Allvarlighets skala:  
  (15/100)

Ta bort Amarktflow (uppdaterad jan 2021) - Borttagningsguide

av Linas Kiguolis - - | Typ: Adware

Amarktflow är en bluff som erbjuder falska Amazon presentkort eller liknande priser för att stjäla personlig information

Amarktflow-bluff

Amarktflow är en belöningsbluff som lurar folk till att ge ut känslig information. Den erbjuder dem att svara ett flertal frågor och lösa ett pussel för att vinna en gratis iPhone X, Amazon Presentkort, Walmart Presentkort, Chipotle Presentkort, o.s.v. Men sedan ber den dig att utge din personliga information, t.ex. emailadress eller till och med kreditkorts detaljer. Du borde aldrig falla för sådana phishing-tekniker eftersom du kan bli ett offer för integritetsbesvär eller identitetsstöld. Var medveten om att du kan komma i kontakt med Amarktflow Amazon-presentkortsbluffen inte bara på Google; den här bluffen har också upptäckts på plattformerna YouTube, Twitter och Facebook. Baserat på de vilseledande och främjande tekinkerna den visar upp så faller den i kategorin av potentiellt oönskade- och annonsprogram.

Namn Amarktflow
Typ Annonsprogram\bluff
Kategori Potentiellt oönskat program
Symptom Visar påträngande annonser som lovar priser som:

 • gratis iPhone X;
 • $1000 Amazon Presentkort;
 • Walmart Presentkort;
 • Chipotle Presentkort;
 • Nike skor.
Huvudmål Att lura folk till att anmäla sig för meningslösa tjänster, få dem att betala, eller avslöja personlig information
Distribution  Mjukvarupaket, vilseledande annonser
Borttagning Återställ dina webbläsare för att bli av med det PUP som kapade dem. Ladda sedan ner ReimageIntego för att undvika systemfel och helt ta bort Amarktflow

Annonser relaterade till denna bluffen används vanligtvis för att få användares uppmärksamhet genom att erbjuda en varietet av presentkort från företag som Amazon, Chipotle, Nike, Walmart eller Apple. Dessa luriga kampanjer sprids aktivt genom falska annonser på sökmotorer, sociala media-plattformer och till och med spam.

Om du har undrat om Amarktflow är riktigt eller falskt så kanske du råkat stöta på de animerade videorna som visar upp folks positiva känslor och, självklart, priserna man ska få från att använda dessa belöningskampanjer. Men detta är bara socialingenjörskonst  använt för att lura offer till att utge sin personliga information.

Amarktflow-viruset beter sig nästan precis som USArewardspot eller National Consumer Center bluffarna. Dess utvecklare är hackare som skapade det envisa hotet. Flertal sociala mediekonton använda för att distribuera denna bluffen är antingen hackade, stulna eller automatiskt genererade och falska för det enda innehåll dessa Facebook eller Twitter konton delar är PR-annonser med länkar.

Presentkortsbluffen kan utge en mängd meddelanden och använder följande slagord:

 • $1000 Amazon Gift Card is reserved for you!
 • Cash & Reward for a few questions!
 • You won $1000 Amazon Gift Card!
 • You won $100 Visa Gift Card!
 • Receive Your AMAZON Gift Card
 • Win a $1000 Amazon gift card
 • Congratulations! You've been selected for a chance to get the $1000 Amazon Gift Card, Apple iPhone X or Samsung Galaxy S8!

Du behöver ta bort Amarktflow från systemet så snart som möjligt eftersom det finns en möjlighet att ytterligare innehåll blir installerat utan ditt tillstånd. Kom ihåg att bluffen är relaterad till annonsprogram som kan ta upp hela din webbläsare med flertal kampanjer direkt efter att du öppnar den för att surfa. En ordentlig genomsökning med ett antispyware borde hjälpa dig att ta bort det. Använd sedan ReimageIntego för att dubbelkolla systemet efter virusskada.

AmarktflowAmarktflow-viruset är ett exempel på en falsk belönings-bluff som använder ansedda namn som Nike, Walmart, Amazon eller Visa.

Användarklagomål om Amarktflow avslöjar mer om de luriga teknikerna

Amarktflow.com är huvuddomänen som används för att främja bluffen. Användare klagar på aktiviteterna relaterade till belöningsbluffen på nätet och berättar att de fick PR-meddelanden till och med i sina e-postlådor eller mobiltelefoner. Ett av offren säger:

Fick ett mejl som sa att jag hade vunnit ett $1000 Walmart-presentkort. ALLT jag behövde göra var att ta en undersökning som bara skulle ta några få minuter. Men dem få minuterna blev snabbt 20 min tills jag kom till den sista undersökningen och det är den som jag rapporterar. Tryckte på start knappen med inget hände. På slutet av undersökningen. Jag hade svarat alla frågor. Saker som ska föreställa GRATIS har alltid ett annat pris och det är väldigt högt. För att inte nämna de utomstående samtalen du börjar få. De frågar personliga frågor för vad de påstår är något som du vunnit. Vad har mitt hem och min inkomst att göra med något jag vunnit? Och trots att personen gör allt de här så kan man inte bli klar med undersökning utan tredje parter får bara ens information.

Amarktflow främjar bluffar över hela världen och den här hösten var särskilt aktiv. Folk säger att pengar tas ur deras datorer eller att konstig aktivitet händer på deras sociala medier och online banktjänster. Användare rapporterar också om direkta mejl men annonsinnehåll eller länkar till YouTube-videor. Flertal användare påstår att detta program fortsätter komma tillbaka och att det inte finns något snabbt sätt att bli av med den:

Jag var på en webbsida om hundar när jag plötsligt blev skickad till amarktflow.com och inte kunde komma bort från den hur många gånger jag än stängde fliken. Den kom bara tillbaka.

Amarktflow falsk belöningskampanj

Du behöver använda ansedda antimalware-verktyg för Amarktflow-borttagning eftersom dess relation med annonsprogram och andra PUP kan orsaka ytterligare problem på ditt system eller din webbläsare. Men kom ihåg att det inte är nog att stänga fliken med bluffmeddelandena för att ta bort cyberhotet. Du behöver utföra en fullkomlig systemskanning på enheten och ta bort alla relaterade program och webbläsartillägg. Verktyg som SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes kan fungera perfekt för jobbet. Slutför uppgiften med ReimageIntego för att vara säker på att ingen virusskada är kvar.

Tveksamma marknadsföringstekniker distribuerar bluffar och annonsprogram över hela internet 

Detta annonsprogram kan ha blivit distribuerat med användning av tredjeparts gratisprogramsinstallationer eller tveksamma nedladdningssidor. Båda av dessa metoder har ett gemensamt drag – buntning. Programvarupaket kan packas upp under installationen om du väljer Avancerat eller Anpassat läge men att välja Standard eller Snabbt läge kan ha effekt på säkerheten av ditt system.

Att få dina program, applikationer eller annat från tvivelaktiga sidor eller p2p-nätverk sätter dig på risk av att få ytterligare applikationer nedladdade. Under standardinstallationer så går du med på allt samtidigt och får applikationer du kanske inte ens vill ha.

Välj därför alltid Avancerade installationer och välj bort oönskat innehåll och kolla om källan är legitim. Välj officiella distributörer och äkta källor, håll din antimalware aktuell, och på så sätt kan du undvika cyberinfiltrationer i framtiden.

Bli av med Amarktflow och använd professionella verktyg för bästa resultat

För att ta bort Amarktglow så behöver du skanna enheten grundligt och indikera alla möjliga hot. Eftersom den här bluffen är relaterad till andra PUP så är det möjligt att detta annonsprogram inte är den enda inkräktaren på din dator. Genom att använda antimalware-verktyg för virusborttagning kan du få de bästa resultaten eftersom sådana program upptäcker en varietet av innehåll som kan vara skadligt.

Automatisk Amarktflow-borttagning är rekommenderat av många forskare eftersom antimalware förbättrar prestandan av din enhet samtidigt som den städar upp den helt. Kolla våra förslag nedan och följ instruktionerna för att se till att alla PUP blir borttagna.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Amarktflow Borttagningsguide:

Ta bort Amarktflow från system med Windows

För att bli av med Amarktflow-bluffen och säga hejdå till omdirigeringar till kopplade sidor så kan du följa guiden nedan för att lära dig hur:

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Amarktflow och relaterade program
  Leta här efter Amarktflow eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Amarktflow från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Amarktflow eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Amarktflow från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Amarktflow och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Amarktflow. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Amarktflow från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Amarktflow vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Amarktflow från Mozilla Firefox (FF)

Ta bort tillagt webbläsarinnehåll från Firefox och återställ ändringarna gjorda av annonsprogrammet:

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Amarktflow och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Amarktflow. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Amarktflow från Google Chrome

Följ den här guiden för att ta bort virusskada och oönskat Amarktflow-innehåll från systemet:

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Amarktflow och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Amarktflow. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Amarktflow från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Amarktflow och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Amarktflow. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-amarktflow.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Amarktflow