Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Amagnus@india.com (Enkel Borttagningsguide)

av Lucia Danes - - | Typ: Gisslanprogram

Nya Dharma-varianten Amagnus@india.com ransomware sprider sig snabbt

Amagnus@india.com-viruset Dharma ransomware, vilket i sin tur verkar vara en förbättrad version av Crysis-viruset. Då nycklarna till Crysis ransomware har släppts och offren gratis har kunnat dekryptera de filer som låstes av filändelseviruset .xtbl, var virusutvecklarna snabba med att lansera nya och förbättrade ransomware-varianter. Amagnus@india.com ransomware, liksom dess kloner stopper@india.com-viruset och pay4help@india.com-viruset, låser filer med hjälp av en avancerad krypteringsalgoritm och lägger till en specifik filändelse på dem, i detta fall [Amagnus@india.com].wallet eller [Amagnus@india.com].dharma. Efter att ha gjort offrets filer oåtkomliga, skapar viruset ett meddelande som den lägger i filerna ”How to decrypt your files.txt” eller ”ReadMe.txt” och sparar det på offrets PC. Ransom-meddelandet finns i varje mapp som innehåller krypterad data. Detta meddelande, liksom det som finns på den av viruset ändrade skrivbordsbilden, ger kort information om infektionen och att man måste betala en lösensumma för att få tillbaka sina filer. Detta stämmer dessvärre, så länge du inte har en säkerhetskopia. Om du saknar en sådan, föreslår vi att du testar de återställningsmetoder som vi presenterar nedan, men tänk på att dessa metoder inte garanterar en återställning av dina krypterade filer. Kom också ihåg att du först måste ta bort Amagnus@india.com-viruset med något ordentligt antisabotageprogram. Vårt team rekommenderar Reimage Reimage Cleaner Intego, men du kan också använda  SpyHunter 5Combo Cleaner eller MalwarebytesMalicious Dharma variant dubbed Amagnus@india.com virus

Om dina filer betyder mycket för dig, ska du tänka dig för innan du betalar lösensumman. Tro inte på bedragarnas löfte om att ge dig dekrypteringsverktyget efter att du har betalat, för i vissa fall ”glömmer” de att göra detta eller helt enkelt struntar i att svara. Så, du löper risken att både förlora dina filer och dina pengar. 

Hur sprider sig ransomware?

Amagnus@india.com, precis som de övriga Dharma-virusen sprids huvudsakligen via e-post, så du måste vara väldigt försiktig när du loggar in på ditt mejlkonto. Var uppmärksam på nätfiskemejl som ser legitima ut; dessa döljer sabotageprogram i form av en fil som ser säker ut. Nuförtiden lyckas bedragare gömma virus genom att lägga in skadliga koder i filer såsom dokument, PDF-filer eller till och med bilder. Så om du plötsligt får ett mejl från ett okänt företag som vänligt ber dig se över innehållet i en bifogad fil, ska du inte gå på detta. Bedragarna låtsas också ofta att de arbetar på Paypal och har rätten att informera folk om ”mottagna betalningar”, så se upp med att i blindo klicka på länkar eller e-postbilagor som medföljer sådana mejl. Försök att dra dig till minnes om du ens väntar på en betalning. Använd ditt sunda förnuft och låt inte bedragarna lura dig med sådana enkla metoder. Vissa virusforskare använder avancerade spridningsmetoder, såsom skadlig annonsering eller exploit kits. Så om en användare stöter på dessa hot, är kanske den enda lösningen ett antisabotageprogram eftersom tekniskt oerfarna användare sällan lyckas identifiera skadliga annonser eller omdirigeringar till infekterade webbsidor i tid. 

Hur tar man bort Amagnus@india.com-viruset?

Låt inte Amagnus@india.com-viruset vandra fritt på din dator. Ta bort detta farliga virus med hjälp av ett antisabotageprogram istället för att försöka kämpa emot viruset på egen hand. För att ta bort viruset, måste du först starta om din PC med hjälp av våra instruktioner och sedan köra en djupskanning av ditt system med ett antisabotageprogram. Om du saknar ett sådant program, kan du ladda ner och installera ett medan din PC är i ”Felsäkert läga med nätverk”. När du har tagit bort Amagnus@india.com, kan du testa nedanstående metoder för dataåterställning.  

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Amagnus@india.com Borttagningsguide för virus:

Ta bort Amagnus@india.com med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Amagnus@india.com

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Amagnus@india.com

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Amagnus@india.com med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Amagnus@india.com. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av Amagnus@india.com lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Amagnus@india.com från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Användare som har drabbats av Amagnus@india.com ransomware, rekommenderas inte att betala lösensumman så länge priset för dataförlusten är högre än det för lösensumman.   

Om dina filer är krypterade genom Amagnus@india.com, finns flera sätt att återställa dem

Använd Data Recovery Pro:

Följ dessa instruktioner för att testa detta verktyg för dataåterställning.

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Amagnus@india.com-ransomware;
 • Återställ dem

Försök med Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner”

Se efter om du har denna funktion, för den kan hjälpa dig med att återställa filer. 

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Amagnus@india.com och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-amagnusindia-com-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om Amagnus@india.com ransomware virus