Allvarlighets skala:  
  (97/100)

Android-virus. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

Jake Doe - - | Typ: Sabotageprogram (malware)
12

Vad är Android-virus?

Android-virus är en term som uppfanns för att försöka beskriva skadliga appar som är kapabla att infektera Android-telefoner. Vi måste varna dig för att antalet sådana virus stadigt har ökat och att en av tio appar nu tros vara skadliga. Säkerhetsexperter har nyligen avslöjat att de flesta sådana virus är ‘betalningsbaserade’, vilket betyder att de enkelt kan ta över dina kreditkortsdetaljer, inloggningar, lösenord och annan personligt identifierbar information. Det finns dock hundratals mobila virus som har förmågan att iscensätta ´mindre skadliga´ aktiviteter, så som att kopiera och skicka kontaktlistor, spela in konversationer, infektera telefonen med andra skadeprogram, orsaka irriterande popup-annonser och omdirigeringar till misstänkta webbsidor. Låter ganska imponerande, eller hur? Liknande vanliga virus så är det lätt att inte lägga märke till det faktum att din telefon infekterats av ett Android-virus eftersom det kan ligga djupt. Tecken såsom nedsaktningar, misstänkta varningar, omdirigeringar och något högre telefonräkningar bör dock få dig att oroa dig över din telefons säkerhet. Du bör därför välja att ett välrenommerat antivirus och kolla din enhet med det.

Distributionstekniker och metoder som används för att infiltrera telefoner:

I skrivande stund måste Android virus installeras på telefonen manuellt, men vi tror att det bara är en tidsfråga innan bluffmakare börjar använda andra tekniker för att sprida dem. I de flesta fall laddar folk ner detta hot till deras enehter i ett paket med olicensierade appar som aktivt marknadsförs med diverse tekniker. För att undvika detta rekommenderar vi starkt att du bara laddar ner appar från legitima app-butiker som kollar varje program innan det läggs upp. Google Play Store, Amazon och Samsung kan man lita på i dessa fall. Även om du väljer en av dessa butiker så bör du dock kolla appen innan du laddar ner den till din telefon eftersom du aldrig vet vad som gömmer sig i den. Om du är intresserade av cybersäkerhet så kanske du har hört att hackare redan lyckats lägga till sina skadliga appar i Google Play Store och fått 10,000 nedladdningar innan de avslöjades. Det har även rapporterats om flera webbsidor som automatiskt laddar ner en infekterad app till telefonen. För att hålla din apparat ren och undvika Android-virus bör du sluta besöka misstänkta/illegala sidor och aldrig klicka på länkar som dyker upp när du besöker dem. Avslutningsvis är det dags att tänka på mobila antivirus. De kan hjälpa dig att förhindra installation av skadliga appar, inklusive skadeprogram för Android.

Versioner av Android-virus:

Viruset NotCompatible är ett farligt Android-virus som fungerar som en proxy. Så fort det kommer in i systemet kopplar det upp sig mot sina servrar och väntar på specifika kommandon. Det finns många spekulationer om att detta skadeprogram är kapabelt att koppla upp enheten mot ett botnät och sedan göra den till en spammaskin. Vissa säkerhetsexperter har även varnat för att skadeprogrammet NotCompatible enkelt kan stjäla folks personliga information från telefonen eller liknande enheter. För att skydda dig från detta problem rekommenderar vi starkt att du laddar ner ett mobilt antivirus. Det kommer hjälpa dig att förebygga infiltration av såna här och liknande hot.

Viruset Lastacloud är en trojan som även är känd som Android.Lastacloud. Det har aktivt spridits som uppdateringar för WhatsApp och com.androidbrowser.update. Väl inne i enheten kan detta hot stjäla personlig information, såsom kontaktlistor, konton som används från enheten av offret, intern och extern förvaring och liknande data. Det kan även försöka infektera systemet med andra cyberhot. Nästan alla välrenommerade antivirusprogram för Android kan hjälpa dig ta bort viruset Lastacloud från systemet. Snälla vänta INTE med dess borttagning eftersom detta virus kan leda till allvarliga problem.

