Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort GameZooks-annonser

123

GameZooks – vilken typ av mjukvara är det och vad bör du göra med det?

GameZooks är ett gratis insticksprogram för webbläsare som tillhandahåller hundratals Flash-spel. Denna app har dock redan gett upphov till ett flertal diskussioner bland internetanvändare, och majoriteten av klagomålen handlar om att denna app plötsligt dykt upp på deras datorer. För att vara mer specifik så beskylls det för att ha en lömsk distributionsmetod och anses vara ett virus. Internetanvändare står enade i sitt påstående om att GameZooks har orsakat konstanta popups, annonser vid ny flik, omdirigeringar, nedsaktningar och systemfrysningar.

Vi har också testat denna app och kommit fram till att den är ytterligare ett annonsprogram som även kan läggas i kategorin ‘potentiellt oönskade program’ (PUP). Trots att flash-spelen det erbjuder kan nås via den officiella webbsidan, distribueras själva insticksprogrammet som en bifogning till andra gratisprogram och spridprogram. Detta förklarar varför internetanvändare ofta blir förvirrade över viruset GameZooks närvaro på deras datorer när de inte installerat det manuellt. Om det lyckas installeras kan det installera ett insticksprogram i Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och andra webbläsare som hittas på datorn. Det kan dessutom korrumpera vissa inställningar och bölrja bevaka användares surfaktiviteter för att lära sig mer om dennes surfvanor. För detta installerar GameZooks bevakningskakor och samlar in använvarens söktermer, mest besökta webbsidor, inskriven data på dessa, klick, IP-adress, PC:ns plats, e-postadress och så vidare. Trots att dessa handlingar inte anses vara farliga är otillåten insamling och spridning av data till tredje parter aldrig schysst.

GameZooks adware screenshot - GameZooks ads, and the official website of the app

GameZooks är föresten en typ av annonsprogram som kan visa både pålitliga och missvisande annonser. Om du har inspekterat dess officiella webbsida har du sett att den är full med banners och textlänkar som marknadsför tvivelaktiga spel och tjänster. Dessvärre kommer du motta ett konstant flöde av popups, banners, popunders, textlänkar och annat när du har installerat detta insticksprogram. Detta innehåll kan inte bara vara fyllt med kommersiella erbjudanden, utan även erbjudanden om att uppdatera mjukvara (Java, Flash Player, Media Player, etc.), kolla din dator efter virus gratis, delta i undersökningar och liknande tjänster som är mycket tvivelaktiga. Kom ihåg att GameZooks är ett PUP och att det kan marknadsförs tredjepartssidor, så bli inte överraskad om du skickas till en infekterad webbsida efter att ha klickat på dess annonser. För att skydda datorn från diverse PC-hot rekommenderar vi att du säkrar din PC med SpyHunter eller ett annat antispionprogram, och tar bort viruset GameZooks direkt.

Hur kan GameZooks kapa min dator?

Annonsprogrammet GameZooks må ha en officiell webbsida, men insticksprogrammet kan endast laddas ner i ett paket med andra gratisprogram och spridprogram. Det betyder att det knappast är möjligt att installera det med flit. Att GameZooks kapar dig är mer troligt, i samband med att du inte håller koll på ett gratisprograms installation. Om du vill hålla din dator stabil och säker från PUP:s ska du alltid använda Avancerad/Anpassad installation och bevaka hela processen noggrant. Annars kan du råka hoppa över ‘valbara nedladdningar’, vilket betyder att du omedvetet tillåter dem att installeras. Om du redan har installerat GameZooks ska du genomföra en borttagning av det direkt. För att hitta en avinstallationsguide för GameZooks, fortsätt till sida 2.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Annonser från GameZooks, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Annonser från GameZooks. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Annonser från GameZooks. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Annonser från GameZooks (2016-01-06)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Annonser från GameZooks (2016-01-06)

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook