Ta bort Amazon 1Button App (Borttagningsinstruktioner) - jan 2021 uppdatering

av Jake Doevan - - | Typ: Adware

Är Amazon 1Button App tillförlitligt?

Amazon 1Button App

Viruset Amazon 1Button App, även kallat The Amazon Browser Bar, kan verka som ett användbart program som erbjuder folk att hålla sig uppdaterade med de senaste shoppingerbjudandena och rabatterna på nätet, tillhandahåller verktyg för att skapa önskelistor och andra praktiska funktioner.

Men säkerhetsexperter har kategoriserat det som ett potentiellt oönskat program (PUP) och mer specifikt ett annonsprogram. Denna definition har det på grund av flera anledningar. Först och främst, använder det ofta andra gratisprogram för att infiltrera datorer utan användarens direkta godkännande.

I över ett år har detta program bara varit kompatibelt med Internet Explorer. Men, i skrivande stund, finns rapporter om kapningar av även webbläsarna Google Chrome, Mozilla Firefox och Safari. Dessutom har programmet anpassats till smarttelefoner och surfplattor och kan köras på både Windows och Mac OS.

När det har installerats, körs processen AmazonBrowserBar.3.0.dll igång i Windows Aktivitetshanterare och det kan installera slumpmässiga tilläggsprogram, webbläsartillägg eller verktygsfält på samtliga av de infekterade webbläsarna. De flesta av dessa program är värdelösa och är endast utformade i syfte att bevaka ditt surfbeteende och samla in icke-personlig information.

Denna information behövs så att annonsprogrammet kan generera anpassade annonser, i synnerhet att relatera annonserna rubriker och kontext till dina nyligen besökta webbsidor och sökord. Dessutom dyker dessa annonser upp i stora mängder och jagar dig överallt.

Håll dig borta från att klicka på dem, om du inte vill hamna på någon suspekt webbsida. Vidare, kan den insamlade information enkelt skickas vidare till andra tredjeparter, eftersom programmets ”Användarvillkor” helt enkelt godkänner detta. Bara detta är en tillräcklig anledning för att ta bort Amazon 1Button App.

Amazon 1Button App

Det är också värt att nämna att vissa användare även har rapporterat om omdirigeringar. Även om detta annonsprogram kan förse dig med personanpassade annonser, kan du stundtals också ledas in på helt orelaterade webbsidor. Till exempel kan en annons som till synes handlar om ett bra erbjudande på en ny bil skicka vidare dig till en suspekt spel- eller nedladdningssida.

Se till att du lämnar sådana sidor omedelbart och kör en skanning av din dator med ett ansett antivirusprogram. Att ignorera dessa omdirigeringar och ge efter för något näterbjudande kan sluta dåligt, till och med så illa att din PC infekteras med ett ransomware!

Trots alla dessa fakta, är Amazon 1Button App ett delvis legitimt program som kan verka användbart för vissa människor. Du ska dock tänka på att det ofta sprids ihop med andra potentiellt oönskade program, såsom KMPlayer, Movie Wizard, MixVideoPlayer, Local Temperature och många andra.

I de fall du redan har installerat det ihop med annat gratisprogram eller potentiellt oönskat program, ska du ta bort Amazon 1Button App omedelbart. Om du använder Windows, rekommenderar vi att du använder ReimageIntego, vilket alltid har gett goda resultat när det kommer till att upptäcka PUPs, virus och sabotageprogram. Om du använder Mac OS, testa då SpyHunter 5Combo Cleaner.

Vad ska jag göra för att förhindra att detta program tar sig in i min dator?

Du kan börja att få annonser från Amazon 1Button App oavsett om du vill eller inte. Detta beror på att detta program normalt sett sprids via legitima gratisprogram och spridprogram eller som ett tillägg till ett annat PUP. För att upptäcka och välja bort Amazon 1Button App och andra extrakomponenter som kan inkluderas i ditt nedladdade programpaket, måste du välja ”Avancerat” eller ”Anpassat” (eng: ”Custom”) installationsläge och gå igenom installationsstegen noggrant.

Klicka INTE på ”Nästa”-knappen om du inte är hundra procent säker på vilka användarvillkor som du accepterar. Annars kan du råka acceptera installation av Amazon 1Button App. För övrigt, rekommenderar vi alltid användare att läsa dokumenten ”Slutanvändarens licensavtal”, ”Integritetspolicy” och annan information om det valda programmet, då detta kan hjälpa dig med att avgöra om programmet är tillförlitligt eller inte.

Borttagning av Amazon 1Button App:

Om du redan har blivit lurad till att installera viruset Amazon 1Button App virus, har du två alternativ. Du kan antingen följa guiden so, finns i slutet av denna artikel och ta bort virust manuellt eller så kan du använda något av de antisabotageprogram som vi föreslår nedan för att göra en automatisk borttagning.

Båda alternativen har sina för- och nackdelar, men om du är ute efter en fullständig borttagning, bör du definitivt sikta på det senare alternativet. Den manuella borttagningsmetoden kan inte identifiera och låter dig inte ta bort övriga skräpfiler eller program som kan ha tagit sig in i din PC ihop med Amazon 1Button App. Detta kan däremot en fullständig systemskanning med ett uppdaterat antivirusprogram göra.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Amazon 1Button App Borttagningsguide:

Ta bort Amazon 1Button App från system med Windows

Att göra sig av med Amazon 1Button App eller andra potentiellt oönskade program manuellt är alltid riskabelt, eftersom vissa viruskomponenter kan lämnas kvar obemärkt. Så om du har möjlighet, ska du skanna din dator med ett ansett antivirusprogram, så länge du inte följer instruktionerna nedan.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Amazon 1Button App och relaterade program
  Leta här efter Amazon 1Button App eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Amazon 1Button App från system med Mac OS X

Amazon 1Button App är ett virus som, till skillnad från de flesta andra PUPs, inte bara angriper Windows OS utan också Mac OS X. Om du har infekterats med detta virus, tveka inte på att skanna din enhet med ett professionelt antivirusprogram. Om du inte har möjlighet till detta, kan du försöka att ta bort viruset med hjälp av instruktionerna nedan.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Amazon 1Button App eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Amazon 1Button App från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Amazon 1Button App och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Amazon 1Button App. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Amazon 1Button App från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Amazon 1Button App vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Amazon 1Button App från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Amazon 1Button App och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Amazon 1Button App. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Amazon 1Button App från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Amazon 1Button App och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Amazon 1Button App. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Amazon 1Button App från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Amazon 1Button App och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Amazon 1Button App. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Amazon 1Button App registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk