Allvarlighets skala:  
  (8/100)

Ta bort viruset Advanced PC Fixer (Borttagningsguide) - uppdaterad Mar 2017

av Alice Woods - - | Typ: Systemverktyg

Vad bör man känna till innan man använder Advanced PC Fixer?

Det första du bör känna till är att Advanced PC Fixer INTE är ett virus, utan ett potentiellt oönskat program (PUP) som av sina utvecklare, Pcvark Software Pvt. Ltd., presenteras som ett optimeringsverktyg. Programmet är skapat av samma utvecklare som US System Care och har två versioner – en betalversion och en gratisversion. Användare kan installera båda versionerna direkt från den officiella webbsidan. Men så fort programmet har installerats, börjar det att använda sina aggressiva skannrar för att driva in pengar för sin betalversion. Säkerhetsexperter har redan lagt till detta verktyg i databasen över PUPs – MSIL/AdvancedPcCare.C, Win32.Application.PC, vark.AW32.Application.Pcvark!c, Program.Unwanted.1724. Programmet är dock varken ett virus eller skadligt. Utvecklarna har använt sin officiella webbsida för att marknadsföra detta optimeringsprogram. 

Du kan dock komma att bli besviken efter att ha installerat detta program, då det bara är ytterligare ett optimeringsprogram som syftar till att dra in pengar. Utvecklare av sådana här program använder sig aktivt av smarta marknadsföringstekniker för att lura användare till att tro att deras datorer är fulla av problem. Gratisversionen av Advanced PC Fixer kan endast upptäcka problem på datorn, men för att åtgärda dessa fel måste man enligt utvecklarna köpa den fullständiga versionen av programmet. Du ska dock inte lita på detta; istället för att köpa Advanced PC Fixer ska du bort det. 

Programmet sägs kunna förbättra datorns hastighet optimera Windows-registret och åtgärda olika fel, men i själva verket förbättrar det knappast datorns prestanda och kan endast frigöra visst hårddiskutrymme. Registrets storlek kan reduceras endast med några få kilobytes, så du kommer knappt att märka någon skillnad. Om du är i behov av ett optimeringsverktyg för din PC, finns andra alternativ på nätet. Men innan du installerar ett sådant, måste du ta bort Advanced PC Fixer. Under denna artikel hittar du en avinstallationsguide. Efter borttagningen bör du också skanna din dator med ett ansett antivirus- eller antisabotageprogram för att försäkra dig om att din dator är virusfri. Vi rekommenderar att du använder Reimage eller SpyHunter 5Combo Cleaner, men det finns naturligtvis andra program också.

Skärmdump av Advanced PC Fixer-viruset

Är det möjligt att programmet kan ha installerats utan min vetskap?

Som redan nämnt, har Advanced PC Fixer en officell webbsida från vilken användare kan installera både gratis- och betalversionen. Om du har installerat programmet härifrån, behöver du inte vara orolig. Enligt utvecklarna, använder de inte ”bundling” (programpaket) för att sprida detta program på nätet, så det kan inte dyka upp i datorn från ingenstans. Det kan alltså inte installeras av misstag eller som ett tilläggsprogram i ett programpaket. Om du vill veta mer om hur du installerar gratisprogram på ett korrekt sätt, ska du sluta att använda installationsläget ”Rekommenderat” eller ”Standard”. För att kunna se vilka tilläggsprogram som ingår i ett programpaket och avmarkera oönskade sådana, ska du välja installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”). Följ varje steg i installationsguiden noggrant. 

Borttagning av Advanced PC Fixer

Advanced PC Fixer är inte skadligt, så det är upp till dig om du vill ha kvar det eller inte, men om du inte varje dag vill störa av dess systemskannrar och varningsmeddelanden, bör du avinstallera det. Om du inte överväger att köpa betalversionen av Advanced PC Fixer, bör du ta bort det. För manuell borttagning, se instruktionerna nedan. Se till att följa dessa noggrant för att undvika program:  

  1. Klicka på “Start”-knappen;
  2. Gå in på “Kontrollpanelen”;
  3. Leta efter “Advanced PC Fixer” och välj funktionen “Avinstallera”;
  4. Avsluta processen genom att klicka på ”OK”. 

Efter att du har tagit bort Advanced PC Fixer manuellt, bör du också skanna din dator med ett ansett antisabotageprogram, såsom Reimage eller SpyHunter 5Combo Cleaner. Ett sådant kan säkerställa att din dator är fri från PUPs och relaterade komponenter. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Om utvecklaren

Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-advanced-pc-fixer-virus.html

Borttagning guider på andra språk