Viruset Android Police är en nydesignad version av FBI-viruset, som är kapabelt att infektera operativsystemet Android. Idag är det det farligaste exemplet på Android-virus eftersom det kan blockera hela systemet och kryptera alla filer som är installerade på det. Det kan även använda varningsmeddelanden och omdirigeringar till skadliga webbsidor för att få personer att betala en lösensumma till utvecklarna. Det är svårt att inte märka av detta virus infiltration. Om du infekteras ska du undvika att besöka webbsidor som kräver att du laddar in med användarnamn och lösenord. Självklart måste du ta bort detta skadeprogram för Android DIREKT.

Hur tar jag bort Android virus?

När din enhet infekteras med ett Android-virus kan du stöta på dessa problem:

  • Förlust av känslig information. Skadliga appar som används för att infektera Android OS kan samla in olika typer av data. Sådan information inkluderar kontakter, inloggningar, e-postadresser och liknande information som är viktig för inkräktarna.
  • Förlust av pengar. De flesta skadeprogrammen för Android är kapabla att skicka meddelanden till betalnummer eller prenumerera på betaltjänster. Detta kan leda till monetär förlust och liknande problem.
  • Infiltration av skadeprogram. Android-virus kan försöka ta över din enhet och infektera den med andra skadeprogram. De kan även orsaka irriterande annonser, popup-varningar och falska meddelanden.
  • Prestandarelaterade problem. När du infekteras med såna här hot kan du märka att systemet blir instabilt, långsamt och på andra sätt inte som det var förr.

Om du tror att Android-virus redan gömmer sig i din enhet rekommenderar vi starkt att du skannar den med BullGuard Mobile Security. Detta är ett kraftfull antivirus som är kapabelt att hitta skadliga filer och andra viruskomponenter. Ibland så kan virus blockera säkerhetsmjukvara för att förhindra sin eliminering. I så fall bör du starta om din Android-enhet i Felsäkert Läge innan du startar BullGuard Mobile Security:

  1. Hitta strömknappen och håll den intryckt i ett par sekunder tills du ser en meny. Tryck på Stäng av.
  2. När du ser en dialogruta som erbjuder dig att starta om din Android i Felsäkert Läge så väljer du detta alternativ och sedan OK.

Om detta inte fungerade för dig så stänger du bara av din apparat och sätter sedan igång den. När den blir aktiv så kan du prova att trycka och hålla in Meny, Volym Ner, Volym Upp eller Volym Ner och Volym Upp tillsammans för att komma in i Felsäkert Läge.

Du kan även genomföra borttagning av Android-virus manuellt genom att avinstallera den skadliga appen själv. Du bör dock vara väldigt försiktig när du försöker göra detta eftersom du kan ta bort användbara filer och appar. För manuell borttagning av Android-virus ska du följa dessa steg:

  1. Starta om din enhet i Felsäkert Läge med hjälp av stegen ovan.
  2. I Felsäkert Läge går du till Inställningar. Väl där klickar du på Appar eller Applikationshanterare (detta kan skilja sig beroende på enhet).
  3. Leta här efter skadliga appar och avinstallera dem alla.

Automatisk borttagning av Android-virus

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Android-virus, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
gör det nu!
Ladda ner
BullGuard Mobile Security (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X

Vad ska man göra om det misslyckas?
Om du misslyckades med att ta bort infektionen med BullGuard Mobile Security Reimage, skicka en fråga, till vår support och beskriv problemet så detaljerat som möjligt.
BullGuard Mobile Security Reimage rekommenderas för att avinstallera Android-virus. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren BullGuard Mobile Security Reimage.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av BullGuard Mobile Security.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av Reimage.
Omnämningar i pressen om Reimage
Alternativ Mjukvara
Hitman Pro
Vi har testat Hitman Pro's effektivitet vid brottagning av Android-virus (2016-09-02)
Android-virus ögonblicksbild
Android-virus ögonblicksbild
källa: http://www.2-spyware.com/remove-android-virus.html

Borttagning guider på andra språk