Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Ad.doubleclick.net-annonser (Borttagningsinstruktioner) - uppdaterad jan 2021

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Adware

Doubleclick.net – en annonstjänst som orsakar oönskade annonser hos iPhones och andra enheterVisar Ad.doubleclick.net annonser

Doubleclick.net är en potentiellt farlig tjänst som är nära relaterad till annonsprogram.  Denna tjänst används för annonsering och är känd för att omdirigera användare till tveksamma tredjeparts domäner mot deras vilja. Vissa av Ad.doubleclick.nets annonser kan innehålla professionellt och önskvärt innehåll, men när du klickar på dem så omdirigeras användare till irrelevanta webbsidor som främjar tredjeparts mjukvara, mjukvaruuppdateringar, värdelösa produkter och så vidare. 

Enligt malwareforskare från dieviren.de så kan detta skadeprogram påverka alla operativsystem och kan enkelt kapa de populära webbläsarna (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari, etc.) Som ett resultat kan du börja uppleva inkräktande annonser på grund av Doubleclick.net virusinfektionen. Vi använder termen ”virus” eftersom många datoranvändare kallar denna besvärliga tjänst för det. I verkligheten är det bara ett hot på låg nivå som är snarare irriterande än farligt.

I denna artikeln ska vi försöka förklara hur detta potentiellt oönskade program beter dig, vad dess huvudmål är och hur man kan ta bort googleads.g.doubleclick.net från systemet. Dessutom kommer vi att klargöra hur det lyckas komma in i datorn utan att upptäckas. Denna annonskampanj har på senaste stört macOS-enheter och sprider sig runt oavsett operativsystem. Till exempel så är F.txt.js ett problem som ofta rapporteras av Apple-användare. Du kan hitta steg och tips för olika enheter nedan.

Namn Doubleclick.net
Variationer Ad.doubleclick.net, Pubads.g.doubleclick.net, googleads.g.doubleclick.net, 
Typ Annonsprogram
Distribution Programpaket
Påverkade system Windows, macOS, Android, iOS
Huvudproblem Irriterande annonser dyker upp på skärmen
Huvudfaror Att bli omdirigerad till en infekterad webbsida eller bli lurad till att installera skadliga program
Elimination För att bli av med detta Doubleclick-viruset, kör en fullkomlig systemskanning
Systemfix Använd ReimageIntego för att återställa din dator efter skadan 

För det första så är denna PUP vilseledande när det gäller distribution och beteende. När den här installerat sig själv så lägger den till ett webbläsartillägg till vare webbläsare den kan hitta. Snart efter det så kommer Ad.doubleclick.nets annonser att översvämma varje webbsida du besöker.

Förutom det att den är störande så skulle dessa annonser kunna vara skadliga också. De flesta av dem genererar inkomst från pay-per-click till utvecklare. De andra hjälper tredjeparter att få mer besökare till opopulära eller nyutvecklade webbsidor. Tyvärr så finns det dock alltid en risk med att trycka på de skadliga pop-upperna designade av hackare som skulle kunna omdirigera till phishingwebbsidor eller lura dig till att installera falska mjukvaruuppdateringar som döljer skadeprogram. 

Kom ihåg att oavsett vad för innehåll som Ad.doubleclick.net-viruset visar upp så är denna annonsplats ändamål att omdirigera dig till en av dess sponsors webbsidor. Du kan aldrig veta om de är värda ditt förtroende eller inte.

Troligtvis så kommer dessa annonser att leda till flertal tredjepartswebbsidor. Om du inte är säker på om webbsidan är säker eller inte, håll dig undan från tveksamma nedladdningslänkar och ge inte ut din kreditkortsinformation.

Det är bättre att ta det säkra före det osäkra så vi rekommenderar att du tar bort Ad.doubleclick.net och det relaterade annonsprogrammet från din dator för att sluta se dessa vilseledande annonser som stör dig. Det enklaste sättet att helt och hållet ta bort detta annonsprogram är att använda ett pålitligt anti-spyware program eller återställa de påverkade webbläsarna.

En detaljerad borttagningsguide för Ad.doubleclick.net Windows 10 och andra operativsystem anges i slutet av detta inlägg. Om du störs av systemfel, vilket är vanligt efter virus borttagning, fixa skadan med ReimageIntego.

Illustrerar Ad.doubleclick.net annonsprogramAd.doubleclick.net - an annonsplattform som omdirigerar användare till tredjeparts webbsidor mot deras vilja.

Annonsprogram sprids genom programpaket

En orimlig mängd popup-fönster, banners och andra annonser under en webbläsarsession är ett tecken på adwareinfektion. Om din webbläsare omdirigerar dig till en specifik domän eller ett nytt fönster betyder det också att du drabbats av en adwareinfektion.

Datorsäkerhetsexperter påstår att sådana program är potentiellt oönskade (PUP) och att de vanligtvis kommer in i systemet tillsammans med andra gratisprogram. PUP:s läggs ofta till bland gratisprogram och presenteras som ”rekommenderade nedladdningar”. Det bästa sättet att upprätthålla din webbläsarupplevelse i bästa kvalitet är att inte installera tillägg, add-ons eller verktygsfält även om de verkar spännande.

För att undvika att installera dem föreslår vi att du alltid väljer Anpassat eller Avancerat installationsläge när du öppnar en installationsguide. Dessa lägen låter dig se vilka extraapplikationer som läggs till på gratisprogrammet. Allt du behöver göra för att ta bort dem är att avmarkera deras checkboxar.

Lär dig att ta bort Ad.doubleclick.net snabbt

Att kalla Doubleclick.net ett virus är inte helt rätt eftersom det inte är skadligt och inte beter sig som ett virus. Oavsett det så är programmet, baserat på dess beteende och spridningsteknik, ett typiskt annonsprogram och potentiellt oönskat program.

Ad.doubleclick.net-borttagning är en viktig uppgift att utföra och ju tidigare desto bättre. Det är för att det annonsbaserade programmet kan visa upp irrelevanta annonser, omdirigera och till och med spåra webbaktiviteter. 

En av sätten du kan ta bort Doubleclick.net virus är att köra en skanning genom ett professionellt anti-malware verktyg. Den andra metoden är den vanliga: att ta bort annonsprogrammet från kontrollpanelen och ställa om alla påverkade webbläsare:

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Ad.doubleclick.net Borttagningsguide för annonser:

Ta bort Ad.doubleclick.net från system med Mac OS X

För att eliminera annonsprogrammet från Mac OS X krävs ingen särskilt IT-kunskap. Allt du behöver göra är att noggrant följa dessa steg:

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Ad.doubleclick.net eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Ad.doubleclick.net från Internet Explorer (IE)

När du har tagit bort annonsprogrammet, glöm inte att återställa Internet Explorer:

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Ad.doubleclick.net och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Ad.doubleclick.net. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Ad.doubleclick.net-annonser från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Ad.doubleclick.net vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Ad.doubleclick.net från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Ad.doubleclick.net och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Ad.doubleclick.net. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Ad.doubleclick.net från Google Chrome

Om Google Chrome omdirigerar genom Ad.doubleclick.net då och då, bli av med PUP och återställ webbläsaren:

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Ad.doubleclick.net och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Ad.doubleclick.net. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Ad.doubleclick.net från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Ad.doubleclick.net och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Ad.doubleclick.net. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-ad-doubleclick-net-ads.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Ad.doubleclick.net ads