Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort AdsKeeper-annonser (Borttagningsinstruktioner) - jan 2021 uppdatering

av Jake Doevan - - | Typ: Adware

Du måste ta bort AdsKeeper för att bli av med dess annonser 

Exempel på AdsKeeper-annonser

AdsKeeper är ett annonsbaserat program som drar in pengar med hjälp av pay-per-click-traffik. Tekniskt sett, är det inget virus eller sabotageprogram. Men de tredjepartsannonser som det genererar kan enkelt förstöra din surfupplevelse. Vänligen klicka INTE på dessa; på så sätt undviker du omdirigeringar till tvivelaktiga webbsidor.

Du kan enkelt råka installera AdsKeeper-viruset utan din egen vetskap, eftersom det sprids aktivt ihop med andra program. Efter att de inte har tagit sig in i systemet, ändrar det webbläsarens inställningar och lägger in annonser i det ”virtuella lagret”. På så sätt kan detta potentiellt oönskade program (PUP) generera tredjepartsannonser på varje webbsida som du besöker. Dessa kan handla om suspekta produkter, program eller livsstilstips. 

Vi vill dock poängtera att AdsKeeper är en LEGITIM annonserings- och monetariseringsplattform för ansedda företag eller webbsidor. Den enda faran är att vissa av dessa tillförlitliga parter kan försöka att omdirigera sina användare till osäkra domäner eller få dem involverade i nätbedrägerier. 

Då utvecklarna av detta program knappast tar något ansvar för det annonserade materialet, rekommenderar vi att du tar bort AdsKeeper från din dator. Om du har lidit av påträngande annonser ett tag, bör du skanna ditt system med ReimageIntego eller annat antisabotageprogram.  

Är detta program ett virus?

Nej, definitivt inte. Vi vill understryka att detta program inte har de grundläggande egenskaperna för ett virus. Du kan besöka dess officiella webbsida på adskeeper.co.uk. Men med tanke på att de flesta människor som får datorrelaterade problem, kallar dem ”virus”, är det inte konstigt att även detta PUP får etiketten virus. 

Vi kan garantera att detta program inte skadar systemet eller orsakar någon oreparerbar skada. Det är dock relaterat till annonsprogram, vilka används för att göra ändringar i webbläsaren och generera olika typer av annonser. De poppupp-annonser som visas kan vara farliga och vara en del av olika skadliga annonseringskampanjer.

Därmed kan ett enda klick på en länk i en virusinfekterad annons få allvarliga konsekvenser. Vi rekommenderar därför att du tar bort AdsKeeper  så fort du ser att en annons dyker upp på skärmen. 

Bildexempel på AdsKeeper-annonserAdsKeeper-annonserna är inte tillförlitliga. De kan omdirigera dig till farliga webbsidor och infektera din dator med sabotageprogram.

Förutom påträngande, aggressiva och potentiellt skadliga annonser, bevakar också dina aktiviteter på nätet och samlar in och analyserar information om dig.

Detta PUP använder i själva verket cookies och andra spårningstekniker för att spionera på sina användare och samla in relevant information om dem. Som tur är, handlar det om icke-personlig webbläsarrelaterad data, såsom sökord, IP-adresser, sidvisningar etc. 

All denna information används förs att generera intressebaserade annonser. Ibland kan denna så kallade ”riktade annonsering” vara användbar, men det finns alltid en risk att utsättas för näthot, bedrägerier eller programfiler. För att förhindra sådana omdirigeringar, rekommenderar vi starkt att du håller dig borta från samtliga erbjudanden från detta annonsprogram och tar bort programmet omedelbart.  

Spridningsmetoder

AdsKeeper-relaterade annonsprogram har aktivt spridits ihop med andra program (”bundling”-tekniken). Denna metod är nästan möjlig utan användarens deltagande. Dessvärre är de flesta PC-användare ganska slapphänta när det kommer till nedladdning och installation av program, utan det viktigaste är att det går snabbt och då glöms ofta säkerhetsaspekten bort.

Detta beteende gynnar tyvärr utvecklarna av virus och andra PUP. Det enda de behöver göra är att packa in sitt suspekta program i ett annat program.

Istället för att välja det förvalda installationsläget ”Rekommenderat” eller ”Snabbt” (Eng: “Quick”) när du installerar program från nätet, ska du välja ”Anpassat” (Eng: “Custom”) eller ”Avancerat” så att du kan avmarkera alla valfria tilläggsprogram.  

Borttagning av AdsKeeper 

Det finns två metoder för borttagning av AdsKeeper från Chrome och andra webbläsare: en manuell och en automatisk. En guide för manuell borttagning hittar du nedan, men om du vill köra på en snabbare lösning, bör du välja den automatiska metoden.

Det senare alternativet rekommenderas om det är första gången som du ska ta bort ett virus och du inte riktigt vet var du ska börja. Ladda då ner ett rekommenderat säkerhetsprogram, uppdatera det och kör en fullständig skanning. 

På grund av att programmet infiltrerar datorn i smyg och genererar aggressiva annonser, kallas det för ett virus av datoranvändarna. Detta är dock inte en korrekt term för att beskriva detta PUP. Det kan inte skada systemet, men det genererar irriterande annonser. 

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell AdsKeeper Borttagningsguide för annonser:

Ta bort AdsKeeper från system med Windows

För att ta bort AdsKeeper från din Windows ´-dator, följ instruktionerna nedan. Du bör också leta efter andra tvivelaktiga program som kan ha installerats utan din vetskap.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera AdsKeeper och relaterade program
  Leta här efter AdsKeeper eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort AdsKeeper från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter AdsKeeper eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort AdsKeeper från Internet Explorer (IE)

För att ta bort detta annonsprogram från IE, måste du återställa webbläsaren. Det kan finnas okända tilläggsprogram och spårningscookies installerade som du måste få bort.

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter AdsKeeper och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av AdsKeeper. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort AdsKeeper-annonser från Microsoft Edge

Följ instruktionerna för att återställa Microsoft Edge och ta bort annonser från AdsKeeper.

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör AdsKeeper vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort AdsKeeper från Mozilla Firefox (FF)

För att reparera Mozilla Firefox, ska du avinstallera alla okända tilläggs-/insticksprogram. Dessa tredjepartsprogram kan vara orsaken till att du får dessa annonser.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här AdsKeeper och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av AdsKeeper. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort AdsKeeper från Google Chrome

För att ta bort AdsKeeper från Chrome, se till att du raderar alla suspekta tilläggsprogram, verktygsfält och program. Följ instruktionerna nedan:

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här AdsKeeper och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av AdsKeeper. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort AdsKeeper från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter AdsKeeper och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för AdsKeeper. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-adskeeper-ads.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om AdsKeeper ads