Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort annonsprogrammet DNS Unlocker (Borttagningsinstruktioner) - uppdaterad jan 2021

av Ugnius Kiguolis - -   DNS Unlocker ads | Typ: Adware

Vad är DNS Unlocker?

DNS Unlocker adware

DNS Unlocker är en gratis applikation som redan har orsakat en rad diskussioner bland internetanvändare. Säkerhetsexperter har därför beslutat att utreda det närmre. Dessvärre så är resultaten inte särskilt upplyftande, eftersom det verkar som att detta verktyg är kategoriserat som ett annonsprogram och en potentiellt oönskad applikation.

Precis som dess klon CloudScout så lovar det att: Avblockera webbsidor och digital media gratis! Vår DNS-tjänst är snabbare än VPN, enklare att använda… Dessvärre så verkar det som att du inte ens bör tänka på att ladda ner detta program till din dator, eftersom det kan dyka upp på den utan ditt direkta medgivande. Detta eftersom det sprids med en lömsk distributionsteknik vid namn 'bundling'.

Säkerhetsexperter har upptäckt att det sprids tillsammans med andra gratisprogram, till exempel nedladdningsassistenter, PDF-skapare, mediaspelare och så vidare. Dessa mjukvarupaket marknadsförs ofta på välkända webbsidor såsom download.com, soft32.com, softonic.com, cnet.com, etc. För att upptäcka annonsprogrammet DNS Unlocker under gratisprograms installationer så måste man dessutom ha uppmärksamhet på varje installationssteg eftersom detta verktyg tenderar att omnämnas på väldigt missvisande sätt. Det är därför det har kategoriserats som ett potentiellt oönskat program (PUP).

DNS Unlocker stödjer alla de mest populära webbläsarna, inklusive Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. När det kommer in i en dator så kan det försöka kapa alla ovan nämnda webbläsare och starta sin marknadsföringskampanj, som används för att generera annonsintäkter. Det är därför det kan börja visa massvis av annonser som visas i form av textlänkar, banner-annonser, popup-annonser, etc.

Var försiktig med dessa kommersiella erbjudanden eftersom de kan se lockande och bra ut vid första anblick, men i verkligheten skickar dig till förbestämda webbsidor som dessvärre kan vara både pålitliga och osäkra. För att förebygga de risker som omdirigeringar från DNS Unlocker kan utsätta dig för ska du undvika alla dess annonser och annat innehåll. Om du redan har börjat motta missvisande annonser, omdirigeringar, nedsaktningar och andra problem så är det bäst att köra en full systemskanning med ett bra antiskadeprogram, såsom ReimageIntego.

DNS Unlocker adware

Hur kan DNS Unlocker kapa min dator?

Som vi nämnde ovan så är infiltrationen av DNS Unlocker nära relaterad till mjukvarupaket. Dess utvecklare använder sig av distributionsmetoden 'bundling', som är ett lurigt sätt att distribuera annonsprogram, webbläsarkapare och andra PUP:s till ovetande människor. Vanligtvis börjar DNS Unlocker-annonser visas direkt efter att du har installerat populära program såsom nedladdningsassistenter eller videoströmningsmjukvara.

Var försiktig eftersom mjukvarupaket vanligtvis består av fler än två program, så det är väldigt troligt att DNS Unlocker kommer tillsammans med andra PUP:s, till exempel YoutubeAdBlocker, Junk Cleaner, CouponScanner och många andra. Om du vill förebygga installationen av sådana och liknande mjukvarupaket så är det bäst att börja installera gratis program försiktigare. Kom alltid ihåg att välja Avancerad eller Anpassad installation, vilket ger dig större möjligheter än Snabb eller Enkel. På så sätt kommer du få förmågan att se och avbocka alla 'valbara nedladdningar'. För detta bör du gå igenom hela installationsprocessen steg för steg och avbocka alternativ som var ibockade i förväg.

Borttagning av DNS Unlocker rekommenderas så fort du upptäcker att denna app har installerats på din maskin. Annars kan du börja drabbas av diverse omdirigeringar, nedsaktningar, annonser, informationsläckade och liknande problem.

