Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort annonsprogrammet DNS Unlocker

123

Vad är DNS Unlocker?

DNS Unlocker är en gratis applikation som redan har orsakat en rad diskussioner bland internetanvändare. Säkerhetsexperter har därför beslutat att utreda det närmre. Dessvärre så är resultaten inte särskilt upplyftande, eftersom det verkar som att detta verktyg är kategoriserat som ett annonsprogram och en potentiellt oönskad applikation. Precis som dess klon CloudScout så lovar det att: Avblockera webbsidor och digital media gratis! Vår DNS-tjänst är snabbare än VPN, enklare att använda… Dessvärre så verkar det som att du inte ens bör tänka på att ladda ner detta program till din dator, eftersom det kan dyka upp på den utan ditt direkta medgivande. Detta eftersom det sprids med en lömsk distributionsteknik vid namn ‘bundling’. Säkerhetsexperter har upptäckt att det sprids tillsammans med andra gratisprogram, till exempel nedladdningsassistenter, PDF-skapare, mediaspelare och så vidare. Dessa mjukvarupaket marknadsförs ofta på välkända webbsidor såsom download.com, soft32.com, softonic.com, cnet.com, etc. För att upptäcka annonsprogrammet DNS Unlocker under gratisprograms installationer så måste man dessutom ha uppmärksamhet på varje installationssteg eftersom detta verktyg tenderar att omnämnas på väldigt missvisande sätt. Det är därför det har kategoriserats som ett potentiellt oönskat program (PUP).

DNS Unlocker stödjer alla de mest populära webbläsarna, inklusive Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. När det kommer in i en dator så kan det försöka kapa alla ovan nämnda webbläsare och starta sin marknadsföringskampanj, som används för att generera annonsintäkter. Det är därför det kan börja visa massvis av annonser som visas i form av textlänkar, banner-annonser, popup-annonser, etc. Var försiktig med dessa kommersiella erbjudanden eftersom de kan se lockande och bra ut vid första anblick, men i verkligheten skickar dig till förbestämda webbsidor som dessvärre kan vara både pålitliga och osäkra. För att förebygga de risker som omdirigeringar från DNS Unlocker kan utsätta dig för ska du undvika alla dess annonser och annat innehåll. Om du redan har börjat motta missvisande annonser, omdirigeringar, nedsaktningar och andra problem så är det bäst att köra en full systemskanning med ett bra antiskadeprogram, såsom SpyHunter.

DNS Unlocker

Hur kan DNS Unlocker kapa min dator?

Som vi nämnde ovan så är infiltrationen av DNS Unlocker nära relaterad till mjukvarupaket. Dess utvecklare använder sig av distributionsmetoden ‘bundling’, som är ett lurigt sätt att distribuera annonsprogram, webbläsarkapare och andra PUP:s till ovetande människor. Vanligtvis börjar DNS Unlocker-annonser visas direkt efter att du har installerat populära program såsom nedladdningsassistenter eller videoströmningsmjukvara. Var försiktig eftersom mjukvarupaket vanligtvis består av fler än två program, så det är väldigt troligt att DNS Unlocker kommer tillsammans med andra PUP:s, till exempel YoutubeAdBlocker, Junk Cleaner, CouponScanner och många andra. Om du vill förebygga installationen av sådana och liknande mjukvarupaket så är det bäst att börja installera gratis program försiktigare. Kom alltid ihåg att välja Avancerad eller Anpassad installation, vilket ger dig större möjligheter än Snabb eller Enkel. På så sätt kommer du få förmågan att se och avbocka alla ‘valbara nedladdningar’. För detta bör du gå igenom hela installationsprocessen steg för steg och avbocka alternativ som var ibockade i förväg.

Borttagning av DNS Unlocker rekommenderas så fort du upptäcker att denna app har installerats på din maskin. Annars kan du börja drabbas av diverse omdirigeringar, nedsaktningar, annonser, informationsläckade och liknande problem.

Uppdatering om borttagning av viruset DNS Unlocker (1):

Det verkar som att detta annonsprogram kan sabba din dators DNS-inställningar. För att ta bort DNS Unlocker helt och hållet måste du genomföra stegen som ges på nästa sida av detta inläg OCH återställa DNS-inställningarna på din dator. För detta bör du följa denna guide:

  1. Öppna ”Kontrollpanelen” på din dator och gå till ”Nätverk och Internet” -> ”Nätvker och Delningscenter” -> ”Ändra Adapterinställningar”. Du bör se din aktiva internetuppkoppling.
  2. Högerlicka på den, välj ”Egenskaper” och hitta ”Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)”. Markera den och välj ”Egenskaper” igen. I Egenskapsfönstret ser du till att ”Erhåll IP-adress automatiskt” och ”Erhåll DNS-adress automatiskt” är ibockade. Som vi redan har varnat dig om kan skadeprogrammet DNS Unlocker försöka ändra dessa inställningar för att förhindra sin borttagning!
  3. Klicka ”OK” för att spara ändringarna.

Uppdatering om borttagning av DNS Unlocker (2):

Det är känt att denna annonsapplikation redan har uppdaterats flera gånger. Enligt de senaste nyheterna kan det gömma sina filer på din dator i hopp om att de kommer förbli obemärkta. Om du redan har använt ett antispionprogram för att skanna din dator efter skadliga filer eller följt vår manuella borttagningsguide för DNS Unlocker, men misslyckats med att få bort det, ska du följa dessa steg:

  1. Öppna ”Kontrollpanelen” och gå till ”Utseende och Personalisering” -> ”Mappalternativ”.
  2. Gå till fliken ”Se” och välj ”Visa gömda filer, mappar och diskar” och avbocka ”Göm ändelser för kända filtyper”. Klicka ”Använd” för att spara dessa ändringar.
  3. Välj alla temporära filer som kan ses här och radera dem.

Du bör även kolla mapparna ”Programfiler” och ”Programdata” efter misstänkta filer som kan tillhöra viruset DNS Unlocker. Se till att du inspekterar båda diskarna – C: och D:. Avslutningsvis bör du gå till mappen ”Appdata” om annonser från DNS Unlocker inte slutar visas, och där radera din profil för denna webbläsare.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Annonsprogrammet DNS Unlocker, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Annonsprogrammet DNS Unlocker. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Annonsprogrammet DNS Unlocker. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Annonsprogrammet DNS Unlocker (2016-03-08)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Annonsprogrammet DNS Unlocker (2016-03-08)

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook