göra detta genom att ta bort relaterade add-ons för webbläsare från din dator. Vi rekommenderar även att du skannar din dator med ett välrenommerat antispionprogram och se till att den inte infekteras av riktigt skadliga program eller till och med virus. I så fall kan du enkelt använda Reimage.

Hur kan Ask.com dyka upp i min webbläsare?

Ask.com är inte ett virus. Det har dock rapporterats att denna domän marknadsförs med oschyssta metoder. En av de mest använda av dem kallas för ‘bundling’. Vad betyder detta? Det betyder att denna söksida kan dyka upp istället för din startsida och förvalda sökmotor utan att ordentligt be om tillåtelse. För att undvika detta bör du börja bevaka installationen av gratisprogram. Snälla se till att välja Avancerad eller Anpassad installation av gratisprogram och sedan noggrant läsa vad som står under varje gratisprograms installation. Om du har använt Ask Search för att söka på webben så finns det inget dåligt med det. Om du dock har beslutat att göra dig av med det så ska du följa dessa steg.

Hur kan jag ta bort Ask.com?

Som vi redan sagt så är Ask.com INTE ETT VIRUS. Oavsett detta så bör du överväga att använda en annan sökmotor om du vill undvika oväntade omdirigeringar och kommersiella annonser. För att eliminera den så ska du genomföra dessa steg;

  • Avinstallera programmet som är relaterat till Search.tb.ask.com från din dator:

1. Klicka Start → Kontrollpanelen → Avinstallera ett Program.2. När du är i Lägg Till/Ta Bort Program eller Program/Avinstallera ett Program så ska du leta efter Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search och andra program som utvecklats av Mindspark Interactive Network.
3.Klicka ‘Avinstallera’ och sedan OK för att spara ändringarna.

  • Återställ alla dina webbläsare:

Internet Explorer:1. Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen -> ‘Hantera Tillägg’.
2. Leta här efter okända insticksprogram (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) och ta bort dessa objekt.
3. För att ändra din startsida klickar du på kugghjulet igen och väljer ‘Internetalternativ’.
4. Ta bort Search.tb.ask.com och skriv in din föredragna domän.
5. För att ändra din förvalda sökmotor klickar du på kugghjulet och väljer ‘Hantera Tillägg’ -> ‘Sökmotor’.
6. Ställ in din föredragna sökmotor.

Mozilla Firefox:
1. Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högerhörnet) och välj ‘Add-ons’ -> ‘Tillägg’.2. Välj här okända insticksprogram (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) och välj Papperskorgen för att radera dem.
3. För att ändra din startsida klickar du på Firefox och väljer Alternativ.
4. Här eliminerar du Search.tb.ask.com och skriver in din föredragna webbsida.
5. För att ändra din förvalda sökmotor klickar du på menyikonen och frågetecknet.
6. Här klickar du ‘Felsökningsinformation’ och sedan ‘Återställ Firefox’.

Google Chrome:1. Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högerhörnet) och väljer ‘Verktyg’ -> ‘Tillägg’.
2. Välj här okända insticksprogram (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) och välj Papperskorgen för att radera dem.
3. För att ändra din startsida klickar du på menyikonen, väljer ‘Inställningar’ -> ‘Vid Uppstart’ -> ‘Ställ in Sidor’.
4. Här eliminerar du Search.tb.ask.com genom att klicka på ‘X’ och skriv in din föredragna webbsida.
5. För att ändra din förvalda sökmotor klickar du på menyikonen -> ‘Inställningar’ -> ‘Sök’.
6. Klicka här på ‘Hantera Sökmotorer’ och lägg till din föredragna domän.

Avslutningsvis så rekommenderar vi att du kör en full systemskanning med Reimage, Webroot SecureAnywhere AntiVirus eller ett annat pålitligt antispionprogram för att se till att din dator är helt säker.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Omdirigering av Ask.com ögonblicksbild
Omdirigering av Ask.com ögonblicksbild

Om utvecklaren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-ask-com-redirect.html

Borttagning guider på andra språk