Uppdatering om borttagning av viruset DNS Unlocker (1):

Det verkar som att detta annonsprogram kan sabba din dators DNS-inställningar. För att ta bort DNS Unlocker helt och hållet måste du genomföra stegen som ges på nästa sida av detta inläg OCH återställa DNS-inställningarna på din dator. För detta bör du följa denna guide:

 1. Öppna ”Kontrollpanelen” på din dator och gå till ”Nätverk och Internet” -> ”Nätvker och Delningscenter” -> ”Ändra Adapterinställningar”. Du bör se din aktiva internetuppkoppling.
 2. Högerlicka på den, välj ”Egenskaper” och hitta ”Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)”. Markera den och välj ”Egenskaper” igen. I Egenskapsfönstret ser du till att ”Erhåll IP-adress automatiskt” och ”Erhåll DNS-adress automatiskt” är ibockade. Som vi redan har varnat dig om kan skadeprogrammet DNS Unlocker försöka ändra dessa inställningar för att förhindra sin borttagning!
 3. Klicka ”OK” för att spara ändringarna.

Uppdatering om borttagning av DNS Unlocker (2):

Det är känt att denna annonsapplikation redan har uppdaterats flera gånger. Enligt de senaste nyheterna kan det gömma sina filer på din dator i hopp om att de kommer förbli obemärkta. Om du redan har använt ett antispionprogram för att skanna din dator efter skadliga filer eller följt vår manuella borttagningsguide för DNS Unlocker, men misslyckats med att få bort det, ska du följa dessa steg:

 1. Öppna ”Kontrollpanelen” och gå till ”Utseende och Personalisering” -> ”Mappalternativ”.
 2. Gå till fliken ”Se” och välj ”Visa gömda filer, mappar och diskar” och avbocka ”Göm ändelser för kända filtyper”. Klicka ”Använd” för att spara dessa ändringar.
 3. Välj alla temporära filer som kan ses här och radera dem.

Du bör även kolla mapparna ”Programfiler” och ”Programdata” efter misstänkta filer som kan tillhöra viruset DNS Unlocker. Se till att du inspekterar båda diskarna – C: och D:. Avslutningsvis bör du gå till mappen ”Appdata” om annonser från DNS Unlocker inte slutar visas, och där radera din profil för denna webbläsare.

Andra versioner av DNS Unlocker:

DNS Unlocker Version 1.3: Denna typ av DNS Unlocker är precis likadan som sin föregångare. Den utger sig för att kunna möjliggöra uppkoppling via en allsidig DNS-server, vilket ska ge personer åtkomst till blockerade domäner. Precis som sin moderversion är det dock annonsstött och vill generera inkomster från annonser.

Den kan komma in i din PC via mjukvarupaket och sedan visa sponsrade popups, orsaka omdirigeringar i webbläsaren, installera cookies, samla/dela data, missbruka PC-resurser, korrumpera webbläsarinställningar, blockera försök att ta bort det och andra oönskade aktiviteter.

DNS Unlocker Version 1.4: Kort efter att DNS Unlocker version 1.3 visade sig kom en annan uppdatering till DNS Unlocker. Den kan hittas under namnet DNS Unlocker version 1.4. Trots vissa uppdateringar på den tekniska sidan förblir principen för denna app densamma – att kapa webbläsare och visa sponsrade annonser.

Den är programmerad för att generera webbtrafik till sponsrade webbsidor och öka ranken för tredjepartsdomäner. För att inte glömma att den även används för att samla in personligt icke-identifierbar information utan att be om tillåtelse, samt att den kan negativt påverka webbläsares prestanda.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Annonsprogrammet DNS Unlocker ögonblicksbild
Annonsprogrammet DNS Unlocker ögonblicksbildAnnonsprogrammet DNS Unlocker ögonblicksbildAnnonsprogrammet DNS Unlocker ögonblicksbildAnnonsprogrammet DNS Unlocker ögonblicksbildAnnonsprogrammet DNS Unlocker ögonblicksbildAnnonsprogrammet DNS Unlocker ögonblicksbild
Annonsprogrammet DNS Unlocker ögonblicksbild

Manuell DNS Unlocker Borttagningsguide för annonsprogram:

Ta bort DNS Unlocker från system med Windows

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera DNS Unlocker och relaterade program
  Leta här efter DNS Unlocker eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort DNS Unlocker från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter DNS Unlocker eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort DNS Unlocker från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter DNS Unlocker och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av DNS Unlocker. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort DNS Unlocker-annonsprogram från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör DNS Unlocker vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort DNS Unlocker från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här DNS Unlocker och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av DNS Unlocker. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort DNS Unlocker från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här DNS Unlocker och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av DNS Unlocker. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort DNS Unlocker från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter DNS Unlocker och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för DNS Unlocker. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-dns-unlocker-adware.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om DNS Unlocker adware